שיפור מהירות אתר וורדפרס
נכתב ע"י יוחאי ירמיהו8 תגובות
שיפור מהירות טעינה לאתר הופכת בשנים האחרונות להיות אחד הנושאים החמים בתחום של קידום אתרים ואחת הסיבות המרכזיות לכך היא שגוגל דוחפים חזק לכיוון הזה ושגוגל דוחפים לכיוון מסוים בדרך כלל כדאי להקשיב.
בגלל שאנחנו עוסקים בעיקר בתחום של בניית אתרים בוורדפרס מדריך זה יעסוק בעיקר בנושא של שיפור מהירות באתרי וורדפרס, אבל גם לאלו מכם עם סוגי אתרים אחרים גם אתם תוכלו לקבל טיפים שיעזרו לכם.
עדכון: למי שרוצה ללמוד את הנושא של מהירות באופן יותר מקצועי ומקיף השקתי קורס שיפור מהירות אתר בוורדפרס שילמד אתכם כל מה שצריך לדעת על שיפור מהירות אתרים.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
סוגי מהירויות לאתרים
נתחיל מזה שנציין שקיימים 2 סוגי מהירויות. הסוג הראשון הוא המהירות שאתם מקבלים באתרי בדיקות מהירויות והסוג השני הוא כמה מהר נטען האתר שלכם מהרגע שהכניסו את כתובת האתר בדפדפן ועד הרגע שהעמוד מסיים את הטעינה.
זמן הטעינה של האתר יכול להשתנות ממחשב למחשב ומארץ לארץ וכאשר אתם רוצים זמן טעינה מהיר וקהל היעד שלכם הוא צופים מהארץ אז פשוט תרכשו אחסון לאתר מחברת אחסון ישראלית עם שרתים ישראליים.
שיפור זמני הטעינה באתרי בדיקת מהירות לפעמים קצת יותר מסובך ומצריך ידע טכני ועל זה ננסה לסייע במדריך.
איך לבצע בדיקת מהירות לאתר שלי?
קיימים לא מעט כלים שונים לבדיקת מהירות וכל הזמן יוצאים כלים חדשים. 2 האתרים הוותיקים בתחום לבדיקת מהירות הם PageSpeed Insights של גוגל והאתר GTmetrix.
בשנים האחרונות גוגל שינו באופן משמעותי את הצורה שבה הם מדרגים מהירות באתרים והשיקו את מה שנקרא "Mobile First" שבעצם אומר שמכאן והלאה הדירוג מהירות של אתר במובייל חשוב יותר מהדירוג של האתר שלכם בתצוגת המחשב הנייח. בנוסף לכך הם השיקו את AMP (כלי/ספרייה ליצירת דפי מובייל מואצים) ובחודשים האחרונים הם הכניסו לתוך ה-Search Console תפריט חדש של מהירות מה שמאפשר לנו לראות שהם שמים דגש מאוד גדול על הנושא של מהירות.
ביחד עם השינוי של גוגל Insights הדירוג של מרבית האתרים ברשת פחת באופן משמעותי ובדרך כלל זה קורה בעיקר בגלל תשתית בנייה לא נכונה על ידי בונה אתרים או חברות לבניית אתרים שלא יודעים לבצע את העבודה באופן מקצועי.
שיפור מהירות טעינה באתרי וורדפרס
אז כפי שציינו מעל בגלל שעיקר העיסוק שלנו הוא יצירת אתרי וורדפרס מדריך זה יעסוק בעיקר בשיפור המהירות של אתרי וורדפרס.
בנייה נכונה של האתר תגרום לכך שבדרך כלל האתר יהיה מספיק מהיר ויספק תוצאות טובות ולעומת זאת בנייה לא חכמה תגרום לביצועים לא טובים. לאלו מכם שבונים את האתר באופן עצמאי אנחנו ממליצים לצפות במגוון מדריכים לוורדפרס שכתבנו ואולי הם יוכלו לעזור לכם לבצע את הדברים בצורה טובה יותר.
מתחת נציין את הגורמים שיכולים להשפיע לרעה על המהירות באתר שלכם ומה אפשר לעשות על מנת לשפר אותם.
1. בחירת אחסון אתרים איכותי
באחד המדריכים הראשונים באתר דיברנו על איך להעלות אתר לאוויר והצגנו את מרבית האחסונים המומלצים. הנושא הזה כל כך חשוב שבעתיד הקרוב אנחנו גם משיקים אתר חדש של השוואת מחירי אחסונים ושם תוכלו לצפות במרבית האחסונים לצד ביקורות והמלצות.
הנושא של אחסון אתרים הוא כנראה הנושא החשוב ביותר בתהליך של בניית אתר. מהניסיון שלנו ההבדל בין אחסון איכותי לאחסון לא איכותי יכול להיות מאוד משמעותי למהירות הטעינה של האתר ולמהירות שאתם מקבלים באתרי בדיקת מהירות.
מתחת תוכלו לראות 2 מהאחסונים המובילים מחו"ל ו-2 מהאחסונים המובילים בארץ. אם אתם מחפשים אחסון איכותי מומלץ לבדוק אותם כדי להתחיל מלבדוק את האופציות הללו.
נציין בנוסף שחבילת האחסון יכולה לשנות גם את המהירות של האתר. יש כמה סוגי חבילות אחסון שיתופי ובדרך כלל החבילה הכי יקרה שמכילה פי 3 יותר משאבי מעבד תהיה מהירה יותר. ואם אתם הולכים רחוק יותר חבילת VPS אמורה להיות מהירה יותר מהאחסון השיתופי אבל אין סיבה לרכוש VPS אלה אם כן אתם באמת זקוקים לכך מבחינת משאבים.
באחסונים השונים ההבדל בין חבילות האחסון השונות יכול להיות באזור של 10 נקודות ומעלה (בגוגל Insights) ובאחסונים הפחות טובים זה יכול לשנות את הציון באופן משמעותי. היו לנו מקרים שהעברנו אתר מאחסון בארץ של חברה לא מוכרת לאחסון אחר בחו"ל והציון קפץ מ-10 ל-50 במובייל (ב-Insights).
רשימת אחסונים מומלצים לשיפור מהירות
מתחת תוכלו לראות רשימה של אחסונים נוספים מהארץ במידה וחשובה לכם התמיכה בעברית ויופרס או ג'טסרבר לא מתאימים לכם.
בעולמות של שיפור מהירות אתרים אחד השמות המובילים בשנים האחרונות הוא האחסון של CloudWays.
מדובר על אחסון בענן עם השרתים המובילים בעולם לאחסון כמו גוגל, אמזון, דיגיטל אושן ועוד..
קופון של 30% ל-3 חודשים: YOCHAY
אחסון ישראלי בענן שמאפשר לאחסן אתרים על גבי השרתים של גוגל קלאוד.
גם כאן מדובר על אחסון בענן שמחזיר מהירות טובה לגולשים ומאפשר לקבל ציוני מהירות טובים.
קופון של 10% הנחה: NWK31V9KYO
אחסון מעולה ומהיר במיוחד עם כמות משאבים גדולה במחיר נמוך וסופר ומשתלם.
נכון להיום מבחינת המתחרים בשוק אם נסתכל על עלות, תועלת ומחיר זה האחסון הכי מומלץ לאתרים גדולים שמקבלים כמות גדולה של כניסות.
האחסון של Fastcomet מציע מבחר שרתים במחירים נוחים ובמהירות מטורפת. אם אתם רוכשים מהם אחסון מומלץ לבחור בשרתים מגרמניה ובחבילה היקרה ביותר.
לאחרונה הם הקטינו משאבים לחבילות אז האחסון של Hostarmada עדיף על פני פאסט קומט.
2. אופטימיזציה לתמונות
הגורם השני שהכי חשוב לשיפור מהירות טעינה של האתר לאחר האחסון הוא הקטנת גודל ומשקל לתמונות באתר.
דיברנו על הנושא בהרחבה ותוכלו לראות מידע נוסף במדריך של אופטימיזציה לתמונות. בגלל שחלק גדול מהמשקל של העמוד נובע מהמשקל של התמונות אז ביצוע אופטימיזציה והקטנת משקל לתמונות תגרום לשיפור משמעותי במהירות הטעינה של האתר.
נציין בנוסף שקיימים כלים ואפילו תוספים לוורדפרס כמו Smush ו-ShortPixel שיאפשרו הקטנת המשקל של כל התמונות באתר שלכם אבל בחלק מהמקרים הכלים האלו פוגעים באיכות התמונה ומספקים תוצאות פחות טובות.
הכלים לכיווץ ידני שעובדים בצורה הטובה ביותר הם TinyPNG לקבצי PNG והאתר CompressJPEG שמומלץ לקבצי JPEG.
קיים גם פורמט תמונות בשם WebP שמאפשר להקטין את משקל התמונות באתר באופן משמעותי אבל בגלל שהוא לא נתמך בצורה טובה בדפדפנים ישנים נכון לרגע זה אנחנו מעדיפים לא להשתמש בו.
נציין בנוסף שהתמונות שהכי חשוב שיעברו אופטימיזציה הם התמונות שחוזרות על עצמם ומופיעות בכל העמודים באתר. באחד הפרויקטים האחרונים שלנו עבדו על אתר שנבנה על ידי חברת בניית אתרים מפורסמת בארץ ובתחתית האתר הופיעה תמונת לוגו קטנה של אותה חברה. התמונה הקטנה שלהם שקלה 2 מגה ונטענה בכל אחד מהעמודים של האתר. טעות מסוג וטעינה של תמונה כל כך כבדה בכל העמודים באתר יכולה לפגוע באופן משמעותי בקידום שלו.
למי שרוצה לבצע סריקה של תמונות באתר ולגלות האם יש לו תמונות ששוקלות יותר מידי תוכלו להשתמש ב-Screaming Frog על ידי הורדה של התוכנה מהקישור מתחת:
למידע נוסף על אופטימיציה לתמונות לצורך שיפור מהירות לאתר צפו בסרטון הבא
3. שימוש בתוסף זיכרון מטמון (Cache)
אחד הכלים שיעזרו באופן משמעות לשפר את מהירות הטעינה שלכם באתר וורדפרס הוא תוסף זיכרון מטמון.
תוסף Cache (זיכרון מטמון) שומר בדרך כלל גרסה סטטית של העמוד במקום לטעון את התוכן מתוך בסיס הנתונים בכל פעם מחדש. התוסף בעצם יטען את הגרסה הסטטית ובגלל שיש פחות בקשות מבסיס הנתונים של השרת זה אמור להפוך את הטעינה ליותר מהירה.
בנוסף לגרסה הסטטית התוספים של זיכרון מטמון גם מכווצים את הקוד בעמוד ומאחדים את כל קבצי ה-CSS לקובץ אחד ואת כל קבצי ה-JS לקובץ אחד. על ידי טעינה של פחות קבצים בכל עמוד ניתן לשפר את המהירות טעינה של האתר באופן מאוד משמעותי.
אחד התוספים הפופולריים לוורדפרס לשמירת קבצי מטמון הוא WP Rocket (מדובר בתוסף בתשלום). בשנים האחרונות יצא תוסף חדש בשם LiteSpeed Cache שעובד בצורה מעט שונה משאר התוספים הקיימים בשוק ומספק תוצאות טובות באותה מידה (ואולי אפילו תוצאות טובות יותר) ומה שהכי חשוב זה שהוא בחינם. החיסרון היחידי של LiteSpeed הוא שהתוסף לא מבצע שמירה של זיכרון מטמון בדפדפן ואתם תצטרכו לבצע את זה באופן ידני על ידי הוספת קוד לקובץ htaccess באחסון שלכם.
4. שימוש מינימלי בתוספי Page Builder (אלמנטור)
בשנים האחרונות הצורה שבה אנחנו בונים אתרים השתנתה באופן משמעותי. בעבר הרחוק לפני עידן הוורדפרס בניית אתרים ב-HTML הייתה אחת הדרכים היחידות לבנות אתרים. היום לעומת זאת מרבית בוני האתרים לא יודעים שפת קוד בכלל ומסתמכים באופן מלא על תוספים לבניית עמודים כמו אלמנטור, Visual Composer ו-Divi Builder.
התוספים האלו בהחלט הופכים את החיים שלנו לקלים אך יש להם בעיה מאוד משמעותית והיא שהם טוענים הרבה מאוד קבצי CSS וקבצי גאווה סקריפט שמאטים באופן משמעותי את הטעינה של האתר.
בנוסף שימוש באלמנטים הכבדים של אותם תוספים כמו סרטוני וידאו, אנימציות וכו'… מאטים את הטעינה של האתר ולכן עדיף לעשות שימוש רק בפונקציות הבסיסיות של אותם תוספים.
אלמנטור הוא אחד התוספים הפופולריים בארץ והוא גם כנראה אחד הכבדים אם לא הכבד ביותר. כאשר אתם טוענים את התוסף החינמי של אלמנטור הוא טוען הרבה מאוד קבצים. ברגע שאתם מוספים גם את גרסת ה-Pro אז אתם מוסיפים טעינה נוספת של עוד הרבה קבצים שהופכת את האתר למאוד כבד.
אם בנוסף לגרסת ה-Pro ולגרסה החינמית אתם טוענים גם תוספי הרחבה לאלמנטור אז אתם בדרך כלל טוענים קבצים נוספים והופכים את האתר לאיטי מאוד.
באתרים שאנחנו מפתחים לשימוש עצמי (זה לא משהו שאנחנו עושים ללקוחות שלנו) אנחנו מבטלים את כל קבצי ה-CSS וה-JS שנטענים מאלמנטור ועוקפים את הקוד באמצעות קוד CSS שלנו. הסרת הקבצים הללו שווה באזור של 10 נקודות בגוגל Insights.
5. שימוש בתבנית וורדפרס קלה
מרבית התבניות לוורדפרס שמכילות עיצובים מוכנים מכילות גם הרבה קבצי CSS ו-JS המאטים את הטעינה של האתר.
במדריך של תבניות לוורדפרס תוכלו לצפות במידע נוסף על הנושא ובטיפים למציאת תבניות וורדפרס טובות יותר. בשנים האחרונות על מנת להימנע מאתרים כבדים פיתחנו תבנית וורדפרס משלנו ואנחנו בונים את האתרים שלנו ושל הלקוחות שלנו באמצעות אותה תבנית מה שמאפשר לנו לשפר את המהירות של האתר.
כאשר אתר משתמשים בתבנית מאוד כבדה ועל גבי זה תוספים כמו אלמנטור האתר שלכם הופך לכבד מאוד עוד לפני שהתחלתם את התהליך של בניית האתר וזה מה שגורם לכך שלאתרים מסוימים יש מעל 30 קבצי CSS שזה שונים פשוט מטורף.
6. שימוש בכמה שפחות תוספים
אחת הטעויות הנפוצות של בעלי אתרים היא שימוש בהרבה תוספים לוורדפרס. חלק מהתוספים שאתם מתקינים הם תוספים כבדים שמאטים את הטעינה ומבצעים הרבה שאילתות/פניות מיותרות לבסיס הנתונים.
חוק האצבע הוא להשתמש בכמה שפחות תוספים ואם יש לכם תוספים המותקנים באתר שאין לכם בהם שימוש פשוט תמחקו אותם.
על מנת להימנע משימוש בתוספים כבדים בשלב מסוים התחלנו לפתח חלק גדול מהתוספים לוורדפרס בעצמנו ואם זה מעניין אתכם תוכלו מידע נוסף ולהוריד חלק קטן מהם בעמוד של תוספים לוורדפרס בחינם.
7. AMP? ממש לא!
למי שלא שמע בתקופה האחרונה גוגל השיקו כלי חדש שנקרא AMP שבעצם מאפשר לכם לבנות גרסה נוספת וקלה יותר לאתר במובייל. הגרסה הקלה יותר תהיה ללא קבצי JS ואם אתם תצליחו לעמוד בכל הכללים של גוגל (משימה לא פשוטה) העמוד שלכם יטען מתוך השרתים של גוגל (בגרסת המובייל) במקום מהאחסון עצמו מה שיאפשר טעינה מהירה יותר של העמוד.
הטעינה של מתוך השרתים של גוגל תתבצע רק כאשר הגולש יכנס לאתר מחיפוש בגוגל ולאחר מעבר לעמוד אחר באתר הגולש יועבר לגרסה שלכם באחסון במקום לגרסה הקיימת בשרתים של גוגל.
ההטמעה של AMP היא מאוד מורכבת ומצריכה לבנות גרסה חדשה לגמרי של האתר. השימוש ב-AMP פחות מעשי ומורכב מאוד ולכן הוא לא שווה את המאמץ. בנוסף שימוש ב-AMP בהרבה פעמים פוגע באחוזי ההמרה של האתר ובתצוגה של האתר בטלפון הנייד.
בעיות נוספות שיש ל-AMP הם שקשה להתאים את הגרסה של הנייד לגרסת ה-AMP וזה יוצר מצב שבו העמוד שנטען מגוגל שונה מעמודים אחרים באתר. בנוסף לכך הרבה רואים את הטעינה מהשרתים של גוגל שיתרון אבל מה יקרה אם תעשו שינוי בדף וייקח לגוגל זמן לעדכן את הגרסה השמורה בשרתים שלהם? דבר כזה יכול לגרום לנזק באתרי מכירות למשל וגם באתרים המתעדכנים לעיתים תכופות.
8. שימוש ב-CDN
למי שעדיין לא יצא לשמוע על CDN או בשם המלא Content Delivery Network הרעיון הוא מאוד פשוט.
במקום שהאתר יטען באופן רגיל מתוך שרת האחסון אז האתר יטען מתוך רשת שרתי אחסון המפוזרים במקומות שונים בעולם. אז לצורך הדוגמא על ידי שימוש ב-CDN אם הצופה שנכנס לאתר שלכם יכנס מכתובת IP של ישראל אז האתר יטען מתוך שרת ישראלי. אם הצופה יכנס לאתר מתוך IP של ארצות הברית אז האתר יטען מתוך שרת בארצות הברית.
ככל שהשרת הפיזי שממנו נטענים הקבצים נמצא קרוב יותר למיקום של הגולש אז הטעינה תהיה יותר מהירה לאותו גולש.
אחד מהאתרים המובילים בתחום של CDN הוא Cloudflare המציעים להשתמש בשירות בחינם (יש גם חבילות בתשלום).
השימוש ב-CDN מצוין כאשר האתר שלכם פונה לגולשים במדינות שונות בעולם אבל הוא מיותר כאשר כל הגולשים מגיעים מאותה מדינה.
אם למשל כל הגולשים שלכם נמצאים בארץ אז עדיף פשוט להשתמש בשרת ישראלי או שרת מחו"ל שמחזיר מהירות טובה לארץ ולחסוך את השימוש בגורמים שונים בדרך.
9. עדכון גרסת PHP באחסון
אז למי שלא יודע כאשר אתם רוכשים אחסון לאתר באופן אוטומטי בשרת האחסון מוגדרת גם גרסת ה-PHP שבה אתם משתמשים.
הגרסה העדכנית של PHP מתעדכנת לעיתים קרובות ועל ידי עדכון גרסה תוכלו לשפר במעט את הטעינה של האתר. בפועל השינוי של הגרסה לא משפיע באופן משמעותי אלה אם כן אתם משתמשים בגרסה מאוד ישנה של PHP אבל כל עוד אתם יכולים לעדכן את הגרסה ללא תקלות זה משהו שמומלץ לעשות.
שימו לב שעדכון גרסת PHP יכולה לגרום לבעיות ותקלות באתר אז כאשר אתם מעדכנים גרסה תבדקו שכל האתר וכל הפונקציות שבתוכו פועלות כמו שצריך וללא בעיות.
בסרטון הבא תוכלו ללמוד איך לבצע עדכון לגרסת PHP באתר
10. הימנעו מהפניות 301 מיותרות
באחד המדריכים האחרונים באתר דיברנו על הנושא של הפניות 301 בהרחבה. כאשר יש לכם קישורים פנימיים באתר עם כתובת ישנה שמעבירה את הגולש לכתובת החדשה זה משפיע לרעה על מהירות הטעינה של העמוד.
על מנת להימנע מבעיות מהסוג הזה מומלץ לתקן קישורים שגויים באתר ולחסוך הפניות מיותרות שיאטו את המעבר של הגולש לאתר.
בנוסף להפניות של עמודים אתם צריכים גם לוודא שכל העמודים באתר מקושרים באופן מסודר עם פרוטוקול אבטחה https (במידה והוא מותקן) ושיש גרסה אחת רק של www או ללא www בכתוב. שימוש בכתובת שונות יפגע גם בנושא של קידום האתר בגוגל.
בסרטון הבא תוכלו ללמוד איך לבצע הפניות 301 בצורה נכונה
11. אופטימיזציה לבסיס הנתונים
כאשר אנחנו יוצרים עמודים בוורדפרס אז באופן אוטומטי נוצרים גרסאות ישנות של אותו עמוד שמאפשרות לנו לשחזר אותו. באתרים פופולריים גם אנחנו מצליחים לצבור הרבה תגובות ספאם וכל מיני קבצים שבפועל אנחנו לא באמת צריכים.
ככל שבסיס הנתונים יותר עמוס זה יכול להאט מעט את הטעינה של נתונים לאתר. בתכלס ההשפעה של זה מאוד שולית באתרים קטנים אבל באתרים גדולים עם אלפי עמודים ההשפעה של זה יכולה להיות יותר משמעותית. בשביל לנקות את בסיס הנתונים מתוכן מיותר שאתם לא באמת צריכים אפשר לבדוק תוספים כמו WP-Optimize.
מסקנות לשיפור מהירות טעינה לאתר וורדפרס
אז כמו שהצלחתם לראות מעל קיימות הרבה דרכים לשיפור מהירות טעינה לאתר. הכלים המרכזיים לשיפור מהירות הטעינה הם שימוש באחסון איכותי, אופטימיזציה לתמונות ושימוש בתוסף Cache.
לצערנו בהרבה מהאתרים שיפור המהירות הוא תהליך מורכב שלעיתים כמעט בלתי אפשרי ולכן חשוב בתחילת הדרך בתהליך הראשוני של בניית האתר לפנות לבונה אתרים מומחה ולא לחאפרים בתחום.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
רוצים ללמוד לבנות אתרים בחינם? מעולה יש לי פתרון שאתם תאהבו. יצרתי במיוחד עבורכם הדרכה מלאה של שעה וחצי שבמהלכה אלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בוורדפרס.
יותר ויותר בעלי עסקים בוחרים לקדם את האתר בגוגל ללא מקדם אתרים באמצעות קנייה ובנייה של קישורים. במאמר הבא תוכלו ללמוד כל מה שצריך לדעת על בניית קישורים בצורה חכמה ונכונה.
מעוניינים לרכוש דומיין ולא יודעים מה צריך לקחת בחשבון לפני הרכישה? במדריך הבא נלמד אתכם מהם הבדיקות שצריך לעשות לפני שרוכשים דומיין ומה מאפיין דומיין טוב.
בשנים האחרונות אלמנטור (Elementor) הפך להיות אחד התוספים המובילים לבניית אתרים בוורדפרס. במדריך זה תוכלו ללמוד איך ליצור, לערוץ ולנהל עמודים באלמנטור.
כתיבת תוכן לאתר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום בגוגל. במאמר הבא תוכלו לצפות ב-11 כללים חשובים לכתיבת תוכן איכותי לעמודים באתר.
מחפשים אחסון אתרים מומלץ, זול ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות במספר אחסונים מובילים מישראל ומחו"ל לצד המלצות אישיות, ביקורות ומחירים לכל אחסון.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
8 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
מדריך מצוין תודה. איך אפשר לבדוק שהתמונות באתר לא שוקלות הרבה?
האם צריך להוריד אותם אחד אחד ולראות את המשקל שלהם?
שלום איילת,
אין שום צורך לבדוק את המשקל של התמונות אחת אחת יש לנו היום לא מעט כלים שמאפשרים לנו לעשות את זה באופן אוטומטי.
אם את מחפשת לבדוק משקל תמונות לעמוד בודד אז GTmetrix מאפשרים להריץ בדיקת מהירות לעמוד ותחת השיפורים את תוכלי לראות גם את רשימת התמונות שדורשות אופטימיזציה:
https://gtmetrix.com/
הכלי השני שמאפשר למצוא תמונות בעלות משקל הגבוה מ-200kb הוא Screaming Frog שזאת בעצם תוכנה שאת מורידה למחשב והיא מבצעת סריקה של כל האתר ומראה לה מה אפשר לשפר (מדובר על אחד הכלים היעילים ביותר בתחום ה-SEO). לאחר סריקה התוכנה תציג לך את כל התמונות שמעל 200kb ובמידה ואפשר תנסה להקטין את המשקל שלהם.
https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/
היי יוחאי,
תודה על המדריך!!!
לומדת ממך הרבה…
המבחן הביא לי ציון 34. אני פשוט מבואסת.
עבדתי לפי מדריך מסוים ביוטיוב ואחרי הרבה קריאה של בניית אתרים מבלוגרים.
אחרי ששאלתי קצת בוני אתרים אני מבינה שהבחירות שלי לא היו מושכלות
לא שהייתי יכולה לדעת דאז.
בעבר ראיתי אבל כיום…אף אחד לא מדבר על האחסון של בלוהוסט (הנוכחי שלי). האם הם באמת עד כדי כך לא מהירים?
איך ניתן לבדוק אם זו התבנית שמאטה את כל הסיפור? יש בדיקת מהירות לתבניות?
תודה מקרב לב
סיון
היי סיון,
קודם כל נתחיל מזה שציון 34 ביחס להרבה אתרים בארץ זה לא כזה גרוע. מבחינת האחסון יש איזשהו יישור קו בין מרבית האחסונים הגדולים ובלוהוסט הוא אחד מהם ובמרבית האחסונים השיתופיים הציון שתקבלי בבדיקת המהירות יהיה זהה (בדרך כלל המחיר הוא לא פונקציה של התוצאה בבדיקת מהירות ככה שאין צורך לעבור לאחסונים היקרים). הביקורת הרעה שיש לגבי בלוהוסט היא בעיקר בגלל שירות שלהם (למרות שאני מדבר מניסיון עבר ולא מניסיון הווה).
אני באופן אישי היום משתמש באחסון של FastComet ואני רוכש את חבילת האחסון השיתופי עם פי 3 משאבים מהאחסון הרגיל (חבילת FastCloud Extra) ואני מקבל תוספת של 5-10 נקודות בציון לעומת רוב האחסונים האתרים. אבל גם שם אם תרכשי את חבילת האחסון השיתופי הרגילה סביר להניח שהציון יהיה זהה ל-Bluehost ולמרבית האחסונים האחרים.
מבחינת התבנית אני לא יודע אם יש בדיקה למהירות התבנית אבל את יכולה לנסות ולעשות גיבוי לאתר ולאחר הגיבוי תנסי להחליף את התבנית ולראות אם יש שיפור של הציון (כל עוד ההחלפה של התבנית לא שוברת את התצוגה של האתר). יש כאן גם מדריך בנושא של תבניות לוורדפרס שאולי יעזור.
בהצלחה
תודה על השיתוף, יש לי אתר ועמוד הבית מקבל ציון של 80 במובייל ושאני בודק עמודים פנימיים בתוך האתר חלק מהעמודים מקבל ציונים נמוכים כמו 10 ו-20.
האם לא אמור להיות קורלציה בין עמוד הבית לעמודים הנוספים באתר?
שלום מנחם,
אמור להיות קורלציה בין עמוד הבית לעמודים משניים באתר, וכשאתה מקבל ציון גבוה בעמוד הבית זה בדרך כלל סימן טוב (אלה אם כן נעשתה שם איזושהי מניפולציה לקבלת ציון גבוה יותר).
ככל שהעמוד הפנימי בתוך האתר מכיל תוכן יותר ארוך, מכיל הרבה תמונות ואלמנטים נוספים כמו סרטוני וידאו אז ייקח לעמוד יותר זמן להיטען והציון יקטן בהתאם.
גם באתר הזה הציון של עמוד הבית יחסית גבוה אבל בגלל שהתכנים בעמודי הבלוג מאוד ארוכים ומכילים הרבה תמונות וסרטוני וידאו אז הציון של עמודי הבלוג נמוכים יותר. באופן אישי אני מעדיף שחווית המשתמש תהיה טובה יותר מאשר המהירות אז אני בוחר להשאיר את זה כך.
אם מדובר במקרה דומה אצלך ושיש הרבה תמונות ואלמנטים נוספים בעמודים אז אתה יכול לנסות ולהפחית את האלמנטים האלו ולראות אם זה משפר את המהירות טעינה.
תודה רבה מאמר מצוין. לא ראיתי התייחסות במאמר לנושא של Lazy Loading ואשמח לשמוע מה דעתך בנושא. תודה מראש
היי שפרה, תודה על התגובה ועל העלאת הנושא.
באופן אישי אני לא חובב גדול של Lazy Loading. זאת טכניקה שמשתמשים בה בעיקר עם תמונות ובמקום לטעון את התמונות שמופיעות בעמוד כאשר העמוד נטען בפעם הראשונה אז התמונות נטענות בפועל רק כאשר הגולש מתקרב לאזור של התמונה.
זה לא בדיוק פתרון זה יותר מניפולציה לא מוצלחת. אני חושב שהנזק לחווית המשתמש (הגולש באתר) כל כך גדול מהנושא הזה שהייתי מעדיף לקבל ציון 1 בבדיקת מהירות מאשר לבצע את זה באחד האתרים שלי.
ואם מסתכלים על נקודת המבט של קידום האתר אני לא יודע באיזה אופן התמונות נטענות עבור הבוטים של גוגל ואם בכלל. במידה והתמונה נטענת רק כאשר הגולש מתקרב אליה אז יכול להיות שמדובר בטעינה לא טובה או חוסר טעינה של התמונות בכלל עבור הסריקה של גוגל מה שלדעתי יכול לגרום לנזק גדול מאשר הנזק של אתר שנטען לאט.