עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » איך ליצור הפניות 301 ו-302 באתר

איך ליצור הפניות 301 ו-302 באתר

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו7 תגובות

הפניות 301 ו-302 הם הדרך שלנו להודיע לגוגל ולשאר מנועי החיפוש כאשר אנחנו משנים כתובת לעמוד באתר, כאשר אנחנו מוחקים עמודים וכאשר אנחנו משנים את הדומיין. במאמר זה נעזור לכם להבין מהי הפנייה 301 ומהי הפניית 302, נלמד אתכם מתי אתם צריכים לבצע הפניות באתר, איך לבצע הפניות בוורדפרס ואיך לבצע הפניות באמצעות קובץ htaccess בשרת האחסון.

ניתן לצפות בסרטון הדרכה הבא המסביר את הנושא של הפניות 301

יצירת הפניות 301 באתר

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

מתי משתמשים בהפניות באתר

הפניית 301 משמשת אותנו כאשר אנחנו רוצים להעביר את ה-"כוח" שיש לעמוד (מנקודת מבט של קידום אתרים) לעמוד אחר.

הרעיון הוא מאוד פשוט אם יש לכם עמוד באתר ולעמוד הזה יש קישורים פנימיים (עמודים המקשרים לעמוד מתוך האתר) וגם קישורים חיצוניים מפורומים, פייסבוק, ואתרים נוספים ברשת אז אותם קישורים מעבירים כוח לעמוד ומאפשרים לו להתקדם בדירוגים בגוגל. ככל שכמות הקישורים לעמוד גדולה יותר וככל שהקישורים יותר איכותיים יותר אז הכוח שמועבר לעמוד גדול יותר וכך העמוד יופיע במיקומים טובים ביותר במנועי החיפוש.

אבל מה יקרה אם תחליטו לשנות את הכתובת של העמוד לכתובת אחרת? במקרה כזה יהיה לכם קישורים מאתרים ברחבי ברשת שמובילים לעמוד שלא קיים (העמוד יחזיר שגיאת 404) וברגע שכל הקישורים מפנים לעמוד שלא קיים אנחנו נאבד את כל הכוח שקיבלנו והעמוד לא ידורג בצורה טובה יותר בגוגל.

על מנת לפתור את הבעיה אנחנו ניצור הפנייה שתגרום לכך שברגע שמישהו מגיע לעמוד הישן הוא יועבר באופן אוטומטי לעמוד החדש ואת זה נעשה באמצעות הפניית 301 (301 Redirect).

למרות שהדוגמא מעל מדברת על הפנייה של עמוד אחד השימושים הנפוצים של הפניית 301 היא גם הפנייה של דומיין ישן לדומיין חדש.

דוגמאות למצבים שבהם נשתמש בהפניות

על מנת שתוכלו להבין יותר טוב מתי להשתמש בהפניות מתחת תוכלו לצפות בדוגמאות למצבים שהם ניתן להשתמש בהפניות.

  • כאשר אנחנו משנים דומיין לאתר. למשל אם נשנה את: www.yydevelopment.co.il לדומיין מקוצר יותר כמו: www.yydev.co.il.
  • כאשר אנחנו משנים כתובת של עמוד מסוים באתר. למשל אם נשנה את הכתובת של העמוד: www.yydevelopment.co.il/old-page לכתובת של העמוד הבא: www.yydevelopment.co.il/new-page.
  • כאשר אנחנו מוחקים עמוד מתוך האתר. במקרה של מחיקת עמוד באתר נרצה לבצע להפנות את העמוד שנמחק לעמוד שהכי דומה/רלוונטי באתר. במידה ואין עמוד דומה אז אפשר להפנות את העמוד לעמוד הראשי שלי האתר.
  • בחלק מהפרויקטים שלנו של בניית אתרים מחדש אנחנו מקבלים אתר קיים עם מבנה קישורים מיושן ועל מנת להתאים אותו למבנה קישורים של אתר וורדפרס אנחנו מבצעים הפניות מהעמודים הישנים של האתר לעמודים במבנה החדש של האתר. אז אם למשל הסיומת של העמוד הישן היא www.site.co.il/page.html. אנחנו נשנה אותה לסיומת עדכנית יותר של www.site.co.il/page.
  • מצב נוסף שבו אנחנו נשתמש בהפניות הוא כאשר נרצה להימנע מעמודים כפולים ונרצה שהאתר יופיע רק עם www. או ללא www.
  • כאשר אנחנו מתקינים פרוטוקול אבטחה באתר אנחנו נרצה שהכתובות של כל העמודים באתר יתחילו ב-https:// במקום ב-http:// ונוכל לעשות זאת באמצעות הפניית 301.

סוגי הפניות

לאחר שהצלחנו להבין מהם הפניות ומתי משתמשים בהם ננסה להציג בפניכם גם את סוגי ההפניות הנפוצות שקיימות. קיימים כמובן סוגי הפניות נוספות אבל אלו המוצגות מתחת הם בעל השימוש השכיח יותר.

  • הפניית 301 – הפניית 301 היא הפנייה הנפוצה ביותר ואנחנו נעשה בה שימוש כאשר אנחנו רוצים לבצע הפנייה לעמוד או לאתר ואנחנו רוצים להעביר את הכוח של העמוד הישן לעמוד החדש.
  • הפניית 302 – הפניית 302 היא הפנייה זמנית שאומרת שהעמוד נמצא אבל היא לא תעביר כוח מהעמוד הישן לעמוד החדש. סוג זה של הפניות פחות נפוץ ואפשר להשתמש בהפניות מסוג זה כאשר אתם מבצעים עבודות תחזוקה באתר ואתם מעבירים באופן זמני את כל העמודים לעמוד תחזוקה.
  • הפניית 307 – הפנייה זמנית. הפנייה מסוג זה נוצרה בכדי להחליף את הפניות 302.

יצירת הפניות באתר וורדפרס

לאחר שהצלחנו להבין בצורה טובה יותר את הנושא של הפניות כעת מה שנותר ללמוד זה איך תוכלו לבצע הפניות באתר באמצעות תוסף לוורדפרס. לאלו מכם שרוצים ללמוד כיצד לבצע הפניות באמצעות htaccess נסביר את הנושא בהמשך המדריך.

קיימים תוספים רבים לוורדפרס שמאפשרים לבצע הפניות. הפופולריים מבניהם הם: Redirection ו-Simple 301 Redirects אבל במדריך אנחנו הולכים להשתמש בתוסף הפניות חינמי שאנחנו פיתחנו ונקרא Advanced 301 and 302 Redirect. לסקרנים שבניכם ניתן לצפות ברשימת תוספים לוורדפרס שפיתחנו בחינם ואולי תוכלו למצוא שם תוספים נוספים שיסייעו לכם.

תוסף הפניות 301 ו-302 לוורדפרס

בנוסף לכך אתם יכולים לצפות בסרטון הבא (באנגלית) שיסביר לכם קצת איך להשתמש בתוסף וליצור בו הפניות ומה היתרונות שלו על פני שאר התוספים להפניות 301.

ניתן לצפות בסרטון הדרכה הבא במידע נוסף על שימוש בתוסף Advanced 301 and 302 Redirect

Video

לאחר ההתקנה של התוסף בתוך אזור הניהול של וורדפרס כנסו להגדרות "הגדרות" תחת הגדרות תוכלו לראות את העמוד "Redirection 301/302" שיכיל את עמוד האפשרויות של התוסף.

יצירת הפניית 301 של עמוד בודד בוורדפרס

לאחר שהתקנתם את התוסף לוורדפרס כעת תוכלו ליצור את ההפניה לעמוד.

לצורך הדוגמא באתר יש לנו עמוד של מבצעי Black Friday. הקישור הישן לעמוד הוא /מדריכים-ומאמרים/black-friday-2018/ ואנחנו רוצים להוריד את השנה 2018 מהקישור כך שהקישור החדש יהיה /מדריכים-ומאמרים/black-friday/. אנחנו עושים זאת על מנת שנוכל לעדכן את העמוד במקום ליצור עמוד חדש עם תוכן דומה בכל שנה.

בתוסף אנחנו נתעלם מכתובת הדומיין ונכניס רק את הכתובת שמגיעה לאחר הדומיין. נשתמש בכתובת המלאה של הדומיין רק כאשר אנחנו מפנים את העמוד לדומיין/אתר אחר.

– תחת האפשרות של "Request URL" נכניס את כתובת העמוד הישנה ונוודא שמופיע סלאש לפני הכתובת.

– תחת Destination URL נכניס את הכתובת החדשה שאליה אנחנו רוצים שהגולש יגיע במידה והוא נכנס אל הקישור הישן.

– נוודא שבחרנו בהפניה 301 תחת האפשרות של Redirection Type ואם אתם מעוניינים בהפניה אחרת אז פשוט תשנו את השדה.

הפניית 301 לעמוד בוורדפרס

לאחר שהגדרתם את העמוד שלכם והוספתם את ההפניה אתם תוכלו לראות שברגע שאתם נכנסים לקישור הישן של העמוד זה יעביר אתכם באופן אוטומטי לקישור החדש.

יצירת הפניית 301 לקבוצת עמודים

הנה דוגמא מעשית לשימוש בהפניות באתר. לפני כמה חודשים רכשנו את הדומיין https://www.mediamail.co.il/ שהיה דומיין פג תוקף (היה על הדומיין אתר בעבר ולא חידשו אותו). לאחר כשבועיים בדוח סריקה של גוגל Search Console התגלו מעל 22,000 עמודים שמחזירים שגיאות 404 (עמוד שלא קיים) ופוגעות באתר.

לכל העמודים שכנראה היו קיימים באתר לפני שבנינו אותו מחדש היה מכנה משותף וככה הם נראו:

http://www.mediamail.co.il/myevent/myevent.php?monthno=9&year=-116
http://www.mediamail.co.il/myevent/myevent.php?monthno=3&year=-1311
http://www.mediamail.co.il/myevent/events.php?monthno=4&year=-1251

הדבר הראשון שעשינו היה לחסום את כל הכתובות שמכילות את myevent/ מהסריקה של מנועי החיפוש באמצעות robot.txt והדבר השני היה להפנות את כל העמודים האלו לעמוד הראשי של האתר כדי להימנע משגיאות 404.

על מנת לפתור את הבעיה שנוצרה הוספנו אפשרות חדשה לתוסף שלנו שנקראת Redirection Query ובאמצעותה ניתן לבצע הפנייה גם לקבוצות עמודים שמכילים תוכן/טקסט זהה בכתובת.

בתוך התוסף באפשרות של Request URL השתמשנו /myevent/ ובאפשרות של Destination URL הכנסנו את הערך סלאש (/) שיגרום לכך שכל הדפים יופנו לעמוד הראשי של האתר.

תחת האפשרות של Redirection Query בחרנו את האפשרות של Contain Request ולאחר שהוספנו את ההפניה כל העמודים האלו התחילו להעביר את הגולש באופן אוטומטי לעמוד הראשי של האתר במקום להחזיר שגיאת 404.

הפניית 301 לקבוצת עמודים בוורדפרס

הפניית 301 של כל האתר וכל העמודים לכתובת אחת

הטכניקה הבאה היא לא משהו שהיינו ממליצים לעשות אבל אם תרצו ניתן באמצעות התוסף להפנות את כל האתר וכל העמודים שבאתר לכתובת חדשה שאתם תגדירו.

בדרך כלל כשמדובר באתר שלם עדיף לבצע הפנייה של כל האתר באמצעות קובץ htaccess כפי שנסביר בהמשך המדריך אבל לאלו מכם שלא רוצה להסתבך עם האחסון תוכלו לעשות זאת גם באמצעות התוסף.

חשוב לציין שהתוסף יפנה את כל העמודים שבאתר לדומיין שהגדרתם או לעמוד ספציפי. ולא ניתן באמצעות התוסף להפנות את הדומיין ולשמור את מבנה הקישורים של העמודים המשניים.

בשביל לבצע את ההפניה של כל האתר לאתר אחר תכניסו סלאש (/) תחת האפשרות של "Request URL" ותחת האפשרות של Destination URL תכניסו את הדומיין/עמוד שאליו אתם רוצים להפנות את כל האתר. באפשרות של Redirection Query תוודאו שהאפשרות המסומנת היא Contain Request וברגע שתוסיפו את ההפניה כל העמודים באתר יפנו לכתובת החדשה שהגדרתם.

הפניית 301 בוורדפרס של כל האתר לדומיין אחר

יצירת הפניות באמצעות קובץ htaccess

התוסף הפניות לוורדפרס שהצגנו מעל מבצע את ההפניות באמצעות קוד php. הדרך השנייה שבאמצעותה אפשר לבצע הפניות היא באמצעות הקובץ .htaccess שאמור להימצא בשרת האחסון בתיקייה הראשית של האתר שלכם.

אם הקובץ לא קיים באחסון של האתר שלכם תוכלו ליצור את הקובץ בעצמכם ולערוך אותו עם הקודים שנציג מתחת באמצעות תוכנות לעריכת תוכן/קוד כמו Notepad.

ולאלו מכם שלא יודעים כיצד להגיע לקבצים של האתר שלכם בשרת האחסון אתם יכולים לצפות במדריך של העלאת אתר לרשת ולראות כיצד תוכלו להגיע לקבצי האתר באחסון וגם איך תוכלו לשנות אותם.

נציין בנוסף שכאשר מבצעים הפניית 301 לעמודים בודדים יותר קל לעשות זאת באמצעות התוסף שהצגנו. הפנייה באמצעות קובץ htaccess עדיפה רק כאשר אנחנו מבצעים את הפנייה לכל האתר מאחר והיא קצת יותר מהירה מהפנייה באמצעות קוד php.

הערה חשובה: על מנת להימנע מבעיות בהפניה וודאו שהקובץ htaccess עם ההפניות נמצא בתיקייה הראשית של הדומיין ולא בתיקיות משנה בתוך הדומיין.

הפנייה 301 של עמוד בודד ב-htaccess

כאשר אתם רוצים לבצע הפנייה של עמוד בודד באמצעות htaccess תשתמשו בקוד הבא ותחליפו את העמוד הישן עם העמוד החדש שאתם רוצים להפנות אליו. מתחת תוכלו לצפות בכמה דוגמאות קוד שיאפשרו לכם לבצע הפניית 301 של עמוד בודד ב-htaccess.

Redirect 301 /old-page.php /new-page.php
Redirect 301 /old-page.html http://www.new-website.co.il/new-page.html
Redirect 301 /sub-folder/old-page.php /sub-folder/new-page.php

הפניית דומיין ישן עם כל העמודים שלו לדומיין חדש

במידה והחלטתם להחליף את הדומיין ואתם רוצים לבצע הפנייה ולשמור את הכתובות של כל העמודים גם בדומיין החדש תוכלו להשתמש בפקודה הבאה על מנת לעשות זאת.

Redirect 301 / http://www.new-domain.com/
Redirect 301 / http://www.new-domain.com/sub-folder/

הפניית אתר שלם לעמוד ספציפי ב-htaccess

כאשר אתם רוצים לבצע הפנייה 301 של אתר שלם עם כל עמודים שלו לדומיין חדש או לעמוד ספציפי תוכלו לעשות זאת על ידי העתקת אחת הפקודות הבאות לקובץ htaccess שלכם שנמצא בשרת האחסון.

RedirectMatch 301 ^(.*)$ https://www.new-domain.co.il/
RedirectMatch 301 ^(.*)$ https://www.new-domain.co.il/new-page.php

הסרה והוספה של www לאתר באמצעות htaccess

על מנת למנוע כפילויות של דפים חשוב ליצור מבנה קישורים קבוע ולבחור שהאתר יוצג רק באמצעות www או רק ללא www בתחילת הכתובת של העמוד/דומיין.

מתחת תוכלו לראות כיצד לכפות www על עמודי האתר.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule ^ %{REQUEST_SCHEME}://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

מתחת תוכלו לראות כיצד להסיר תחילת של www מהאתר.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.*)$ [NC]
RewriteRule ^ %{REQUEST_SCHEME}://%1%{REQUEST_URI} [R=301,L]

הפניית האתר מ-http ל-https ולהיפך

במידה והתקנתם פרוטוקול אבטחה SSL אז אתם תצטרכו לטעון את כל העמודים באתר באמצעות תחילת של https:// על מנת שפרוטוקול האבטחה יהיה פעיל ובתוקף. מתחת תוכלו לראות איך תוכלו לכפות https:// על עמודי האתר ואיך לבצע הפניות מ-https:// ל-http:// במידה וביטלתם את פרוטוקול האבטחה.

הוספת פרוטוקול אבטחה והפניית האתר מ-http:// ל-https://

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301,NC]

הסרת פרוטוקול אבטחה והפניית האתר מ-https:// ל-http://

 

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301,NC]

צפייה בפירוט ההפניות באמצעות Redirect Path

אם אתם מעוניינים לצפות במידע נוסף הקשור להפניות שביצעתם תוכלו להשתמש בתוסף של Chrome שיאפשר לכם לעשות זאת.

ניתן להוריד את התוסף על ידי חיפוש של Redirect Path בספריית התוספים של כרום ולאחר ההתקנה יופיע לכם אייקון בדפדפן הגלישה שיציג מידע נוסף על ההפניות שהתבצעו בעמוד שטענתם.

באמצעות התוסף תוכלו לראות את סוג ההפניה שהתבצעה בעמוד (301, 302 וכו'…), מה היה העמוד שביצע את ההפניה ולאיזה עמוד הגעתם לאחר שהתבצעה ההפניה.

צפייה בסוג ההפניות שהתבצעו בעמוד

כאשר אתם מבצעים הפניות באתר חשוב מאוד לבדוק שההפניה התבצעה בצורה תקינה ושהצופה יגיע לעמוד שאליו הוא צריך להגיע. בעזרת התוסף תוכלו לצפות במידע על ההפניות ותוכלו לוודא שאין לכם שגיאות בביצוע ההפניה.

במידה וביצעתם הרבה הפניות מומלץ לבדוק לאחר תקופת זמן מסוימת את ניתוח נתוני האתר באמצעות קונסולת החיפוש ובאמצעות Google Analytics. אם תראו בנתונים שיש שגיאות של עמודים שלא קיימים תדאגו לתקן אותם עם הפניית 301 חדשה.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

בניית קישורים לקידום בגוגל

יותר ויותר בעלי עסקים בוחרים לקדם את האתר בגוגל ללא מקדם אתרים באמצעות קנייה ובנייה של קישורים. במאמר הבא תוכלו ללמוד כל מה שצריך לדעת על בניית קישורים בצורה חכמה ונכונה.

תוספים לוורדפרס שפיתחנו בחינם

בעמוד זה תוכלו לצפות בכל התוספים לוורדפרס שפיתחנו ב-YYDevelopment. את כל התוספים שלנו לוורדפרס תוכלו להוריד בחינם ולהשתמש בהם בכל בפרויקטים שלכם.

שיפור מהירות טעינה באתר

בשנים האחרונות גוגל דוחפים חזק את הנושא של שיפור מהירות טעינה ובמדריך הבא נלמד אתכם כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת שתוכלו לשפר את מהירות הטעינה לאתר שלכם.

הוספת מאמרים רלוונטיים באתר

מעוניינים להוסיף מאמרים רלוונטיים (Related Posts) לאתר בוורדפרס? במדריך הבא תוכלו ללמוד איך להוסיף מאמרים נוספים לאתר ואיך לשפר את חווית הגלישה של הגולש באתר.

הוספת אתר לגוגל סרץ' קונסול

גוגל סרץ' קונסול (Search Console) הוא אחד הכלים המובילים בתחום לקידום אתרים. כלי זה משמש לביצוע מעקב וניתוח נתוני מילות מפתח וחיפושים בגוגל עבור האתר שלכם.

הטמעת גוגל אנליטיקס באתר

גוגל אנליטיקס הוא כלי חשוב המאפשר מעקב וניתוח נתוני גולשי באתר. במדריך הבא נסביר לכם איך לפתוח חשבון Analytics ואיך להטמיע את אנליטיקס באתר בקלות.

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

7 תגובות

  1. שמואל
    שמואל

    השתמשתי בתוסף כדי להפנות את כל העמודים לדומיין אחר אבל התוצאה היא שגם איזור הניהול של וורדפרס מופנה, ואין לי גישה לאיזור הניהול.
    מה הפתרון?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי שמואל, אני מצטער לשמוע על התקלה אני אנסה לבדוק את זה ולשחרר עדכון בימים הקרובים. אני חושב שכאשר אתה מחובר לוורדפרס ניתן לגשת לאזור ניהול אבל יכול להיות שאם אתה לא מחובר זה מבצע את ההפנייה שגורמת כרגע לבעיות.

      הפתרון מצריך מעט ידע טכני. אני מקווה שיש לך גישה לאחסון. במידה וכן אתה תצטרך להיכנס לאחסון ולמצוא את קבצי ההתקנה של האתר. בתוך התקייה המרכזית של האתר כנס לתיקייה בשם: wp-content לאחר מכן כנס לתיקייה בשם plugins ושם אתה תוכל לראות את כל התוספים שמותקנים באתר וגם את התוסף הפניות.

      השם של תיקיית התוסף הוא advanced-301-and-302-redirect ומה שאתה צריך לעשות זה או לשנות את השם של התיקייה או פשוט למחוק אותה. ברגע שתשנה את השם או שתמחק אותה התוסף וההפניות שלו יפסיקו לעבוד ותוכל להיכנס בחזרה לאזור ניהול.

      אם אתה לא יודע איך למצוא את הקבצים שנמצאים באחסון יש בעמוד מתחת מדריך שמדבר על הנושא של התקנת וורדפרס ובחלק השני של המדריך/סרטון יש גם הסבר קצר על איך להיכנס ל-File Manager של האחסון. אתה יכול גם לבקש עזרה מהתמיכה של האחסון שלך ואני בטוח שהם יעזרו.
      https://www.yydevelopment.co.il/wordpress-website/install-wordpress/

      עדכון: שחררתי עדכון לתוסף, אחרי שתמחק/תכבה אותו אם עדיין תרצה להשתמש בו תוכל להוריד ולהתקין מחדש או לעדכן ושימוש ב-wp-admin או ב-wp-login.php יאפשרו לך להתחבר לאזור ניהול ללא הפנייה של העמוד.

      1. שמואל
        שמואל

        תודה, יוחאי. לא חשבתי לקבל תשובה בשעות הקטנות..
        עזרת לי מאוד
        כרגע נראה שהכל חזר לפעולה תקינה

  2. ל
    ל

    היי,
    תודה על המדריך המושקע הזה. אם אני רוצה להעביר לדומיין חדש (מ wordpress.com ל-wordpress.org)- באיזה דרך הכי מומלץ לעשות את ההפניות של כל העמודים? דרך התוסף שלך או בדרך אחרת? תודה

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי, אם אתה משתמש באותו הדומיין אז אין צורך לבצע הפניית 301.
      אם אתה משנה את הדומיין אז בדרך כלל נהוג לבצע באמצעות הקובץ htaccess.

      חפש את הכותרת של "הפניית דומיין ישן עם כל העמודים שלו לדומיין חדש" במדריך.

      ודרך אגב אני לא יודע איך זה עובד בוורדפרס קום. אתה תצטרך לבדוק מה האפשרויות לבצע הפניות דרך המערכת בתשלום.

  3. אבי
    אבי

    היי שאלה,
    במידה ואני מפנה עמודים עם התוסף מאתר ישן ודומיין ישן לאתר חדש עם דומיין חדש, כמה זמן צריך להשאיר את האתר הישן עד שיהיה אפשר להסיר אותו?

    תודה רבה על מדריך מעולה!

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי אבי, זה תלוי בדומיין הישן. אם מדובר על אתר מקודם שמקבל קישורים מאתרים אחרים אז זה יהיה רעיון טוב להמשיך לחדש את הדומיין כל הזמן.

      אם זה אתר שלא מקודם בכלל ואין לו קישורים חיצוניים אז תשאיר אותו לשנה נוספת וזה יאפשר לגוגל לעדכן את העמודים הישנים אל העמודים באתר החדש.

      דיברתי על הנושא הזה בסרטון הבא אז אולי הוא יעזור:
      https://www.youtube.com/watch?v=MVLN3S-MGfg

לא ניתן לפרסם תגובות

כלי נגישות