עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » אחסון אתרים מומלץ + השוואת מחירים וביקורות

אחסון אתרים מומלץ + השוואת מחירים וביקורות

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו55 תגובות

בתחום של בניית אתרים וקידום אתרים בחירת אחסון איכותי לאתר/אתרים זה כנראה אחת ההחלטות החשובות ביותר שעליכם לבצע. שרת האחסון ישפיע על מהירות הטעינה של האתר וגם על חווית המשתמש של הגולש.

אחסון טוב עם תמיכה טובה יאפשר לכם שקט נפשי לאורך תקופת ההתקשרות ולעומת זאת אחסון בינוני עם תמיכה גרועה יגרום למרביתכם כאב ראש מתמשך בעתיד הקרוב.

במאמר אני אשתף אתכם בדעה הנוכחית שלי על כמה מחברות האחסון המובילות בארץ ובעולם. נדבר על נושאים כמו איזה אחסון אתרים מומלץ, נעשה השוואה לחברות האחסון ונבין מהיא הבחירה הטובה ביותר.

תאריך עדכון אחרון: 12.11.2023

טופ 5 חברות אחסון מומלצות - טבלה מקוצרת

מתחת ניתן לראות בקצרה טבלת חברות אחסון אתרים מומלצות מהארץ ומחו"ל. ההשוואה בטבלה תתייחס בעיקר אל חברות אחסון איכותיות ותתייחס לחבילת אחסון שמאפשרת לאחסן יותר מאתר אחד.

חברת אחסוןמחיר התחלתיארץכמות אתריםציוןקישור
קלאודוויז אחסון בענןהחל מ- $11 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"לללא הגבלה9.5קישור לאחסון
אחסון פאסט קומטהחל מ- $4.11 לחודשאחסון מחו"לללא הגבלה8.5קישור לאחסון
הוסטינגר - אחסון זולהחל מ- $2.49 לחודש
הנחת קופון: YOCHAY
אחסון מחו"לעד 100 אתרים7קישור לאחסון
גטסרבר אחסון ישראליהחל מ- 64 ₪ לחודש + מע"מאחסון ישראליללא הגבלה7קישור לאחסון
יופרס אחסון מישראל$25 לחודש + מע"מ
הנחת קופון: UP05YOHO
אחסון ישראליעד 3 אתרים7קישור לאחסון

צפו בסרטון הבא על מנת ללמוד כל מה שאתם צריכים לדעת בשביל למצוא אחסון אתרים איכותי ומומלץ

בחירת אחסון אתרים מומלץ - סרטון הדרכה

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

השוואת אחסוני אתרים מומלצים + מחירים וביקורות

מתחת תוכלו למצוא דעה אישית, מחיר ונתונים חשובים על מרבית האחסונים הפופולריים והמומלצים בארץ ובעולם. לפני שאתם בוחרים את האחסון אני ממליץ לקרוא את הסעיפים של מה חשוב לדעת לפני בחירת אחסון ותצפו גם בסרטון וידאו בראש העמוד למידע נוסף.

אציין בנוסף שכל מה שכתוב כאן זה דעה אישית שלי על פי הפרמטרים החשובים לי וסביר להניח שהדעה שלכם תהיה שונה משלי וזה בסדר גמור. האפשרות האם להקשיב למה שכתוב כאן או לא היא בחירה שלכם ותעשו את מה שנכון עבורכם.

CloudWays - קלאודוויז - אחסון אתרים בענן - אחסון מומלץ לאתרים גדולים

האחסון של קלאודוויז (CloudWays) צובר הרבה תאוצה בתקופה האחרונה ואתם בטח תוכלו לראות הרבה המלצות עליו ברשת.

מדובר על ספק אחסון שמאפשר לאחסן את האתר שלכם על כמה מספקי האחסון בענן המובילים בעולם כמו Google, Amazon, DigitalOcean, Linode ו-Vultr. בדרך כלל מרבית האנשים שמאחסנים ב-CloudWays יבחרו באפשרות של דיגיטל אושן כי הם הכי זולים מבין האפשרויות המוצעות באתר.

אחד החסרונות של האחסון הוא שאין cPanel ככה שיש כאן עקומת למידה קטנה למערכת למי שמגיע מהעולמות של cPanel אבל לאחר עקומת למידה קצרה בהחלט אפשר ללמוד את המערכת מהר.

מדובר על שרת בענן של החברות החזקות ביותר, המחיר קבוע ולא משתנה לאחר תקופת ההתקשרות (כמו בחלק מהאחסונים בחו"ל שמכפילים את המחיר לאחר תקופת ההתקשרות), יתרון נוסף הוא שיש נפח תעבורה מטורף  של 1TB (לא שאתם תצטרכו את זה).

בדרך כלל כאשר עושים פעולות של שיפור מהירות לאתר ורוצים להגדיל את הציוני מהירות אז Cloudways משמשת כבחירה שמומלצת על ידי מרבית המומחים לשיפור מהירות.

והיתרון כנראה החשוב ביותר הוא שיש לכם את היכול לשדרג את החבילה בלחיצת כפתור ללא הצורך בלהעביר את האתר והקבצים שלו לשרת אחר כפי שצריך בחלק גדול מהאחסונים האחרים.

קורס קלאודוויז - אחסון אתרים בענן - מדריך/קורס לאחסון אתרים ב-Cloudways מ-א' ועד ת'

קורס קלאודוויז - אחסון אתרים בענן - מדריך/קורס לאחסון אתרים ב-Cloudways מ-א' ועד ת'

קורס קלאודפלייר לצורך הפניית דומיין אל קלאודוויז (לא חובה)

קורס קלאודפלייר לצורך הפניית דומיין אל קלאודוויז (לא חובה)

על מנת לקבל את המחיר שמופיע בטבלה יש לבחור באפשרות של Standard בעת בחירת החבילה

בחירת חבילת אחסון בקלאודוויז

מתחת ניתן לראות מחיר מעודכן של אחסון בענן של קלאודוויז

חבילת אחסוןStartUpGrowBigGoGeek
מחיר$11 לחודש$24 לחודש$46 לחודש
שטח אחסון25GB50GB80GB
כמות אתריםללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורה1TB2TB4TB
תעודת SSL בחינם
זיכרון1GB2GB4GB
מעבד1 ליבות1 ליבות2 ליבות

קוד קופון ההנחה של 30% ל-3 חודשים: YOCHAY

FastComet - פאסט קומט

נכון למועד פרסום המאמר האחסון שאני ממליץ עליו בחום וגם משתמש בו בעצמי הוא האחסון של Fastcomet. מדובר על אחסון מצוין עם תמיכה ברמה הגבוהה ביותר ומחיר מאוד משתלם ותחרותי גם לעומת חברות האחסון הזולות והפחות איכותיות.

לחברת האחסון יש שרתים בכ-11 מיקומים שונים בעולם והשרת הגרמני שלהם מחזיר מהירויות טובות לארץ. נכון להיום אתר זה מאוחסן בשרת הגרמני שלהם תחת חבילת האחסון של FastCloud Extra שגם מחזירה מהירויות טובות באתרי בדיקות המהירות.

כל חבילות האחסון שלהם כוללת שטח אחסון שמתחיל מ-15GB, נפח תעבורה מאוד הוגן שמשתנה לפי החבילה, פרוטוקול אבטחה בחינם של Let's Encrypt לכל הדומיינים בחבילה, גיבויים יומיים (זמן הגיבויים משתנה – בחבילות הזולות זה 7 ימים אחורה ובחבילה המתקדמת זה 30 ימים אחורה) ומדיניות החזר כספי של 45 ימים.

נכון להיום אני משתמש באחסון שלהם למעלה משנה ומאוד מרוצה ממה שאני מקבל. יש לי כרגע 3 חבילות אחסון דרכם של FastCloud Extra. ההתנהלות שלהם מאוד מקצועית וזמני התגובות מהירים ועד היום לא הייתה בעיה רצינית שזכורה לי.

צפו בסרטון הבא על מנת ללמוד איך לשפר מהירות באתר באחסון של FastComet

שיפור מהירות באחסון באמצעות Gzip
חבילת אחסוןFastCloudFastCloud PlusFastCloud Extra
מחיר$2.74 לחודש$4.11 לחודש$5.49 לחודש
שטח אחסון15GB25GB35GB
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורה30GB61GB92GB
תעודת SSL בחינם
גיבויים7 ימים7 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי45 יום45 יום45 יום
מעבד2 ליבות4 ליבות6 ליבות
זיכרון2GB3GB6GB
נפח תעבורה30GB51GB92GB

Hostinger - הוסטינגר - אחסון אתרים זול החל מ-$1.99

האחסון של הוסטינגר צובר הרבה תאוצה בתקופה האחרונה במיוחד בגלל שמדובר על אחסון ממש זול. מדובר על אחסון שהתחיל בעבר בתור אחסון חינמי ולפני כמה שנים הם שינו כיוון והתחילו להציע חבילות אחסון במחירים זולים.

מדובר על אחסון יחסית מהיר ולא רע, גם התמיכה שלהם בסך הכל טובה ביחס להרבה מהאחסונים האחרים אבל חשוב לשים לב מה אתם מקבלים ומה האותיות הקטנות.

אני לא בטוח כרגע עם יש להם פאנל ניהול לאחסון בפיתוח אישי או cPanel אבל מהתנסות מהירה איתם נתקלתי בכמה בעיות שהפריעו לי. בתור התחלה באחד מהאתרים שלי שעבדו כמו שצריך בכל האחסונים השונים פתאום התחילה להופיע הודעת התראה שאחת הפקודות PHP נחסמה על ידי האחסון כאשר מישהו מילא טופס יצירת קשר. בתור אדם שאוהב אחידות בין האחסונים השונים ולא רוצה הפתעות זה לבד הספיק על מנת לגרום לי להבין שאני צריך להחליף את האחסון.

נתקלתי בנוסף בבעיה אחרת ומעט מעצבנת שבה ניסיתי ליצור בסיס נתונים לאחד מהאתרים ולהגדיר את שם בסיס הנתונים שאני רוצה על מנת שיהיה מסודר ופתאום גיליתי שהאחסון מגביל את כמות האותיות של השם של בסיס הנתונים ל-5 אותיות. הגבלה די מטומטמת אם אתם שואלים אותי ולא יצא לי לראות משהו כזה באחסונים בעבר. הפתרון שהציעו לי היה לשדרג ל-VPS על מנת להוריד את החסימה.

בנוסף בעבר חבילות האחסון שלהם כללו לכאורה SSL בחינם אבל בפועל ה-SSL היה רק לאתר אחד ובשביל להוסיף SSL לאתרים נוספים היה צורך לשלם תוספת של כמה דולרים לכל אתר. ממבט מהיר כתוב שהם מציעים SSL של Let’s Encrypt אז יכול להיות שהם שינו זאת.

בגדול אני באופן אישי מעדיף להימנע מהאחסון הזה אבל אם אתם מחפשים אחסון זול יש להם אחסונים לאתר אחד במחיר של $1.39 לחודש. אם אתם זקוקים לחבילה יותר טובה אז עדיף לבחור את אחת האלטרנטיבות האחרות שמופיעות במאמר.

קוד קופון ההנחה של 5% לאחסון הכי זול שיש: YOCHAY

חבילת אחסוןSingle SharedPremium SharedBusiness Shared
מחיר$1.99 לחודש$2.99 לחודש$3.99 לחודש
שטח אחסון10GB20GB100GB
כמות אתרים1100100
נפח תעבורה100GBללא הגבלהללא הגבלה
גיבוייםxx30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

JetServer - ג'טסרבר (אחסון ישראלי)

במידה ואתם מחפשים אחסון ישראלי וטוב ואתם לא מעוניינים לבחור ביופרס אז אפשרות נוספת ומומלצת היא גטסרבר. בדומה ליופרס מדובר על אחד האחסונים המובילים בארץ וגם להם יש לא מעט המלצות.

מדובר על אחסון מהיר עם תמיכה טובה ופאנל הניהול המוכר ואהוב של cPanel. אין לי ניסיון עשיר איתם כך שאין לי יכולת לבקר אותם בהרחבה אבל מהתנסות קצרה עם כמה מלקוחותיי עד עכשיו לא היו בעיות שהצריכו התייחסות.

אומנם אני לא חובב גדול של אחסונים ישראליים וכל עוד אפשר אני מעדיף להימנע מלהשתמש באחסון מהארץ אבל אם הייתי צריך לבחור באחסון ישראלי סביר להניח שהייתי בוחר את JetServer על פני המתחרים הקיימים בשוק.

אחד החסרונות המשמעותיים שיש לי עם האחסון היא העובדה שאין מידע מסודר לגבי מה כלול בכל חבילת אחסון. מרבית הפרמטרים באחסון מופיעים עם הביטוי "ללא הגבלה" והניסיון שלי מראה שאין דבר כזה ללא הגבלה במיוחד כאשר אתם בוני או מפתחים שכן יודעים לנצל את המשאבים של האחסון. למשתמשים המנוסים יותר הייתי ממליץ לבדוק את ההגבלות לפני רכישה של אחסון באתר.

חבילת אחסוןאישיתעסקיתמתקדמת
מחיר₪44 + מע"מ לחודש₪64 + מע"מ לחודש₪90 + מע"מ לחודש
שטח אחסוןללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
כמות אתריםאתר 1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורהללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
תעודת SSL בחינם

uPress - יופרס - אחסון אתרים ישראלי

יופרס (uPress) הוא אחד האחסונים הפופולריים בארץ ותוכלו למצוא כמות נכבדת של ממליצים עליהם ברשת. מדובר על חברה ישראלית עם שרתים ישראליים מאוד מהירים ואפילו פאנל ניהול בפיתוח אישי.

בסה"כ מדובר על אחסון טוב ואיכותי וממשק הניהול שהם פיתחו מאוד מרשים, השרתים שלהם מאוד מהירים ומחזירים גם מהירות ממש טובה לגולש הישראלי. יתרון נוסף שיש להם הוא שכאשר אתם מוסיפים אתר לאחסון יש לכם את האפשרות לבחור האם אתם רוצים להעלות אותו לשרת ישראלי, לשרת מארצות הברית או לשרת מאירופה, מדובר על פיצ'ר מגניב שלא יצא לי לראות באחסונים אחרים.

ויחד עם זאת יש לאחסון הזה גם לא מעט בעיות וחסרונות. בתור התחלה מדובר על אחסון אתרים מאוד יקר (ברמה עולמית ובארץ). אחסון לאתר אחד ובודד מתחיל ממחיר של $15.

בעיה נוספת ומאוד חמורה שיש לי איתם זה שהם מוחקים תוספי וורדפרס לא מאושרים מהאתרים שאתם מעלים. ניתן לראות את רשימת התוספים שהם מוחקים בקישור הבא. למרות שיש לי בעיה מהותית עם זה שאחסון קובע לי איזה תוספים מותרים ואיזה תוספים לא הבעיה היותר חמורה שיש לי עם האחסון היא שהם מוחקים את התוספים מהאתר באופן אוטומטי מבלי לבקש רשות ומבלי לשלוח התראה בנושא.

מרבית התוספים שהם מוחקים הם תוספי אבטחה, תוספי Cache (זיכרון מטמון), תוספי גיבויים ותוספים הקשורים לבסיסי נתונים. אם תפנו לתמיכה הם יציעו לכם במקום תוסף שהם פיתחו כתחליף ולא תהיה לכם את האפשרות להתקין את התוספים שאתם רוצים.

יש לי שאלה אליכם, איזה תוסף אתם מעדיפים תוסף עם למעלה ממיליון משתמשים פעילים או תוסף שיופרס פיתחו עם 4,000 משתמשים שמכיל לא מעט באגים? אני מעדיף את התוסף עם המיליון משתמשים. הבעיה המהותית כאן זה לא שהם מוחקים את התוסף אלא העובדה שהם לא שולחים התראה במייל שהתוסף נמחק והם יכולים לגרום לנזק רציני ללקוחות שלא מודעים לדבר הזה.

חסרון נוסף שיש להם זה כמות האתרים שאתם יכולים להכניס בחבילת האחסון. באחסונים אחרים כאשר אתם רוכשים חבילה של אחסון אחד יש לכם את האפשרות להוסיף תיקייה בתוך הדומיין עם אתר נוסף. זה אומנם גם אפשרי ביופרס אבל זה הרבה יותר מסובך.

קרה לי מקרה עם לקוח שבו העליתי תיקייה נוספת בתוך הדומיין עם אתר נוסף (משהו שהם לא ממליצים לעשות) ופתאום לאחר כחודש הרבה מהפונקציות של האתר הפסיקו לעבוד. כשפניתי לתמיכה גיליתי שאם מוסיפים אתר נוסף יש איזושהי הגדרה חבויה בתוך הפאנל ניהול וצריך שם להגדיר את האתר כדי שיעבוד כמו שצריך.

התיקייה של האתר הייתה דף נחיתה של לקוח שמפרסם בתקציבי פרסום מאוד גדולים ועצם זה שהדך לא עבד כמו שצריך היה יכול לגרום לו להפסדים של כמה מאות שקלים בכמה ימים. זאת דרך אגב דוגמא נוספת ללמה אני לא אוהב פאנלי ניהול בפיתוח אישי.

בגדול מדובר באחסון איכותי עם הרבה חסרונות. לדעתי הדעה שלי הייתה יותר חיובית כלפיהם במידה והם לא היו מוחקים תוספים מאתרים ללא רשות בעל האתר, אבל כל עוד זה לא מפריע לכם וגם לא מה שכתבתי מעל אני חושב שמדובר באחסון טוב ומאוד מהיר אז למרות שהם פחות מתאימים עבורי אם אתם ממש רוצים להשתמש בהם לא הייתי מהסס לעשות זאת.

למי שמעוניין תוכלי לקבל הנחה של 5% עם הקוד קופון מתחת:

קופון ההנחה: UP05YOHO

חבילת אחסוןאישיתמקצועיתעיסקית
מחיר$15 לחודש$25 לחודש$50 לחודש
שטח אחסון1GB3GB10GB
כמות אתרים1310
נפח תעבורה50GB מגה100GB מגה250GB מגה
תעודת SSL בחינם
גיבויים30 ימים30 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום
נפח תעבורה50GB100GB250GB

Siteground - סייטגראונד

האחסון של סייטגראונד בשנים האחרונות תפס הרבה מאוד תאוצה וגדל בקצב מהיר. לפני כ-3 שנים גם אני המלצתי על האחסון הזה בחום כי הם הביאו משהו חדש לשוק והיה מדובר באחסון מצוין עם תמיכה מצוינת והיה לי רק שבחים להגיד עליהם.

אז את דרכי איתם התחלתי לפני כ-3 שנים ולאחר כשנה התחילו הבעיות. מה שקרה בפועל כנראה זה שהאחסון וקצב המשתמשים שלהם גדל באופן משמעותי והם לא הצליחו לעמוד בקצב הגידול תוך כדי שמירה על אחסון ושירות באותה רמת איכות.

לאחר כשנה כשהיו בעיות ופניתי לתמיכה רמת התמיכה ירדה באופן משמעותי והיא לא הייתה אפילו קרובה לרמת התמיכה שהייתה כשהתחלתי את האחסון. בנוסף לתמיכה באיכות פחות טובה יש להם גם הרבה מאוד הגבלות למי שעובד עם קוד אישי ומצאתי את עצמי צריך לפנות אליהם לא מעט פעמים בשביל להסיר את ההגבלות האלו.

לצורך הדוגמא אחת ההגבלות היא קצת הזמן שעמוד/סקריפט יכול לרוץ מבלי שהאחסון יפסיק את פעילותו (בערך 60 שניות). בנוסף לכך ב-Siteground כופים עדכונים לאתרים בוורדפרס ועל מנת להפסיק עדכונים אוטומטיים הייתי חייב בכל פעם שהעליתי אתר חדש, ליצור כרטיס תמיכה ולבקש מהם להפסיק את העדכון לכל אתר חדש שהוספתי באחסון (בזבוז זמן מוחלט).

והבעיה האחרונה שהייתה לי גרמה לכך שהאתרים שהיו מאוחסנים כל הזמן נפלו לי. כנראה מדובר על בעיה של משאבים וכאשר האתרים על האחסון גובים יותר משאבים ממה שהאחסון מאפשר האתרים בחלק מהמקרים יפסיקו לעבוד וזאת למרות שלפי החישוב שלי לא התקרבתי אפילו לכמות המשאבים שהחבילה שרכשתי הציעה.

לאחר שהעברתי את האתרים ואפילו הוספתי כמה נוספים ל-Fastcomet לאותו סוג חבילה הבעיות הפסיקו. סביר להניח שסייטגראונד לא מספקים את כמות המשאבים שהם מציגים בחבילות שלהם.

ומעבר לכל הבעיות והשירות שהפך להיות ברמה נמוכה בשנה האחרונה הם גם פחות או יותר הכפילו את המחיר של כל חבילות האחסון. כאשר רכשתי את האחסון רכשתי אותו ל-3 שנים וכאשר נשארה לי שנה נוספת החלטתי פשוט לוותר על האחסון ולא להשתמש בו בכלל.

אני לא יודע אם העלאה שלהם במחיר הייתה במטרה להחזיר את הרמה של השירות למה שהיא הייתה לפני כמה שנים אבל נכון להיום אני לא ממליץ להשתמש באחסון שלהם בכלל.

חבילת אחסוןStartUpGrowBigGoGeek
מחיר$2.99 לחודש$4.99 לחודש$7.99 לחודש
שטח אחסון10GB20GB40GB
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
נפח תעבורהללא הגבלהללא הגבלהללא הגבלה
תעודת SSL בחינם
גיבויים30 ימים30 ימים30 ימים
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

Bluehost - בלוהוסט

בלוהוסט היא אחת מחברות האחסון המובילות בעולם. עברו הרבה שנים מאז שהשתמשתי בהם אבל בסך הכל חווית השימוש שהייתה לי איתם הייתה בסדר. לא מדובר על אחסון ברמה גבוהה הם יותר נוטים לאזור של האחסונים הבינוניים אבל מדובר על אחסון סבבה.

בשונה משאר האחסונים ברמה נמוכה כמו גודדי והוסטגאטור נראה כאילו בלוהוסט הוסיפו לממשק הניהול שלהם תעודת SSL בחינם של Let’s Encrypt תוספת ששאר האחסונים הבינוניים לא טרחו להוסיף כך שנראה שכיוון החשיבה שלהם הולך למקום טוב.

אני שוב מציין מדובר על אחסון שהיה בעבר אחסון בינוני שיכול להתאים לבעלי עסקים שרק רוצים להעלות את האתר לאוויר. למשתמשים יותר מתקדמים עדיף לבחור אחסון טוב יותר מאשר בלוהוסט וחשוב לציין שבאופן יחסי למתחרים המחירים שלהם מאוד גבוהים ביחס לתמורה.

חבילת אחסוןBASICPLUSPRO
מחיר$2.95 לחודש$5.45 לחודש$9.95 לחודש
שטח אחסון50GBללא הגבלהללא הגבלה
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
תעודת SSL בחינם
מדיניות החזר כספי30 יום30 יום30 יום

HostGator - הוסטגאטור

טוב אין לי יותר מידי מה להגיד על הוסטגאטור. ההתנסות שלי איתם הייתה לפני כמה שנים בגדול מדובר על אחסון בינוני עם תמיכה בינונית.

בהרבה מאחסונים הקיימים ברשת יכול להיות שתחשבו שהם טובים כי הכל עובד כמו שצריך עד שתתרחש בעיה שמצריכה מוח בשביל לפתור אותה ואז אתם תבינו כמה גרוע האחסון שבחרתם.

עד כמה שאני זוכר השתמשתי בהם בעבר ליותר משנה והכל עבד בסה"כ בסדר. בנקודה מסוימת האחסון התחיל לשמור Cache (זיכרון מטמון) וכל שינוי שהייתי עושה בקבצים או באתר היה מתעדכן רק לאחר כמה דקות ולא באופן מיידי.

פניתי לתמיכה שלהם יותר מפעם אחת וכל פעם התשובה שלהם הייתה שבמערכת שלהם הכל בסדר ושאין מה לעשות עד שנמאס לי ועזבתי גם אותם למרות שנשאר לי שנה וחצי לאחסון. דרך אגב מדובר על בעיה יחסית נפוצה שגרמה לי לעזוב לא מעט אחסונים בינוניים במשך השנים. כאשר אתר או חשבון האחסון שלהם לוקח (אפילו באופן חד פעמי) הרבה משאבים על מנת להקטין את המשאבים האחסון מתחיל לשמור זיכרון מטמון של חבילת האחסון שבה אתם משתמשים כך שהאתר לא מתעדכן באופן מיידי ולי זה מאוד מפריע.

כפי שציינתי תמיכה בינונית ואחסון בינוני, יכול להיות שהכל יעבוד בסדר לתקופה מסוימת עד שתהיה בעיה והם לא ידעו לפתור אותה. באחסון יש הרבה מידע מעורפל וביטויים של נפח אחסון או תעבורה עם המילה Unmetered ככה שאין לי מושג מה החבילות שלהם כוללות אז מתחת אני מצרף רק את המידע שהצלחתי למצוא.

חבילת אחסוןHatchlingBabyBusiness
מחיר$2.75 לחודש$3.50 לחודש$5.25 לחודש
כמות אתרים1ללא הגבלהללא הגבלה
מדיניות החזר כספי45 יום45 יום45 יום

GoDaddy - גודדי

למי שלא מכיר או לא שמע גודדי היא אחת מחברות המובילים בעולם בתחום של רישום דומיינים ואחסון. באופן אישי לדעתי מדובר על אחת החברות הגרועות ביותר שיצא לי לעבוד איתם ונכון להיום לא הייתי נוגע בהם אפילו עם מקל.

בתור התחלה שאני רוכש מוצר מגודדי אני רואה מחיר אבל אף פעם לא מבין מה אני הולך לשלם בקופה. המחירים משתנים מעמוד לעמוד, על המחירים מוסיפים גם מע"מ למרות שזאת לא חברה ישראלית (אני לא בטוח שאתם זכאים לקיזוז מע"מ) ואם חשבתם שישראלים המציאו את שיטת מצליח תחשבו שוב כי גודדי יכולים לעשות לנו בית ספר.

לפני שנה היה לי דומיין com שעוד היה תקוע בטעות בגודדי ובאתי לחדש אותו. עד כמה שזכור לי את הדומיין קיבלתי ביחד עם חבילת האחסון או שרכשתי אותו בדולר ובמועד של החידוש המחיר היה $30 בזמן שבכל אתר דומיינים אחר המחיר של חידוש הוא באזור של $12-15 דולר לשנה נוספת. לאחר שבאתי להעביר את הדומיין לאתר דומיינים אחר קיבלתי הודעה או התראה באתר שאני יכול לחדש את הדומיין ב-$8 דולר במקום החידוש המוגזם של ה-$30 לשנה.

נכון להיום אין לי זמן להתעסק בשטויות האלה ואני משתדל להימנע ממשחקים מהסוג הזה ולכן כמובן שהעברתי את הדומיין לאתר אחר ואני לא מתכוון להשתמש בגודדי לא עבור דומיינים ולא עבור אחסון אתרים, גם אם זה אומר שאני צריך לשלם קצת יותר במקום אחר.

ואם אנחנו מדברים על האחסון אז גם ההתנסות באחסון הייתה גרועה. באחסון היו הרבה מאוד באגים שבאמת לא ציפיתי מחברה בסדר גודל כזה והתמיכה הטכנית שלהם ברמה מאוד מאוד נמוכה.

יש להם גם מספר טלפון ישראלי עם תמיכה באנגלית וכשפניתי עם חלק מהבעיות לתמיכה בצ'אט של האתר הם הפנו אותי לתמיכה הטלפונית שהיא רק באנגלית. אני באופן אישי מצליח להסתדר עם האנגלית אבל סביר להניח שאחרים לא יצליחו ולכן מבין כל האפשרויות שמופיעות בעמוד האחסון של גודדי, התמיכה והשירות שהם מציעים כנראה ברמה הנמוכה ביותר.

אני אפילו לא הולך להציג מתחת את הפרטים והמחירים כי בשיא הרצינות אני לא יודע מה המחיר הסופי שיופיע בקופה.

אחסונים נוספים שאולי יעניינו אתכם

במידה ולא הצלחתם למצוא את האחסון שרציתם ברשימה מעל אז מתחת אני אציין כמה אחסונים נוספים שעל רובם יש ביקורות טובות ברחבי הרשת. באופן אישי אין לי ניסיון מעשי איתם אז קשה לי לדעת אם האחסונים מתחת טובים או לא ולכן רצוי שאם אתם בוחרים את אחת האפשרויות מתחת תעשו את הבדיקה שלכם ותוודאו ששרת האחסון והחבילה מתאימה לצרכים שלכם.

רשימת אחסונים נוספים מחו"ל

מתחת תוכלו לראות רשימה של אחסונים נוספים מחו"ל למקרה שלא מצאתם את מבוקשכם ברשימה מעל.

אחסון Chemicloud

בשנה האחרונה האחסון של ChemiCloud מתחיל לגדול ולהפוך לאחד האחסונים הפופולריים בסביבה. אם אתם מחפשים אחסון איכותי ולא מצאתם ברשימה למעלה שווה לתת בדיקה לאתר הזה.

לוגו של greengeeks אחסון אתרים בחו"ל

כדור הארץ חשוב לכם? מסתבר שחברות האחסון הם גורם המזהם את הסביבה (כנראה משהו שקשור לשרתים) וחברת GreenGeeks מציעה שירותי אחסון הפועל באמצעות אנרגיה ירוקה שלא מזהמת את כדור הארץ.

לוגו של אחסון a2hosting אחסון אתרים בחו"ל

חברה נוספת שיחסית פופולרית היא חברת A2 Hosting. אחד היתרונות העיקריים של אחסון זה הוא שטח האחסון הנדיב שהם מציעים בחבילות למי שיש אתרים גדולים מאוד שמצריכים נפח אחסון גדול במחיר משתלם.

לוגו של אחסון ipage

מחפשים אחסון מעולה שנותן בראש? אז לא תמצאו את זה כאן. אבל אם אתם מחפשים אחסון זול ו-Hostinger לא זורם לכם מדובר על אחד האחסונים הזולים שקיימים אבל קחו בחשבון שמדובר על אחסון בינוני ומטה.

רשימת אחסונים נוספים בישראל

מתחת תוכלו לראות רשימה של אחסונים נוספים מהארץ במידה וחשובה לכם התמיכה בעברית ויופרס או ג'טסרבר לא מתאימים לכם.

דומיין דה נט - אחסון אתרים

חברת דומיין דה נט היא אחת מספקי הדומיינים המובילים והוותיקים בארץ. יש להם מגוון חבילות אחסון שונות לאתרים קטנים וגדולים.  אין לי ניסיון אישי עם האחסון אבל אתם מוזמנים לבדוק אותם.

אחסון אתרים SPD

חברת SPD היא חברת אחסון ישראלית פופולרית. משיטוט קצר באתר שלהם נראה כאילו פאנל הניהול של האחסון הוא DirectAdmin ולא מדובר על פאנל הניהול הפשוט של cPanel ולכן הייתי ממליץ לוותר.

livedns אחסון אתרים ישראלי

חברת LiveDNS (לייבדיאנאס) היא חברה מובילה בארץ לרישום דומיינים, אין לי ניסיון או ידע לגבי מה שהם מציעים ברמת השירותים של אחסון אתרים.

אחסון אתר ישראלי ב-BOX

גם Box (בוקס) היא חברה מובילה בתחום של רישום דומיינים. אבל מומלץ להתרחק מהאחסון שלהם, גם כאן יש מעט שליליות והתנהלות די חובבנית באופן כללי.

אחסון ישראלי של שרלוקהוסט

שרלוקהוסט הוא אחד מאתרי האחסון הישראליים הזולים ביותר ויש להם חבילות אחסון המתחילות מ-11.99 ש"ח. מדובר על שרתים מחו"ל ולא על שרתים ישראליים והרמה של התמיכה מאוד ירודה אז עדיף להתרחק.

מה חשוב לדעת לפני שבוחרים אחסון אתרים?

לפני שאנחנו הולכים לגשת להשוואה של אחסוני האתרים השונים ישנם כמה פרמטרים חשובים שעליכם לדעת בשביל שתוכלו לבצע את הבחירה של האחסון הטוב ביותר, הזול ביותר והמומלץ ביותר.

במשך השנים יצרתי לעצמי שיטה וכמה פרמטרים שלפיהם אני בוחר אחסון לאתרים שלי. נכון להיום יש לי כמה חבילות אחסון שונות בכמה אחסונים שונים ויצא לי לנסות בעבר הרבה מחברות האחסון הקיימות בארץ ובעולם (אבל הניסיון שלי הוא בעיקר עם אחסונים מחו"ל).

על חלק מהפרמטרים שאני הולך להציג מתחת דיברתי כבר בעבר במדריך של העלאת אתר לאוויר וכאן אני אדבר על דברים נוספים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת האחסון.

1. אחסון בישראל או אחסון מחו"ל

כאשר אתם מבצעים השוואה של אחסונים שונים במטרה לבחור את חברת האחסון שתתאים לצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר אז השאלה הראשונה שבדרך כלל עולה היא האם לבחור חברת אחסון ישראלית או האם לבחור חברת אחסון מחו"ל.

אחת הסיבות העיקריות לכך שאני רואה שבעלי עסקים או לקוחות שאני בונה להם אתר בוחרים אחסון מהארץ היא בגלל חוסר היכולת לתקשר עם התמיכה של האחסון בחו"ל באנגלית. במידה ויש לכם את היכולת להתכתב ולהבין את נציגי התמיכה של אחסונים מחו"ל אז במרבית המקרים אחסון מחו"ל יהווה תמורה טובה יותר לכספכם.

סיבה נוספת לבחירת אחסון מהארץ היא מיקום שרת האחסון. אין ספק שאתר המאוחסן על שרת ישראלי יטען בצורה טובה יותר משרת המאוחסן במיקום אחר עבור הגולש הישראלי, ולמרות זאת בהרבה מהמקרים פרמטר זה שולי כי ההבדל לא תמיד ניכר לעין לגולש.

בהקשר של מיקום השרת חשוב לציין שיש אחסונים בארץ שחבילות האחסון שלהם הם על שרתים מחו"ל וכאן אין שום יתרון לחברה הישראלית על חברה מחו"ל. בנוסף ראיתי גם חברות אחסון ישראליות שמספקות שרת מחו"ל אבל לא מציינות זאת בחבילות שלהם.

בחבילות האחסון בארץ בדרך כלל כמות המשאבים שאתם מקבלים בכל חבילה היא קטנה באופן משמעותי מכמות המשאבים שאתם תקבלו מחברות בחו"ל ובדרך כלל בארץ אנחנו משלמים בשביל לקבל פחות.

ההבדלים בין האחסונים בישראל ובחו"ל יכולים להתבטא בכמה פרמטרים כפי שתוכלו לראות מתחת:

  • בנפח האחסון שאתם מקבלים (השטח שאתם מקבלים על האחסון, למשל 10GB)
  • זה יכול להתבטא בהגבלת נפח התעבורה לחבילה
  • זה יכול להתבטא בתמיכה חלקית לעומת תמיכה של 24/7. באחסונים מחו"ל בדרך כלל יש תמיכה כל הזמן ובארץ לעיתים אין תמיכה מחוץ לשעות הפעילות ובסופי שבוע.
  • באחסונים בארץ תוכלו לראות שיש יותר באגים לעומת אחסונים מחו"ל שבהם כמות הבעיות היא יותר פחותה. חשוב להבין שבחו"ל מדובר על חברות ענק והאחסונים בארץ הם חברות קטנות של כמה עובדים בודדים ויש הבדל משמעותי בכך.
  • והפרמטר החשוב ביותר הוא המחיר. במרבית המקרים אחסון בארץ יעלה יותר באופן משמעותי מהמחיר של אחסון בחו"ל. לעיתים גם מדובר על עלות של פי כמה וכמה מהמחיר בחו"ל לאותה כמות משאבים.

בשורה התחתונה במרבית המקרים כאשר מדובר על אחסון ישראלי מדובר על מצב שבו אנחנו משלמים יותר ומקבלים פחות ולכן בדרך כלל אני אמליץ לבחור באחסון מחו"ל.

למידע נוסף על הנושא של האם לבחור אחסון ישראלי או מחו"ל צפו בסרטון הבא

אחסון אתרים בישראל או שרת אחסון מחו"ל

2. מחיר המשתנה לאחר תקופת ההתקשרות באחסונים מחו"ל

כאשר אנחנו מדברים על רכישת אחסון מחו"ל אחד הדברים החשובים ביותר שצריך לדעת זה שהמחיר של האחסון משתנה לאחר התקופה שעבורה רכשתם את חבילת האחסון.

שימו לב שכאשר אתם נכנסים לאתר מחו"ל ויש מחיר עבור האחסון בדרך כלל לצד המחיר יהיה כתוב שחבילת האחסון היא ב-60% הנחה או משהו בסגנון. אם חשבתם שנתון זה נמצא שם בשביל היופי אז טעיתם.

אומנם זה נכון שכרגע תוכלו לרכוש את האחסון במחיר עם ההנחה שחברת האחסון מציינת אבל ברגע שתקופת ההתקשרות שלכם תסתיים המחיר יחזור למחיר הרגיל ללא ההטבה ולפעמים מדובר במחיר הכפול או המשולש מהמחיר של חבילת האחסון שרכשתם.

מה שאני בדרך כלל עושה זה לרכוש את החבילות בתקופת המבצעים (בדרך כלל בלאק פריידי) ואני רוכש את האחסון ל-3 שנים. לאחר שתקופת ההתקשרות נגמרת אני רוכש אחסון חדש ל-3 שנים נוספות ומעביר אליו את כל האתרים כך שאני לא יצטרך לשלם את המחיר המלא (ניתן לעשות זאת גם על ידי רכישה של חבילה נוספת באותה חברת אחסון שבה אתם נמצאים כעת).

חשוב לציין שלמרות העלייה במחיר ניתן להתמקח עם חברת האחסון ומהניסיון שלי ניתן להוריד באזור של 30-50% מהמחיר המלא של האחסון אם אתם לא רוצה לבצע את התהליך של העברת כל האתרים לשרת אחר.

חשוב לציין שברוב החברות הישראליות אין את הטריק הזה של המחיר אבל המחיר שאתם משלמים בדרך כלל יהיה מחיר הגבוה באופן מאוד משמעותי מהמחיר של האחסון.

3. מיקום שרת האחסון ומהירות טעינה

דיברתי בקצרה בסעיף מעל על כך ששרת ישראלי בדרך כלל יחזיר מהירות טעינה טובה יותר לגולש הישראלי. כשאני מדבר על מהירות אני מדבר על מהירות הטעינה של העמוד בפועל לגולש הישראלי ולא על הציון שתקבלו באתרי בדיקות המהירות השונות.

הלוגיקה פשוטה ככל שאנחנו יותר קרובים או מקושרים לשרת האחסון כך מהירות הטעינה לגולש הייעודי תהיה טובה יותר. כאשר הגולש הייעודי (קהל היעד שלנו) הוא מישראל אז שרת ישראלי איכותי יחזיר עבורו את מהירות הטעינה הטובה ביותר.

למרות ששרת ישראלי יחזיר את מהירות הטעינה הטובה ביותר לגולש הישראלי כאשר בוחרים שרת מחו"ל שמחזיר מהירות טובה לארץ ההבדל בין מהירות הטעינה של שרת מחו"ל ושרת מהארץ לא תהיה כזאת משמעותית שתצדיק לשלם פי כמה וכמה על האחסון היקר יותר.

איזה שרתים מחזירים מהירות טובה לארץ? בדרך כלל בעת בחירת חברת אחסון עדיף לבחור חברת עם מגוון שרתים במקומות שונים בעולם על מנת שיהיו לנו הרבה אפשרויות בחירה. מהניסיון שלי בדרך כלל שרתים ממדינות כמו: גרמניה, לונדון, ואמסטרדם מחזירים מהירויות טובות לארץ והם המומלצים ביותר אם קהל היעד הוא ישראלי.

בדרך כלל שאני בוחר חברת אחסון העדפה הראשונה שלי היא לשרתים מגרמניה. בנוסף לכך שרתים מאירופה מחזירים מהירות טובה גם לגולשים מאירופה כאשר מדובר על אתר שפונה במקביל לקהל יעד ממדינות אחרות וזאת לעומת שרת ישראלי שלא בטוח יחזיר מהירות טובה למדינות אחרות בעולם.

בנוסף למיקום של השרת, יש לאחסון גם משמעות רבה על מהירות הטעינה של האתר וזמן הטעינה של העמוד לגולש. ניתן גם לראות הבדל משמעותי בבדיקות המהירות של אתרים זהים בחברות האחסון השונות ולכן אם המהירות חשובה לכם אני ממליץ לבחור אחסון מוכר ואיכותי ולהימנע מאחסוני פח שאף אחד לא מכיר.

למידע נוסף על הנושא של שיפור מהירות והחשיבות של האחסון למהירות הטעינה צפו בסרטון הבא

שיפור מהירות טעינה באתר וורדפרס - 10 דרכים שכדאי להכיר

4. הבטחה להחזר כספי (Money Back)

אחד הפרמטרים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בעת השוואת ספקי אחסון הוא מדיניות של החזר כספי (עדיף מדינות של החזר כספי של לפחות עד 30 יום מנקודת הרכישה).

אחת הסיבות לכך שיצא לי לנסות הרבה חברות וספקי אחסון היא בזכות ההבטחה להחזר כספי. המדינות של החזר כספי אפשרה לי ומאפשרת לי גם היום לנסות גם אחסונים חדשים (יש לי חבילות אחסון בכמה אחסונים שונים) ובמידה ואני מרוצה מהתוצאה שאני מקבל אז אני נשאר באחסון הקיים.

אם במהלך ה-30 יום אני רואה שאני לא מרוצה מהאחסון אז אני אבקש החזר כספי ואנסה אחסון אחר. בדרך כלל חוסר שביעות הרצון מספק האחסון יכול לנבוע מבעיות כמו משרת איטי שטוען את האתרים לאט, מתמיכה לא טובה או מבאגים בפאנל הניהול.

לפני שאתם רוכשים אחסון יש לוודא שחבילת האחסון שאתם מקבלים כוללת גם החזר כספי ואל תהססו להשתמש באפשרות הזאת במידה ואתם לא מרוצים מהשירות. אם יש לכם כמה אתרים שונים שאתם מעלים אל שרת האחסון אז רצוי להתחיל אם אתר אחד או שניים ורק לאחר מכן להעביר את כל האתרים לחבילת האחסון החדשה.

הערה חשובה – כפי שהזכרתי מעל כאשר אתם מקבלים דומיין במתנה מחברת האחסון לעיתים הדומיין לא יהיה כלול במחיר של האחסון ולכן עדיף לוותר עליו לפחות בשלב שבו אתם צריכים להחליט האם אתם נשארים באחסון או לא.

במידה ואתם בכל זאת רוצים את הדומיין בחינם במרבית מספקי האחסון תהיה לכם את האפשרות לרכוש אותו לאחר תום תקופת ההחזר הכספי ואם זה אחד השיקולים שלכם בעת השוואת חברות האחסון תבדקו את זה מול התמיכה לפני כן.

מדיניות החזר כספי מלא

5. דומיין בחינם עם האחסון – רעיון טוב או רעיון רע?

כאשר אנחנו מקבלים דברים בחינם רבים מאיתנו נוטים לראות בזה יתרון גדול אבל כאשר מדובר בדומיין שמקבלים עם האחסון בדרך כלל זה חסרון ועדיף להימנע ממנו.

יש כמה סיבות לכך שעדיף לא לקחת את הדומיין ביחד עם האחסון.

החזר כספי – הסיבה הראשונה לכך שדומיין בחינם לא מומלץ היא שברגע שאתם מקבלים אחסון עם הדומיין, במידה ולא תהיו מרוצים ותרצו להפעיל את המדינות של ההחזר הכספי בדרך כלל יבקשו מכם לשלם עבור הדומיין למרות המדינות של 100% החזר כספי.

פאנל ניהול לא נוח – כאשר אנו מקבלים דומיין משרת האחסון במרבית מהמקרים פאנל הניהול של הדומיין יהיה לא נוח ולא תמיד יכיל את כל האפשרויות שאנחנו בדרך כלל מקבלים מספקי הדומיינים הידועים. ברגע שאתם עוזבים את האחסון לפעמים זאת גם משימה די מורכבת להעביר את הדומיין מהאחסון אל ספק דומיינים מוכר יותר וזה לא שווה את הכאב ראש.

דומיין לא ישראלי – נכון להיום רשמי הדומיינים מהעולם לא מציעים רישום של דומיינים ישראליים. איגוד האינטרנט הישראלי מאפשר רישום של דומיינים עם סיומת co.il רק על ידי רשמי דומיינים מוסמכים מהארץ ולכן כאשר אתם מקבלים דומיין עם האחסון הוא יהיה דומיין עם סיומת לא ישראלית וכאשר מדובר על דומיין המיועד לקהל יעד מהארץ זה לא מומלץ במיוחד.

למי שרוצה יש מידע נוסף על איך לבחור את הסיומת של הדומיין בסרטון הבא

האם לבחור דומיין לאתר עם סיומת co.il או דומיין עם סיומת com

לאחר שהבנתם איזה סוג דומיין אתם רוצים השלב הבא יהיה רכישת דומיין לאתר. מתחת תוכלו לצפות בסרטון המסביר כיצד רוכשים דומיין מאתר בוקס ואיך לרשום את הדומיין על השם שלכם.

לאחר מכן תוכלו ללמוד על התהליך של רכישת דומיין ישראלי בסרטון  הבא:

מדריך לרכישת דומיין לאתר - רכישת דומיין ישראלי - קניית דומיין מחו"ל

חשוב בנוסף לציין שכאשר אתם רוכשים דומיין מספק דומיינים בנפרד אז אתם תצטרכו לחבר אותו אל שרת האחסון באמצעות כתובת DNS. אם אתם לא יודעים כיצד לבצע את התהליך של חיבור הדומיין לאחסון יש לכם מתחת סרטון המסביר את הנושא.

סרטון המסביר איך לחבר דומיין לאחסון באמצעות כתובת DNS

איך לקשר בין הדומיין לאחסון - מציאת כתובת DNS ועדכון שלהם

6. פרוטוקול אבטחה SSL/HTTPS בחינם לכל האתרים

למי שלא יודע מה זה פרוטוקול אבטחה SSL אז בקצרה מדובר על הצפנה של טפסים באתר שלכם. מה שהפרוטוקול אבטחה עושה זה להצפין את המידע שממלא הגולש בטופס מילוי כאשר המידע נשלח לשרת האחסון ובכך הוא מונע דליפת פרטים ברשתות לא מאובטחות.

נכון להיום פרוטוקול אבטחה זה גורם שמשפיע גם בתחום של קידום אתרים וגוגל הכריזו שאתרים ללא פרוטוקול אבטחה יושפעו בתוצאות ובדירוגים. אומנם מדובר על השפעה שולית אבל מומלץ מאוד להוסיף פרוטוקול אבטחה עבור כל אתר שאתם מעלים לספק/שרת האחסון.

היום ספקי האחסון מתחלקים ל-2. ישנם ספקי אחסון המציעים ביחד עם החבילה SSL בחינם לכל האתרים ללא תוספת עלות (בדרך כלל זה מתבצע על ידי Let's Encrypt או על ידי תעודה SSL של שרת האחסון) ושאר חברות האחסון לוקחות תשלום שנתי לכל אתר שאתם מעוניינים להוסיף לו תעודת אבטחה (התשלום יכול לנוע בין כמה דולרים לכמה עשרות דולרים).

למי שלא רוצה לרכוש תעודת SSL מהאחסון ניתן לעשות זאת גם בנפרד אבל מדובר על תהליך מורכב ומעייף שעדיף להימנע ממנו. התקנת SSL צריכה להתבצע באחסון באמצעות לחיצת כפתור בודדת, זה לא מסוג הדברים שאתם רוצים לבזבז עליהם את הזמן.

כאשר אנחנו מחפשים אחסון אתרים מומלץ אחד השיקולים המרכזיים בעת השוואת מחירים לאחסון הם קבלת תעודת SSL בחינם לכל האתרים המאוחסנים בחבילת האחסון.

במידה והאחסון לא כולל את התעודה בחינם ואתם צריכים לרכוש תעודה בנפרד לכל אתר זה יכול להגיע לעלויות נוספות גבוהות ואין סיבה לשלם על משהו ששרתי אחסון רבים היום מציעים בחינם.

נכון להיום אני לא אבחר בשרת אחסון שלא מציע ביחד עם החבילה ועם המחיר של האחסון גם SSL בחינם לכל האתרים באחסון.

שימו לב שאחד הטריקים שיש לחברות האחסון זה לכתוב בחבילה של האחסון SSL בחינם ובפועל אתם מקבלים את התעודה להתקנה רק באתר אחד בודד ולא בכל האתרים. גם כאשר אתם רואים שכתוב SSL בחינם בדקו עם האחסון שזה תקף לכל האתרים הקיימים בחבילת האחסון.

מתחת ניתן לצפות במידע נוסף על הנושא של מה זה SSL ומה המשמעות של זה

מה זה פרוטוקול אבטחה SSL ו-HTTPS ולמה זה הכרחי לאתר שלכם

7. גיבויים לאחסון על בסיס יומי

בתור בונה אתרים ומפתח סביר להניח שאחד הדברים החשובים ביותר עבורי הוא הנושא של גיבויים. כאשר אנחנו מסתכלים על אחסון אתרים וכאשר מדובר על אתרים גדולים שאתם מבצעים בהם שינויים לעיתים קרובות אז אסור לכם לרכוש אחסון ללא גיבוי על בסיס יומי והאפשרות לשחזור על בסיס יומי.

בדרך כלל חברות אחסון זולות לא יציעו ביחד עם החבילה גיבויים על בסיס יומי ולעיתים לא יציעו גיבויים בכלל, חברות אחסון אחרות יאפשרו להוריד גיבוי באופן לוקלי אל המחשב ובאמצעות הקבצים תוכלו לשחזר את האתר באופן ידני, חברות אחרות יציעו גיבוי ושחזור לכל חבילת האחסון (כל האתרים ובסיסי הנתונים) מה שהופך את השחזור ללא יעיל כאשר מדובר על אתר אחד ולעומת זאת אחסונים איכותיים יאפשרו גיבוי ושיחזור ברמת קבצים וברמת בסיסי נתונים ויהיה ניתן לשחזר אפילו קובץ בודד מתוך כל אתר שמאוחסן עד 30 ימים אחורה.

אני אפילו לא יכול לתאר כמה האפשרות הזאת חשובה וכמה פעמים היא הצילה אותי. למי שמאפשר לוורדפרס להתעדכן באופן אוטומטי לעיתים עדכונים של תוספים בוורדפרס, של תבניות וורדפרס או של המערכת עצמה תגרום לכך שהתצוגה של האתר תיהרס או שהאתר לא יטען בכלל ובמקרה כזה גיבוי יאפשר לנו להחזיר את המצב לקדמותו (כדי להימנע ממצב כזה ניתן לבטל עדכונים בוורדפרס).

גם במקרה של פריצה לאתר או מחיקה בטעות של תוכן או קבצים ללא היכולת להחזיר את המצב לקדמותו הגיבוי והשחזור של האתר יצילו את המצב ויחסכו לנו המון זמן בתהליך.

נכון להיום אני לא ארכוש שום אחסון שלא מציע גיבוי של 30 ימים אחורה ושלא מציע את היכולת לשחזר את האתר ברמת הקבצים וברמת שחזור לכל בסיס נתונים בנפרד. כאשר מדובר על אחסון המאפשר הורדה של הגיבוי או שחזור רק לכל החשבון (לכל האתרים בבת אחת) זה הופך את היכולת לשחזור ללא יעילה ולפחות נוחה לשימוש.

למי שזה מעניין אותו אני אציין בנוסף שלא תמיד אפשר להסתמך על הגיבוי ב-100% במקרים בהם מתרחשות תקלות באחסון או במקרים בהם פורצים לאחסון. ניתן לראות מצבים בהם חברת האחסון תשחזר את השרת ימים או שבועות אחורה ולעיתים אתם תאבדו מידע יקר ערך גם כאשר האחסון מציע גיבויים.

מה שאני עושה באופן אישי זה למצוא רק אחסונים המציעים גיבוי של לפחות 30 ימים אחורה ופעם בחודש אני מגבה למחשב באופן ידני ומעביר לכונן חיצוני את הגיבויים לכל האתרים וחברות האחסון שבהם אני משתמש, כך שגם אם תהיה תקלה באחסון שתגרום לאיבוד נתונים של יותר מ-30 יום עדיין תהיה לי נקודת גיבוי משלי למקרי חירום.

גם כאשר יש גיבוי לאחסון אני ממליץ ליצור גיבוי לוורדפרס באופן ידני ולשמור גרסאות של האתר משלכם. לי יש גיבוי של כל האתרים לכל חודש ב-3 שנים האחרונות.

בסרטון הבא ניתן ללמוד איך לבצע גיבוי ידני לאתר וורדפרס

יצירת גיבוי + שחזור לאתר וורדפרס באופן ידני דרך שרת האחסון

8. פאנל ניהול לאחסון cPanel

למי שלא יודע מה זה cPanel אז מדובר כנראה על פאנל הניהול המוביל והפופולרי ביותר של חברות האחסון בארץ ובחו"ל. את ממשק הניהול של סיפאנל (cPanel) נוכל לראות במרבית מחברות האחסון המובילות בעולם מאחר והוא נוח וקל לשימוש עבור מרבית המשתמשים.

למרות שמדובר על פאנל ניהול מאוד פופולרי בשנים האחרונות ניתן לראות שיותר ויותר חברות וספקי אחסון מפסיקים להשתמש בפאנל ניהול זה ובוחרות בפאנל ניהול אחר או בפאנל ניהול בפיתוח עצמי.

אחת הסיבות העיקריות לכך שחברות מסוימות לא משתמשות ב-cPanel היא בגלל העלויות הגבוהות של השימוש בפאנל הניהול של cPanel שנוגסות ברווחים של מרבית חברות האחסון, כך שכאשר מדובר על חברה קטנה עם מעט משתמשים פעילים השימוש בממשק זה יכול להפחית את הרווחים באופן משמעותי.

למרות ההבנה של הצד הרווחי מה שלמדתי במשך השנים זה ששימוש ב-cPanel נותן לי שקט נפשי ויכולת ניהול וביצוע שינויים ללא מאמץ. בהרבה מהחברות שמפתחות פאנל ניהול באופן אישי או מחברות המשתמשות בפאנלים לניהול לא נוחים במיוחד כמו DirectAdmin דברים שאמורים להיות פשוטים הופכים למורכבים ולוקחים הרבה יותר זמן.

גם כאשר מדובר על חברות שמפתחות ממשק בפיתוח אישי בדרך השימוש בממשק, אפילו אם הוא נוח יצריך זמן למידה שאני לא רוצה להשקיע וסביר להניח שיכיל יותר באגים מהמערכת היציבה של cPanel. לעיתים גם האפשרויות והמשאבים שאתם מקבלים יהיו שונים ממה שמקבלים ב-cPanel והחוסר אחידות הזאת יכולה לגרום לבעיות.

היו לי גם מקרים של פאנלים לניהול של אחסונים בפיתוח אישי שבהם הכל עובד כמו שצריך ופתאום קמתי יום אחד בבוקר וגיליתי שחלק מהאתרים מפסיקים לעבוד בגלל איזושהי הגדרה חבויה שהיה צריך להגדיר באחסון.

מאחר ואין לי זמן ללמוד על ממשקי הניהול השונים ומאחר ואני לא רוצה להיתקל בבעיות מיותרות שלעיתים יכולים לקחת כמה שעות עד שמבינים מה הבעיה נכון להיום אני לא בוחר שום אחסון לעצמי שלא מכיל פאנל ניהול של cPanel.

ממשק סיפאנל

צילום מסך של ממשק cPanel בשרת אחסון

9. תמיכה טכנית 24/7 + תמיכה ברמה גבוהה

כשדיברנו על ההשוואה בין אחסון אתרים ישראלי לבין אחסון מחו"ל ציינתי שאחד הפרמטרים החשובים שניתן למצוא באחסון בחו"ל אבל לא באחסון ישראלי זה תמיכה שפועלת 24 שעות ביום למשך 7 ימים בשבוע.

אחסונים מהארץ לעיתים מציעים תמיכה מוגבלת בחלק משעות היום ולעיתים תמיכה מוגבלת בסופי השבוע. גם כאשר המטרה היא להימנע מעבודה בסופי שבוע ובשעות מחוץ לשעות הפעילות אנחנו לא יכולים לשלוט במועדים של התקלות ולכן אחסון שלא יכול לספק תמיכה כל הזמן הוא אחסון שיכול לגרום לבעיות בהמשך.

אלא אם כן אתם לוקחים בחשבון את העניין של הדת שלא מאפשר לכם למצוא חברת אחסון עם תמיכה גם בשבתות אז רצוי מאוד לבחור חברת אחסון שמציעה תמיכה מסביב לשעון.

10. איך לבחור את חבילת האחסון (סוגי חבילות אחסון)?

במרבית חברות האחסון ישנם סוגים שונים של חבילת אחסון המתחילות מאחסון שיתופי ומגיעות למצב שבו משכירים שרת ייעודי שלם רק עבור האתר או האתרים שלכם.

בדרך כלל האפשרות הנפוצה שבה מרבית המשתמשים בוחרים היא אחסון שיתופי וכאשר מדובר על אתרים עם כמות כניסות מאוד משמעותית אז לעיתים יהיה צורך ברכישת חבילת אחסון יקרה יותר שמאפשרת שימוש ביותר משאבים.

סוגים שונים של חבילות אחסון

אחסון שיתופי (Shared Hosting)

אחסון שיתופי הוא האחסון הנפוץ ביותר שמרביתכם תוכלו לעשות בו שימוש. גם אתר זה מאוחסן כרגע על אחסון שיתופי בחבילת עם המשאבים הגבוהים ביותר שהאחסון השיתופי מאפשר (בדרך כלל יש כמה סוגי חבילות לאחסון שיתופי).

על מנת להמחיש מה זה אחסון שיתופי ננסה לדמיין את שרת האחסון בתור בניין מגורים. כאשר מדובר באחסון שיתופי אז בבניין שלנו יש הרבה דיירים והמשאבים של האחסון מתחלקים בין כל הדיירים מה שמשאיר לנו באופן יחסי מעט משאבים. כאשר אנחנו מדברים על אחסון שיתופי סביר להניח שאתם תקבלו חדר או דירה בתוך הבניין לפי סוג החבילה שהאחסון מציע.

כפי שציינתי לכל אחסון שיתופי יש כמה סוגים שונים של חבילות ובחלק מחברות האחסון מגבילים את החבילה לפי כמות הכניסות החודשית לאתר (בפועל זה לא פרמטר מדויק אבל זה בכדי לתת לנו רעיון האם האחסון הזה יתאים לכמות המשאבים שאנחנו צריכים). לצורך הדוגמא באחסון שאני בחרתי מציינים שכמות הכניסות החודשית יכולה להגיע לעד 100,000 כניסות.

חשוב לציין שיצא לי להיות באחסונים שונים עם אותם אתרים ובאחסון אחד החבילה עבדה כמו שצריך ולעומת זאת באחסון אחר הגעתי למגבלה של האחסון כך שגם כמות הכניסות זה לא תמיד מדד לבדיקה האם חבילת האחסון מתאימה לכם ואחסונים שונים מספקים כמות משאבים שונה למרות שהם מציינים בחבילה את אותם פרמטרים.

אחסון מיני ייעודי / שרת וירטואלי פרטי (VPS)

כאשר יש לכם אתר או אתרים עם מספר כניסות רב וחבילת האחסון השיתופי הרגילה לא מתאימה לכם אז יכול להיות שאחסון VPS יתאים במקום מאחר והוא מספק יותר משאבים מהאחסון השיתופי הרגיל.

אחסון VPS הוא רמה נוספת של אחסון שיתופי שמציעה יותר משאבים לכל חבילת אחסון. בחבילת אחסון מסוג זה יהיו פחות משתמשים לכל שרת וכמות המשאבים שתקבלו תהיה גדולה יותר, כך שלכם תהיה האפשרות לאחסן אתרים עם מספר כניסות רב.

אם נמשיך עם הדוגמא מהאחסון השיתופי שבו אתם מקבלים דירה בבניין אז באחסון VPS אתם תקבלו קומה שלמה כך שתוכלו לאחסן אתרים יותר כבדים שלא ניתן לאחסן באחסון שיתופי רגיל.

אחסון שרת ייעודי (Dedicated Server)

במידה ושרת ה-VPS לא סיפק מספיק משאבים על מנת להריץ את האתר שלכם (זה מצריך אתרים מאוד גדולים ורציניים) אז השלב הבא יהיה רכישה של אחסון ייעודי.

באחסון ייעודי אתם לא מתחלקים עם המשאבים ביחד עם משתמשים אחרים ואתם מקבלים כאן את כל המשאבים שיש לשרת להציע. אם נמשיך עם הדוגמא של הבניין אז כאשר באחסון VPS אתם מקבלים קומה שלמה בבניין אז באחסון ייעודי אתם מקבלים את כל הבניין.

שימו לב שבהשכרה של אחסון ייעודי לעיתים האחסון יגיע בלי פאנל ניהול. התקנה של פאנל ניהול ותפעול של שרת יכול להיות משימה מורכבת לרובנו (וזה כולל גם אותי) ולכן הייתי ממליץ לנסות ולמצוא חברה המציעה אחסון של שרת ייעודי ביחד עם פאנל ניהול כך שחברת האחסון תטפל במרבית הדברים עבורכם ולא תצטרכו להתעסק עם הצד הטכני והמסובך.

11. משאבי האחסון שאתם מקבלים

בדרך כלל כאשר אנחנו עושים השוואה של מחירים וחבילות אחסון אחד הדברים החשובים שיש לקחת בחשבון זה המשאבים שאנחנו מקבלים עם החבילה. זה יכול לכלול את כמות הדומיינים, נפח האחסון נפח התעבורה שאנו מקבלים, כמות חשבונות המייל כו'…

מתחת אני אנסה לציין בנפרד את המשמעות של חלק מהפרמטרים שבדרך כלל אני מסתכל עליהם כאשר אני בוחן את חבילות האחסון בחברות האחסון השונות.

סוגי אחסונים וחבילות אחסון

כמות הדומיינים/אתרים בחבילה (Hosted Websites/Domains) – אחד הפרמטרים החשובים ביותר בחבילת האחסון היא כמות הדומיינים או כמות האתרים שאתם יכולים לאחסן בחבילה. בדרך כלל כאשר מדובר על אחסון שיתופי יהיו כמה חבילות שונות שבחלקם יהיה ניתן לאחסן רק אתר אחד ובשאר יהיה ניתן לאחסון כמות דומיינים מוגבלות או כמות ללא הגבלה.

למרות שהחבילות אחסון עם דומיין בודד זולות יותר הייתי ממליץ לרכוש חבילה המציעה אחסון של יותר מאתר אחד למקרה שתרצו לאחסן אתרים נוספים בהמשך הדרך. העלות של שדרוג החבילה בדרך כלל תהיה גדולה יותר מהעלות של רכישת חבילה יותר מתקדמת.

נפח האחסון בחבילה (Storage) – פרמטר נוסף וחשוב הוא נפח החבילה של האחסון. נפח החבילה זה בעצם שטח האחסון שאתם מקבלים עם האחסון. בדרך כלל בחברות אחסון מחו"ל אתם תקבלו באזור של 10GB בחבילות האחסון הזולות וזה יכול להגיע ל-30GB בחבילות המתקדמות יותר (כאשר מדובר על אחסון שיתופי).

יצא לי לראות אחסונים ישראליים שמגבילים את נפח החבילה ל-500 מגה או ל-1 גיגה והייתי ממליץ להימנע מהגבלה מסוג זו. כאשר אתם מעלים לאתר תמונות וכאשר האתר מתפתח הגודל של הקבצים שנמצאים באחסון גדל וזה יגרום להרבה בעיות בהמשך הדרך.

נפח התעבורה חודשי (Traffic / Bandwidth) – כאשר גולש נכנס לעמוד באתר שלכם הוא מוריד את התוכן הקיים של העמוד. אם העמוד מכיל תמונות וקבצים אז גולש יוריד את הקבצים על מנת לצפות בעמוד/באתר בצורה תקינה ועל ידי הורדה של הקבצים הוא ישתמש בתעבורה של האתר שלכם.

אז אם לצורך הדוגמא בעמוד באתר יש לכם תמונה ששוקלת 1 מגה אז כאשר יכנס גולש לאתר ויוריד את התמונה הוא ישתמש ב-1 מגה מתוך נפח התעבורה החודשי. למי שרוצה ניתן להפחית משקל של תמונות על ידי ביצוע אופטימיזציה לתמונות.

חלק מחברות האחסון מגבילות את נפח התעבורה וחלק מציעות נפח תעבורה ללא הגבלה. ב-2 המקרים (גם כאשר מדובר על נפח ללא הגבלה) יש הגבלה על נפח וכאשר יש לכם אתר עם הרבה כניסות חשוב להבין מה המגבלה ולהבין האם האתר שלכם יעמוד במגבלה.

כמות חשבונות מייל – כאשר אתם פותחים אתר ורוצים לפתוח מייל עסקי מתוך שרת האחסון חשוב לוודא שחברת האחסון לא מגבילה את כמות המיילים שאתם יכולים לפתוח. בדרך כלל בחבילות הזולות מגבילים את הכמות לפתיחת חשבון מייל אחד.

כמות בסיסי נתונים (Database) – כאשר אנחנו יוצרים אתר בוורדפרס על מנת להעלות אותו לאוויר אנחנו צריכים 2 דברים. הדבר הראשון זה את הקבצים של המערכת והדבר השני זה ליצור בסיס נתונים.

במידה והאחסון שאנחנו בוחרים מוגבל לבסיס נתונים אחד זה בעצם אומר שלא נוכל ליצור יותר מאתר אחד באחסון ולכן לא הייתי ממליץ לבחור חבילת אחסון שלא מציעה לפחות 5 בסיסי נתונים שניתן ליצור.

בסרטון הבא ניתן ללמוד מידע נוסף על החשיבות של משאבי אחסון בחבילה שבחרתם

הסבר על משאבי אחסון אתרים

12. יציבות של השרתים + זמינות גבוהה (Uptime)

מרבית מחברות האחסון מצהירות על זמינות גבוהה של השרתים (מה שאומר שהאתר יעבוד ולא ייפול מהאוויר). בגדול ההמלצה היא לבחור באחסון שהזמינות שלו היא לפחות 99% אחוז מה שאומר שבתקופת השנה השרת לא ייפול או לא יהיה זמין יותר מ-1% מהזמן.

הסיבה לכך שלעיתים השרת או האתר לא זמין היא בגלל עבודות תחזוקת אתרים / שרתים, בעיות טכניות, ניסיונות פריצה וכו….

לצערנו נתון זה לא כל כך אמין כי גם חברות עם Uptime לא גבוה במיוחד בפועל מצהירות שהזמינות שלהם היא מעל 99% ובהרבה מהמקרים קשה להאמין לנתון שמפרסמת חברת האחסון שמולה אתם מתנהלים.

רצוי לא לבחור חברת אחסון שמצהירה שהזמן פעילות של האחסון נמוך מ-99% אחוז אבל יחד עם זאת קחו את הנתון הזה בערבון מוגבל כי לא תמיד הוא משקף את המציאות.

13. רכישת אחסון בתקופת מבצעים (בלאק פריידי וסייבר מאנדי)

אז כולנו אוהבים מבצעים וכאשר מדובר על מבצעים עבור אחסון אתרים ניתן למצוא דילים מאוד מעניינים בכל חברות האחסון בימי בלאק פריידי וסייבר מאנדיי. לעיתים בימי המבצעים ניתן למצוא חבילות אחסון בהנחות מטורפות של למעלה מ-70% אחוז מהמחיר המקורי של האחסון (כמובן שזה לא באמת 70% אבל מדובר על הנחות משמעותיות).

בדרך כלל כשאני רוכש אחסון אתרים אני נוהג לעשות זאת בתקופות המבצעים ועל מנת ליהנות מהמחיר המוזל ככל שניתן אני רוכש את חבילת האחסון ל-3 שנים שזה בדרך כלל אורך החבילה הגדול ביותר שבו ניתן לרכוש אחסון אתרים.

שימו לב שלאחר תקופת הרכישה (ה-3 שנים) המחיר יעלה באופן משמעותי כפי שציינתי בתחילת המאמר.

14. העברת האתרים מהאחסון הישן לחדש בחינם

במידה ואתם לא בוני אתרים ואין לכם מושג איך לעבור אחסון ולהעביר את האתר מאחסון אחד לאחר אז חשוב לציין שחלק מחברות האחסון מציעות לבצע את ההעברה עבורכם ובחינם.

כאשר מדובר על אתר וורדפרס פשוט ההעברה של האתר מאחסון אחד לאחר לא אמורה להיות פעולה מסובכת וגם נציגי התמיכה של האחסון החדש ידעו לעשות זאת ביעילות. כמובן שחשוב לעשות גיבוי לוורדפרס לפני שמישהו אחר נוגע באתר שלכם ויש לוודא שלאחר ההעברה הכל עובד כמו שצריך.

חשוב לציין שכאשר אתם משתמשים בשרת אחסון בעברית וכל פאנל הניהול בעברית אז קחו בחשבון שאם אתם עוברים לשרת מחו"ל ונציגי התמיכה של חברת האחסון לא יידעו איך לבצע את ההעברה בגלל מגבלת השפה אז האפשרות הזאת לא תהיה כלולה בחבילה ולכן יש לוודא אם הם יוכלו לעשות זאת לפני רכישת החבילה.

15. מחיר אחסון אתרים

על המחירים והשוואת המחירים אדבר בנפרד עבור מרבית האחסונים שאציג במאמר אבל מה שחשוב לי לציין זה שהמחיר לא בהכרח מסמל את האיכות של האחסון ואת השירות שאתם תקבלו ביחד איתו.

יצא לי לראות אחסונים במחירים מופקעים שהציעו שירות ותמיכה ברמה נמוכה ויצא לי לראות אחסונים ברבע מחיר שהציעו שירות הרבה יותר טוב עם תמיכה יותר טובה ויותר משאבים.

16. להימנע מאחסונים לא מוכרים

טוב ממש בקצרה אני מאוד ממליץ להימנע מאחסונים שאף אחד לא מכיר, מאחסונים מאוד קטנים וחדשים ומאנשים פרטיים או בעלי עסקים בתחום (בונה אתרים, מקדם אתרים וכו'…) המציעים לכם חבילת אחסון.

יוצא לי לפעמים לבנות מחדש אתרים ללקוחות ופתאום הם שולפים לי אחסון לא מוכר של הכל בשקל ומעבר לבעיות הרבות והבאגים של האחסונים האלו לפעמים משהו שלוקח לי 5 דקות באחסון רגיל יכול לקחת יותר משעה באחסון לא מוכר ובעייתי.

נכון להיום במקרים מסוימים אני מתמחר תוספת לעלות כאשר אני צריך להתקין ולבצע פעולות על אחסונים שאני לא מכיר ולא מנוהלים ב-cPanel וגם בהמשך הדרך זה יכול לגרום להרבה תקלות ובעיות שיהפכו את החיים שלכם ללא נעימים.

17. תמיכה בצ'אט

אז אומנם זה לא חובה אבל תוספת נחמדה שאפשר לראות בהרבה חברות אחסון גדולות זה תמיכה בצ'אט לייב (Live Chat). האופציה הזאת תאפשר לכם לעיתים ליצור קשר עם התמיכה של האחסון ולקבל פתרון לבעיות קטנות באופן מאוד מהיר.

יחד עם זאת חשוב לציין שבדרך כלל התמיכה בצ'אט תהיה תמיכה ברמה נחותה יותר מהתמיכה של פתיחת כרטיס תמיכה במערכת ולכן כאשר מדובר על בעיות מסובכות ולא בבעיות קטנות ופשוטות עדיף לפנות לתמיכה מכרטיס תמיכה ולא באמצעות תמיכה בצ'אט.

18. אחסון ייעודי לוורדפרס או אחסון רגיל?

אחסון ייעודי לוורדפרס

בעבר הרחוק מרבית הפרויקטים שעשיתי היו פרויקטים של בניית אתרים בוורדפרס ויכול להיות שפעם הייתה משמעות לאחסון ייעודי לוורדפרס כי בעבר חלק מחבילות האחסון לא אפשרו לבצע התקנה מהירה של וורדפרס. ולמי שלא יודע מה זה וורדפרס הגיע הזמן ללמוד.

היום לעומת זאת כל חברת אחסון שמכבדת את עצמה מציעה את האפשרות של התקנת וורדפרס בלחיצת כפתור בודדת גם כאשר האחסון הוא לא אחסון ייעודי לוורדפרס.

חלק גדול מחברות האחסון המציעות אחסון שמיועד רק לאתרי וורדפרס מציעות פחות או יותר את אותו אחסון שיתופי רק עם כותרת אחרת, לעומת זאת קיימות חברות אחסון שכל הייעוד שלהם הם לאתרי וורדפרס ושם מציעים כל מיני תוספים בחינם ופיצ'רים המיועדים בעיקר לוורדפרס ביחד עם החבילה.

במקרים מסוימים האחסונים המציעים אחסון ייעודי לוורדפרס מגבילים תוספים מסוימים ואפשרויות של התקנת אתרים מסוג אחר שבדרך כלל פתוחים באחסון אתרים רגיל. יופרס (חברת אחסון ישראלית) היא דוגמא לאחסון אתרים המיועד בעיקר לוורדפרס.

במידה ואני צריך לבחור בין אחסון ייעודי בוורדפרס לבין אחסון שיתופי רגיל אז בדרך כלל אני בוחר את האחסון הרגיל על פני האחסון לוורדפרס וזאת על מנת שכל האפשרויות של האחסון יהיו פתוחות ובכדי שלא יהיו לי שום הגבלות והפתעות שאני לא מכיר.

19. לא לעולם חוסן

הדבר האחרון שאני רוצה לדבר עליו הוא שאחסון שהיום מציע שירות טוב לא בהכרח יציע שירות טוב גם מחיר. זה משהו שיצא לי לראות פעם אחר פעם, לעיתים אחסון שהשתמשתי התגלה כאחסון גרוע כאשר הייתה בעיה יותר רצינית שהצריכה תמיכה של האחסון ולעיתים אחסון שהיה טוב שהתחלתי איתו הפך לגרוע במשך השנים.

זה משהו שניתן לראות באחסונים קטנים ובינוניים שצומחים באופן מהיר ולא מצליחים לעמוד בקצב הגידול של העסק. כאשר האחסון גודל הוא צריך לגייס עובדים חדשים וכאשר צריך לעשות זאת במהירות רמת השירות יורדת באופן משמעותי מה שהופך את האחסון לפחות איכותי.

אז אם נכנסתם למאמר הזה בעוד כמה שנים במטרה למצוא אחסון איכותי קחו בחשבון שיכול להיות שהדעה שלי השתנתה ואני כבר לא ממליץ על חלק מהאחסונים שמופיעים כאן. מה שכן אני אנסה לעדכן את המדריך כל תקופת זמן ואני אעדכן גם את התאריך בראש העמוד.

למי שרוצה שאתם יכולים גם להשאיר תגובה בתחתית העמוד ולשאול האם האחסון עדיין טוב ואנסה לסייע.

שורה תחתונה - איך לבחור את האחסון

במאמר זה ניסיתי לספק לכם את כל הכלים והידע שצברתי במשך השנים על מנת שתוכלו לבצע את הבחירה של האחסון בעצמכם.

בחצי רגל צולעת, אם נסכם את זה אז כפי שציינתי על מנת להוזיל עלויות בדרך כלל אני אבחר באחסון מחו"ל ולא באחסון מישראל, חוץ מהעלויות התמורה שאתם מקבלים והמשאבים בדרך כלל יותר טובים מאחסונים מחו"ל.

בעת השוואת מחירים וחבילות אחסון אני אנסה לוודא שהאחסון שאני בוחר מציע תמיכה של 24/7, גיבויים בחינם ל-30 יום אחורה, פרוטוקול אבטחה SSL בחינם לכל האתרים ומדיניות של החזר כספי של לפחות עד 30 יום.

במידה ואני רוכש שרת מחו"ל אז אני אוודא שאני בוחר שרת ממדינה שמחזירה מהירות טובה לארץ כמו: גרמיה, לונדון ואמסטרדם.

אם ניסיתי אחסון חדש וגיליתי כבר בהתחלה שאני לא מרוצה מהמוצר שאני מקבל אז כל עוד יש לי את האפשרות לקבל החזר כספי אני אשתמש באפשרות הזאת ואעבור לאחסון אחר שמספק את המוצר שאני מחפש בצורה טובה יותר.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

מבצעי בלאק פריידי + סייבר מאנדי

כל המבצעים השווים ביותר ל-Black Friday ו-Cyber Monday בשנת 2020. תוכלו למצוא במאמר מבצעים של חברות אחסון, דומיינים, תוספים לוורדפרס ותבניות, אתרי תמונות ועוד...

מדריך להעלאת אתר לאינטרנט

העלאת אתר לאינטרנט היא לא פעולה מסובכת. במדריך זה המיועד למתחילים נלמד אתכם כיצד לרכוש דומיין ושרת אחסון ומה עליכם לעשות על מנת להעלות את האתר שלכם לרשת.

כלים לשיווק, מיתוג וקידום העסק

מעוניינים לקדם את העסק שלכם אבל אתם לא יודעים איך? במאמר הבא הכולל תמונות ודוגמאות נציג בפניכם 27 כלים שונים לקידום, מיתוג ושיווק העסק שכדאי לכם להכיר.

פתיחת מייל עסקי חינם בג'ימייל

צפו במדריך הבא על מנת ללמוד איך לפתוח מייל עסקי ב-Gmail עם סיומת הדומיין ובחינם. נלמד אתכם צעד אחר צעד כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת ליצור אימייל לעסק.

מה זה וורדפרס (WordPress)?

שמעתם את המילה וורדפרס (WordPress) ולא ידעתם מה זה? במאמר הבא נלמד אתכם מה זה וורדפרס, מה עושים עם וורדפרס, ומה היתרונות של וורדפרס על המתחרים.

מדריך להתקנת וורדפרס

מדריך המלמד איך להתקין את וורדפרס על שרת האחסון בקלות ובמהירות. במדריך תלמדו להתקין את וורדפרס באמצעות התקנה מהירה באחסון ובאמצעות התקנה ידנית.

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

55 תגובות

  1. משה
    משה

    וואו איזה מדריך מושקע תודה רבה,

    קראתי את כל המדריך וצפיתי גם בסרטון הארוך ואין לך מושג כמה המדריך הזה עזר לי. בתור תודה גם נרשמתי דרכך לחברת האחסון שעליה המלצת ומקווה שזה עוזר לך
    מקווה שנזכה לראות מדריכים נוספים כאלו גם בעתיד
    משה

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי משה,

      תודה רבה על התגובה שלך ותודה רבה שנרשמת דרכי, זה בהחלט מסייע ואני מאמין שיופיעו בהמשך מדריכים נוספים ומושקעים אז אתה מוזמן להצטרך לרשימת תפוצה בשביל לקבל עדכון כאשר יוצא מדריכים חדשים.

  2. אייל
    אייל

    תודה על המדריך המצוין, מה לגבי חברת וואנגוס הישראלית?
    גם להם יש אחסון אתרים מצוין וחבל שהוא לא מופיע כאן במאמר. ממליץ לך לבדוק אותם.

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי אייל, תודה על התגובה.
      אין לי ניסיון אישי עם וואנגוס אבל אני אשתדל להוסיף אותם למאמר בהמשך הדרך.

  3. שאלת אורח
    שאלת אורח

    תודה על חוות הדעת המקצועית, קראתי ונהניתי

    רואה שגם אתה ממליץ על fastcomet במקום הראשון ועל hostinger במקום השני.

    בגדול, לאחר השוואה ביניהם, fastcomet מציעה ram יותר גדול, מעבד עם יותר ליבות, אבל שטח אחסון יותר קטן. בתכנית הבסיסית, באמצעית, ובמתקדמת – בהתאמה, ראם: 2GB או 3GB או 6GB, ליבות: 2, 4, 6, אחסון: 15GB או 25GB או 35GB.

    לעומת זאת hostinger מציעה ram וליבות יותר נמוכים, אבל שטח אחסון יותר גדול – בהתאמה ראם: 256MB או 512MB או 1GB, ליבות: 1, 1, 1, אחסון: 30GB או 100GB או 200GB.
    בקיצור, מה המשמעות של גודל ה ram ושל כמות הליבות? מה יותר חשוב, שהם יהיו גדולים או שטח האחסון?

    אחד הדברים המלחיצים זה שחידוש התכנית עם תעריף הרבה יותר גבוה, אבל אני לא מכיר את האחסון. האם מראש לקנות לכמה שנים, או אפשר להסתפק בשנה ואח"כ יהיו מבצעים חדשים?
    תודה רבה!

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי, את הוסטינגר אני ממליץ כאחסון זול אבל פאסט קומט הרבה יותר טובים אז אין הרבה תחרות בניהם.

      מבחינת אחסון FastComet מציעים 15GB זה אמור להספיק לאתר פשוט אם זה לא אתר מכירות עם הרבה מוצרים ותמונות.

      הראם והליבות יכולים להשפיע על מהירות הטעינה והביצועים מאחורי הקלעים. ההשפעה העיקרית היא כאשר יש כמות כניסות מאוד גדולה בו זמנית וכאשר המשאבים האלו נמוכים האתר יכולים לקרוס ובגלל זה כל חבילה יכולה להכיל יותר כניסות שונה לפי כמות המשאבים.

      לגבי החידוש. אתה יכול להתחיל משנה ולאחר מכן ליצור חשבון חדש ולהעביר אליו את האתר אם אתה יודע איך לעשות את זה.

  4. אורית
    אורית

    היי יוחאי,
    ראשית, תודה על המאמר המקצועי. מכיל המון מידע מועיל ומסייע.
    נכון להיום, האתר שלי מאוחסן ב- HostGator, ואני לא הכי מרוצה. כפי שרשמת, לפעמים אני לא מצליחה לשמור לאחר עריכה. ופעמיים פניתי אליהם והם אכן סייעו לי לפתור את הבעיה. בנוסף, זמן העלאת האתר יחסית גבוה. כך מרגיש. כך שנראה לי שהבעיות נובעות מהאיחסון. אין לי גישה לסיפאנל, משום מה גוגל החליט לחסום את האתר שלהם משום אבטחה.
    לפי המאמר שלך, נראה לי שאעבור באיזשהו שלב לאיחסון של FastComet.
    יש לי דומיין שרכשתי בנפרד מחברת בוקס.
    יש לי אתר אחד בלבד (פרטי). אני מתלבטת באם לקחת את המנוי היקר שלהם מבין השלושה. בגלל כפי שרשמת בהקשר למהירות גלישה. אני מניחה שלא אצטרך ואני גם לא יודעת להשתמש בכל הפי'צרים שיש במנוי המקצועי.
    תודה על המידע
    אורית

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי אורית, שמח לשמוע שאהבת את המאמר.

      נכון HostGator הוא אחסון ברמה נמוכה לדעתי והתמיכה שלהם גם ברמה נמוכה. המהירות שציינתי במנוי היקר ביותר שלהם היא בעיקר מהירות של אתרי הבדיקות מהירות כי את מקבלת יותר משאבי אחסון, יותר זיכרון ויותר כוח מעבד.

      מבחינת מהירות טעינה לגולש הרגיל זה יטען מהר גם עם החבילה הבינונית אז אם זה רק לאתר אחד את לא חייבת לרכוש את החבילה היקרה יותר.

      כשאת רוכשת את החבילה תוודאי ששרת האחסון הוא מגרמניה כי זה מחזיר מהירויות טובות לארץ וזה אמור לעבוד בצורה טובה (יכול להיות שבאחסון הישן רכשת אחסון ממדינה שלא מחזירה מהירות טובה לארץ ובגלל זה האחסון איטי).

      1. אורית
        אורית

        היי יוחאי,

        תודה על ההתייחסות והמענה המהיר.

        לא זכור לי שרכשתי איחסון בהוסגטור שניתן לבחור מדינת מיקום השרת. אבל אני אשים לב כשארכוש מנוי אצל Fastcomet.
        לכאורה נראה כי גם החבילה הבסיסית תספיק, אבל אני אלך עם ההמלצה שלך לחבילה הבינונית.
        תודה רבה!
        אורית

        1. יוחאי ירמיהו
          יוחאי ירמיהו

          היי אורית, את יכולה לבחור את האפשרות שהכי מתאימה לך.

          אני חושב שההפרש בין החבילה הבסיס ולבינונית הוא לא גדול במיוחד ואם את רוכשת את האחסון ל-3 שנים (כדי שהמחיר לא יעלה לאחר שנה) אז עדיף לא להגביל את עצמך ושתהיה לך את האפשרות להוסיף עוד דומיין או לבנות עוד אתר בהמשך הדרך אם תרצי. וגם בין החבילה הבסיסית לבינונית יש טיפה הבדל מבחינת המהירות והמשאבים שאת מקבלת.

          אבל שוב אם זה משהו שפחות חשוב לך ההבדל בין החבילה הבסיסית לחבילה הבינונית הוא לא כזה גדול.

          1. אורית
            אורית

            היי יוחאי

            הבנתי. אם כך, נראה לי שאבחר בחבילה הבינונית לכל מקרה שיהיה.

            תודה רבה!

  5. איילת
    איילת

    תודה רבה יוחאי חסכת לי הרבה זמן בחיפוש המייגע הזה של מציאת אחסון

  6. מיכאל לוי
    מיכאל לוי

    וואו מדריך מטורף, כמה חיפשתי המלצה נורמלית על אחסון אתרים טוב ומצאתי רק אדיוטים בפייסבוק שהפכו אותי ליותר מובלבל. העמוד הזה עשה לי הרבה מאוד סדר בראש.

    תודה יוחאי

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מיכאל, תודה על התגובה שלח שמח לשמוע שהמדריך עזר לך

  7. דימה
    דימה

    שלום
    היתי לקוח של פסטקומט, הכל טוב עד שמגיע מועד חידוש ואז חוייבתי ב 400שח חידוש שירות!
    האחסון יקר בטירוף לאתר בסיסי, אפשר למצוא בהרבה יותר זול. חוץ מיזה התמיכה שלהם רק באנגלית וברובה מאויישת בהודים קשי הבנה. לא בטוח שתענוג כזה מתאים לכולם. לפי המלצתך לקחתי נסיון בהוסטינגר שאתה ממליץ עליו, בהוסטינגר אין סיפאנל, העלאה ודחיסת קבצים עובדת לסירוגין, פאנל ניהול מסורבל עם מלא באגים! לא ברור לי למה הוסטינגר נימצא אצלייך בין המועדפים? אחסון פח. אני בוחן עכשיו 2 חברות אחסון ישראליות, לא כזה נורא כפי שתארת 🙂 זה שאפשר להתקשר ולחפור לתמיכה בעברית מחפה על השאר ))

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      שלום דימה, תודה על ששיתפת בביקורת ובנקודת המבט שלך. אני אנסה להתייחס לנקודת שכתבת.

      1) עד כמה שזכור לי לא תיארתי את האחסונים הישראליים כגרועים. אמרתי שביחס לאחסון מחו"ל המחירים הרבה יותר גבוהים והמשאבים שאתה מקבל הרבה יותר נמוכים. וזאת לא הדעה שלי זה משהו שנכון עובדתית זה לא משהו שאפשר להתווכח איתו.

      2) אני לא יודע עם קראת את המאמר או ראית את הסרטון שאורכו למעלה משעה אבל דיברתי על הנושא של המחיר ושהמחיר עולה לאחר תקופת ההתקשרות. כמעט כל אחסון מחו"ל עושה את הטריק הזה ובגלל זה אמרתי שמה שיעבוד בצורה הטובה ביותר זה לרכוש אחסון ל-3 שנים במחיר הנמוך ולאחר 3 שנים אפשר לעבור אחסון או לפתוח חשבון חדש באותו אחסון (מבלי לידע אותם על זה כי זה עובר על החוקים) ואז להעביר את כל האתרים לאחסון החדש במחיר הנמוך יותר.

      הקטע של העלאת מחירים זה בהחלט חיסרון שגם לי מפריע אבל זה מחיר שאני מוכן לשלם פעם ב-3 שנים.

      3) בקשר לתמיכה, לדעתי התמיכה של פסטקומט מצוינת. שאני פונה לתמיכה אני תמיד פותח כרטיס תמיכה, באופן כללי התמיכה של הצאט (אם בה השתמשת) היא תמיד ברמה נמוכה הרבה יותר בכל האחסונים אז אני לא טורח לבזבז את הזמן על צאט.

      4) לגבי הוסטינגר, לא אמרתי שהוסטינגר הוא אחסון טוב, אמרתי שמדובר על אחסון טוב למי שמחפש אחסון זול (וזה מה שהרבה מחפשים). למעשה אם היית קורא את ההמלצה מההתחלה עד הסוף היית רואה שזה מה שכתבתי עליהם בסוף הביקורת.

      "בגדול אני באופן אישי הייתי מעדיף להימנע מהאחסון הזה אבל אם אתם מחפשים אחסון ממש זול יש להם אחסונים לאתר אחד במחיר של $0.99 לחודש. אם אתם זקוקים לחבילה יותר טובה אז עדיף לבחור את אחת האלטרנטיבות האחרות שמופיעות במאמר."

  8. בר צביאלי
    בר צביאלי

    היי, קודם כל רציתי להגיד לך תודה על כל המדריכים ביוטיוב.

    יש לי שאלה: הקמתי אתר לפי המדריך שלך וקניתי שרת אחסון בfastcomet לשנה. כשאני נכנס לאתר הוא רושם לי שבעוד שנה אני אשלם על שרת האחסון באופן אוטומטי במחיר פי 4 ממה שקניתי. רציתי לדעת האם אפשר לבטל את זה ולהחליט על החידוש בעוד שנה? והאם ניתן למחוק את הכרטיס אשראי שלי מהאתר.

    שאלה נוספת: האם אני יכול לעשות דף בית ונגיד 30 דפים חוץ ממני על אותו דומיין? או שאני צריך לקנות 30 דומיינים.תודה מראש ,

    בר

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      שלום בר,

      בנוגע למחיר, לדעתי תישאר עם החבילה כמו שהיא למשך שנה ותראה שאתה מרוצה ממה שאתה מקבל.

      שבוע לפני שהחבילה שלך נגמרת אם אתה מרוצה מהאחסון תפתח חבילה חדשה על אותו אחסון רק שהפעם תרכוש את האחסון ל-3 שנים עם חשבון מייל אחר (מבלי ליידע אותם) ותעביר את האתר לחשבון החדש.

      זה מה שאני עושה כל 3 שנים. כמעט כל האחסונים מחו"ל מעלים את המחיר לאחר תקופת ההתקשרות אז הטכניקה לעקוף את זה במידה ואתה מרוצה מהאחסון היא לרכוש אותו ל-3 שנים במחיר מוזל ובסיום ה-3 שנים להעביר את כל האתרים לחבילה חדשה מבלי לשלם את המחיר היקר יותר.

      בגדול זה נגד החוקים שלהם ובגלל זה לא צריך ליידע אותם אבל עשיתי את זה הרבה פעמים ועוד לא קרה מקרה שחסמו לי את החשבון או משהו כזה אז אני מתאר לעצמי שהם מעלימים עין מהדבר הזה.

      בקשר לנושא של כרטיס האשראי אני תמיד משלם בפייפאל כדי להימנע ממצבים שהחברה תשמור את האשראי שלי. אני לא בטוח אם הם שומרים את המספר אבל אם תפנה לתמיכה ותשאל אותם איך מוחקים את הכרטיס במידה והוא נשמר אז אני בטוח שהם ישמחו לעזור.

      לגבי השאלה השנייה, בנוגע למספר העמודים זה תלוי מה אתה רוצה לעשות. אם אתה רוצה ליצור אתר שמכיל 30 עמודים אז זה לא משהו שאמור להיות בעיה. (האתר הזה למשל מכיל כמה מאות עמודים).

      אם אתה מדבר על 30 עמודים שהם 30 אתרים שונים אז אתה יכול לרכוש 30 דומיינים שונים או שאתה יכול לפתוח את האתרים על אותו דומיין בתיקייה נפרדת או על סאב דומיין.

      שיהיה בהצלחה

  9. בר
    בר

    היי יוחאי,
    כאשר הורדתי את וורדפרס על שרת האחסון שלי בשם האתר והנושא השארתי my wordpress blog. כעת כאשר אני מ שולח קישור לאתר לאנשים מופיע כתובת האתר ואז מקף my wordpress blog. האם יש דרך למחוק או לשנות זאת?
    תודה מראש על תשובתך

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי בר, אם מדובר על כתובת של עמוד בתוך האתר נסה להעיף מבט במדריך מתחת ואני חושב שהוא יעזור לפתור את הבעיה.
      https://www.yydevelopment.co.il/hebrew-english-url/

      אם הממשק עריכה שלך שונה ממה שמוצג במדריך אז אתה יכול להחליף את זה בחזרה באמצעות המדריך הבא:
      https://www.yydevelopment.co.il/wordpress-website/stop-wordpress-gutenberg/

  10. בר
    בר

    היי יוחאי, יש לי שאלה
    במידה ויש לי 15 עמודים נגיד באתר שלי וכל עמוד הוא סאבדומיין האם אני יכול לעשות כמו דף קופץ כזה או שכל עמד יעביר אותי ישירות קודם כל לסוג של דף הרשמה כזה ואז בלחיצה יחזיר אותי חזרה לאותו דף?
    במידה ויש לך סרטון לזה אשמח מאוד
    תודה מראש בכל אופן

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי בר, זה נראה כאילו אתה מדבר על שילוב של Popup באתר עם טופס יצירת קשר שמפנה את הגולש בחזרה לעמוד שבחרת.

      לצערי אין לי מדריכים בנושא הזה אבל תנסה לעשות חיפוש בגוגל על המושגים שהזכרתי ואני מאמין שתמצא לזה פיתרון.

      1. בר
        בר

        תודה רבה על התשובה המענה המהיר. ויש אפשרות שהחלון popup הזה יהיה ללא איקס. כלומר שיהיה חייב למלא אותו ורק אחרי מילוי הפרטים באופן מלא יהיה אפשר לראות את הדף.

        1. יוחאי ירמיהו
          יוחאי ירמיהו

          בגדול אין דבר שהוא לא אפשרי, יש מסובך יותר ומסובך פחות. פשוט תצטרך למצוא את הדרך לעשות את זה.

          1. בר
            בר

            היי יוחאי התכוונתי לזה שבכניסה לכל דף באתר שלי יקפוץ דף שלם רק של הרשמה לאתר ורק לאחר ההרשמה יהיה אפשר לראות את הדף שאותו בן אדם נכנס אליו. האם אתה יודע איך זה נקרא כדי שאני אוכל לחפש סרטון על איך לעשות זאת.
            תודה מראש על כל תשובתך, זה לא מובן מאליו!

            1. בר
              בר

              או משהו בסגנון הרשמה לניוזלטר שהוא שרק בגדר חובה- ללא אפשרות ללחוץ על x

  11. בר
    בר

    אני בעצם רוצה ליצור כמו חלונית popup שתופיע בכל דף ובחלונית יהיה חייב למלא שם וטלפון מבלי אפשרות של לחיצה על ה x. וללא איימל.
    איך אני עושה זאת?
    תודה מראש

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי, בר אני לא יודע אם יש משהו כזה קיים אבל אתה תצטרך לחפש ברשת ולמצוא את זה לבד. או שזה יהיה Popup שאתה עורך ומשנה כדי שלא יהיה אפשר לסגור אותו או שאולי תצטרך לבנות את זה לבד בפיתוח אישי.

  12. מיכאל
    מיכאל

    היי יוחאי תודה על המדריך המושקע

    אני רואה הרבה מאוד ביקורת חיובית על קלאודוויז וחודש לנסות ולרכוש מהם אחסון, האם אתה חושב שזאת השקעה טובה או שעדיף אחסון אחר?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      שלום מיכאל, האחסון של CloudWays הוא אחסון מצוין אז שווה לנסות אם זה משהו שאתה רוצה לנסות.

      אני חושב שהיתרונות המרכזיים של קלאודוויז על פני המתחרים הם שמדובר על עלות חודשית ככה שאתה לא חייב לרכוש את האחסון ל-3 שנים ואם אתה לא מרוצה אתה יכול לעזוב בכל רגע נתון.

      בנוסף יש לך את היכולת לשדרג את החשבון אם אתה צריך יותר משאבים, במרבית האחסונים השיתופיים זה יותר מורכב. ויתרון נוסף זה הנפח תעבורה שהם מאפשרים לך לקבל ביחד עם האתר (בחבילה הבסיסית זה נפח תעבורה של 1TB).

      החסרונות הם המחיר והעובדה שצריך לשלם על כל מייל שאתה פותח באחסון אבל אתה יכול לנסות ואם אתה לא מרוצה תעזוב אחרי חודש.

  13. יאיר
    יאיר

    היי יוחאי.
    תודה על ההשקעה בהסבר מפורט!
    לצערי אני נמצא באחסון של חברת BOX, כרגע הם נמצאים בקריסה וכבר כמעט שבוע שאני ללא גישה למיילים שלי וכמובן ללא מענה בתמיכה.
    אשמח לדעת באם אני אעבור לחברת אחסון בחו"ל, עד כמה זה יגביל אותי באנגלית.
    והאם יש חברה ישראלית מומלצת ולא במחיר המופקע של יופרס.
    אני מחזיק אתר אחד בלבד.
    תודה!

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי יאיר, בשביל להתנהל עם חברה מחו"ל אתה צריך לדעת אנגלית באופן מספיק טוב.
      מה שכן אני יודע שיש אנשים שמתנהלים עם התמיכה בצאט באנגלית ומשתמשים בגוגל טרנסלייט כדי לנהל את השיחה.

      רוב החברות הישראליות שמציאות שירות יחסית טוב הם המחיר מופקע ודרך אגב גם ליופרס בעבר הייתה תקרית עם פריצה לכל האתרים.

      בחו"ל בדרך כלל זה רמה אחרת וגם גודל חברות האחסון זה רמה אחרת לעומת ישראל. בגדול כדי לפשט לך את זה אם אתה מחפש חברה ישראלית תנסה את JetServer ואם אתה יכול להסתדר גם עם אחסון אתרים מחו"ל אני באופן אישי משתמש וממליץ בחום על האחסון של FastComet.

      באחסון בחו"ל קח בחשבון שלאחר תקופת ההתקשרות המחיר עולה אז בדרך כלל זה יהיה חכם לעשות אחסון ל-3 שנים (בארץ את אין הטריק הזה).

      ואם אתה צריך עזרה עם ההרשמה לאחסון מחו"ל יש בעמוד מתחת באזור העליון של העמוד טופס הרשמה לרשימת תפוצה ומי שנרשם מקבל הדרכה של למעלה משעה של איך לרכוש אחסון ודומיין ואיך ליצור אתר ואני מדגים את זה על האחסון של FastComet אז אני מאמין שזה יעזור לך.

      https://wp-school.co.il/build-website-free-subscribe/

  14. סופי
    סופי

    מה אתה חושב על החברה myhost?
    https://myhost.co.il/%D7%90%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%A4%D7%A8%D7%A1

    רבים ממליצים עליהם והמחירים שלהם נמוכים האם הם טובים?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי סופי, לא יצא לי לנסות את האחסון בעצמי אבל כמו שאמרת יש להם הרבה ביקורות טובות ללא ביקורות שליליות אז אני מתאר לעצמי שמדובר באחסון טוב.

      רק כוכבית קטנה עד כמה שאני זוכר לא מדובר על שרת ישראלי (אבל גם אני לא משתמש בשרתים ישראליים אז זה לא קריטי).

  15. גיל
    גיל

    כל הכבוד ותודה על המאמר המושקע. טוב שאתה לא מתחנף לכמה אתרים שאינם מצדיקים זאת. אני אוסיף מנסיוני, באחת מחברות האיחסון כשנרשמתי הם היו גמישים במגבלות כגון מספר הקבצים והמחיצות, או צריכת משאב כגון RAM או מספר מסדי נתונים מסוג MSSQL ו MYSQL לצערי עכשיו הם כל הזמן שולחים לי התראות שאני חורג או שלא מאפשרים לי להקים DB נוסף, פניתי אליהם אולי ייתגמשו במגבלות. הם מציעים לי תיקח חבילה יקרה פי כמה בשרת יעודי ואני כבר בחבילה פרימיום בשרת משותף, האמת שאני מתלבט מה לעשות עם החריגות זה מאלץ אותי לפעול לרכוש עוד חבילת איחסון. באופן כללי הם בסדר אולי אני מצפה ליותר מדי. והם לא כלכך יקרים למרות שאין מבצעים אצלהם

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי גיל, קשה לדעת מה הסיטואציה לפי מה שתיארת,

      אני לא יודע מה אתה מקבל מחבילת האחסון, אני לא יודע כמה אתרים יש לך, כמה כניסות הם מקבלים, מה כמות המשאבים שהם צורכים וכו….

      אני יכול להגיד לך שלי לבד יש כמה עשרות אתרים ואני מחלק אותם על פני כמה חבילות אחסון שיתופי. למרות שזה קצת יותר כאב ראש אני מעדיף לחלק את האתרים לכמה שרתים מאשר שרת שיתופי כדי להקטין את המצב שבו השרת נופל וכל האתרים נופלים ביחד, או שאם אתר אחד נפרץ זה גורם לפריצה לכל האתרים בבת אחת.

      אם אתה סוחט את המיץ בחבילה הראשונה ומדובר על חבילה שמציעה הרבה משאבים אז כנראה שתצטרך לשדרג את החבילה או לרכוש חבילה נוספת.

  16. בן
    בן

    הי יוחאי. מבקש המלצה לאחסון אתר וורדפרס יחיד‎‎

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי בן,

      אם האנגלית שלך טובה אז אני באופן אישי משתמש באחסון הבא (מדובר על קישור שותפים):
      https://www.fastcomet.com/

      אם אתה רוכש מהם לאחר הרכישה תראה את הסרטון הבא:
      https://www.youtube.com/watch?v=kIXijv-ByZY

      בנוגע לחבילה בתכלס החבילה הראשונה של אתר אחד תספיק לך אבל יש הרבה משמעותי במשאבים בין החבילה הראשונה לשלישית של $5.95.

      אם המהירות טעינה וציוני מהירות חשובים לך לדעתי יהיה יותר חכם לרכוש את החבילה השלישית אבל גם החבילה הראשונה תספיק לך.

      ושים לב שבאחסונים מחו"ל המחיר עולה לאחר תקופת ההתקשרות אז אם רכשת אחסון לשנה המחיר עולה לאחר שנה.

      אם רכשת אחסון ל-3 שנים הוא עולה לאחר 3 שנים. מה שאני בדרך כלל עושה זה לרכוש אחסון ל-3 שנים ובסיום ה-3 שנים אני רוכש חבילה חדשה בעלות המוזלת (זה נגד התקנות שלהם אבל עד היום לא היה לי בעיות עם זה)

      אם אתה מעדיף אחסון ישראלי אז יש לי התנסות טובה עם jetserver אבל אתה מקבל תמורה קצת פחות טובה לכסף שלך ומשלם קצת יותר.
      https://jetserver.co.il

      בהצלחה

  17. Yaron Biton
    Yaron Biton

    אני אישית משתמש בענן של Servers24
    תמיכה מיידית whatsapp או צאט באתר שלהם. יש לי כמה אתרי woocommerce ואני לא מבין איך הם עושים את זה אבל הם מהרים כמו טיל.

  18. דורון
    דורון

    אני משתמש הרבה שנים באחסון של דרימהוסט. לפני כשנתיים התחילו הבעיות של פריצות לאתרים ודריהוסט הציעו בתוספת תשלום תוכנית הגנה מפני פריצות. רכשתי את השירות הזה לאתר אחד ומאז לא היו בעיות. האם יש שירות דומה גם באיחסונים אחרים? מבחינת מהירות הייתי מאוד מרוצה, עד החודשים האחרונים שיש לי בעיות חמורות, וזאת הסיבה שאני שוקל לעבור לאיחסון אחר.
    המחירים שלהם מצויינים וממש מצער אותי לעבור.
    דרך אגב דרימהוסט לא עובדים עם cpanel אבל לדעתי מערכת הניהול שלהם הרבה יותר נוחה מ cpanel

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי דורון,

      לחלק מחברות האחסון יש הגנות כאלו ואחרות ו-FireWall. במקרה שלנו אני לא יודע מה כולל השירות של הגנה מפני פריצות שאתה מקבל אז קשה לי לדעת האם אחסונים אחרים מציעים את השירות הזה.

      בשנתיים האחרונות התחילו הרבה בעיות של פריצות לאתרים ישראליים. ראיתי את זה גם אם אתרים של לקוחות ויש אפילו אחסונים ישראליים שלמים שנפרצו עם כל האתרים בפנים.

      הדרך המרכזית להימנע מזה היא לעדכן את המערכת והתוספים פעם בחודש וזה מקטין באופן משמעותי את הסיכוי שהאתר יפרץ.

  19. meytal
    meytal

    שלום יוחאי,
    בניתי אתר קטן לעסק שלי- מידענות רפואית, ועכשיו אני מעוניינת להעביר אותו לחברת אחסון אחרת. אני חושבת להשתמש בחברת FASTCOMET שהמלצת עליה. אני מעוניינת לשדרג באופן רציני את האתר, ולקשר לערוץ יוטיוב שאני מקימה, וגם לשים בו אפשרות ל2-3 קורסים שבהם אאחסן וידיאו. ראיתי באתרים של מתחרים, שיש להם ספריית וידיאו באתר שלהם, כלומר הם מציגים את כל סרטוני היוטיוב שלהם גם באתר שלהם, וזה לדעתי לוקח ה מ ו ן אחסון, אני טועה?
    איזה סוג אחסון לדעתך יתאים למה שאני רוצה לבנות? כרגע ערוץ היוטיוב בבנייה, אך סרטוני וידיאו יתווספו לערוץ עם הזמן. ואולי בכלל אפשר פשוט לשים קישור לסרטון ביוטיוב באתר שלי ואז האחסון לא יצטרך לשאת את גודל הסרטונים ? האם אתר שיש בו קישורים ליוטיוב, וכן מאחסן קורס אחד או שניים עם סרטוני וידיאו מלאים, לא יכול להשתמש באיחסון שיתופי? השיקול המרכזי הוא העלות. בנוסף, כרגע אין לי הרבה סרטונים, אולי כדאי לי בכלל לא להתעסק עם המחשבה על מה יהיה שיהיה לי הרבה סרטונים והרבה גולשים? אשמח לעצתך לגבי איזה אחסון יתאים לי.

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מיטל, החבילה הכי יקרה של האחסון השיתופי ב-Fastcomet מציעה אחסון של 35GB אז אם את דואגת לכווץ את הסרטונים זה נפח אחסון די גדול.

      כל הסרטונים שאתה מעלה ליוטיוב ומשתפת באתר לא משפיעים על המשקל של האחסון. אז אלא אם כן מדובר על קורסים מטורפים עם משקל מטורף לא הייתי דואג מזה יותר מידי.

      גם שאת יוצרים את הסרטונים תנסי למצוא כלים שמאפשרים לכווץ את המשקל של הסרטון אם את מעלה את זה לאתר ולפעמים המשקל יכול לקטון בחצי או יותר עם הכלים האלו.

      1. meytal
        meytal

        תודה רבה

  20. מיטל
    מיטל

    שלום יוחאי

    אני עדיין מתלבטת אם לבחור בוסטינגר או בחברות אחרות, האם שווה להמתין להנחות של בלאק פריידי בשביל לבחור חבילה ולהירשם אליה. הבנתי משיחה עם הוסטינגר שהם לא מאפשרים למשתמשים קיימים לבחור חבילה בבלאק פריידי, הם כן נותנים הנחה מסויימת של 5-10 אחוז. אני עדיין בחברה אחרת, פשוט רציתי להקים את האתר מאפס שיהיה לי נוח ישר כשאני עוברת לחברה החדשה. בגדול, שלמתי עד דצמבר. האם לדעתך ההנחות הניתנות על אחסון וורדפרס ממש יוצאות מגדר הרגיל בבלק פריידי, ושווה לי לבנות את האתר שוב בחברה שאני נמצאת אצלה כרגע ואז בבלאק פריידי להירשם לחברת הוסטינגר או חברה אחרת ל 4 שנים, או שעדיף לי להירשם כעת לשנה ואז לשדרג בבלאק פריידי, עם ההנחה הקטנה. אני שואלת כי אני לא יודעת עד כמה ההנחות בבלאק פריידי גדולות ומשמעותיות. אולי אתה מבין בהבדל במחיר ותוכל לסייע?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מיטל, קודם כל הייתי בוחר בהוסטינגר רק אם אני מחפש אחסון ממש זול. הם סבבה ביחס למחיר אבל ברמת השירות והתמיכה לא מדובר על אחסון כזה טוב.

      פאסטקומט שנמצא בראש המאמר הוא אחסון טוב יותר עם תמיכה טובה יותר (אם את רוכשת אני אשמח אם תיכנסי לאתר מהקישור בראש העמוד כי אז אני מקבל עמלה קטנה על זה).

      בקשר לנושא של ההנחות של בלאק פריידי, זה עשוי להשתנות מאחסון לאחסון אבל מהניסיון שלי זה בדרך כלל הנחה בסדר גודל של $10-30 לעומת המבצע הרגיל. כמו שציינת זה בדרך כלל תוספת של 5-10% למחיר הקיים אז לא מדובר במשהו משמעותי.

      אני אשאיר לך להחליט האם זה סכום מספיק משמעותי כדי לחכות למבצעים.

      1. מיטל
        מיטל

        היי
        לגבי פאסטקומט אם אלך אליהם אלחץ על הקישור שלך בשמחה. תודה רבה.

        לגבי בלאק פריידי, אם מדובר בהבדל של 100 שקל על החבילה כולה, אז זה באמת לא משנה שום דבר. סתם ביזבזתי יומיים במחשבות. הבעיה היא שהאסטרטגיה העסקית שלהם היא לא משהו שנהוג בארץ. אישית, לא הבנתי בכלל מה ההבדל בין renwel, לupgrade ולאפשרות של רכישה של חבילה חדשה למשתמש קיים. שלחתי להם שאלה בנושא, אז אין צורך שתגיב על זה.
        אולי כדאי שתעשה על הדבר הזה איזשהו פוסט. אנחנו הישראלים לא מורגלים לאסטרטגיה העסקית של האמריקאים. וזה בעצם השאלה הבאה שלי. שאלתי את הוסטינגר שירות לקוחות מה יקרה אם אעשה מנוי לשנה ובעוד חודש ארצה לשדרג לתוכנית של 4 שנים. התשובה היתה שאצטרך לשלם את המחיר של ה renwel שכתוב באותיות הקטנות, וזה הבדל עצום, משהו כמו 30 שקל תוספת לחודש. כאילו בן אדם חייב להחליט עכשיו אם הוא מרוצה או לא מרוצה מהם ולעשות תוכנית ל4 שנים או לא להיכנס בכלל. בארץ לעולם לא תמצא כזה דבר. לא מדברת על תוכניות אחסון אלא על החשיבה העסקית. למיטב הבנתי גם אם נרשמת לחודש, ברגע שתרצה להשתדרג תצטרך לשלם את המחיר של האותיות הקטנות ולא את מחיר המבצע. לא מובן לי הדבר הזה.

        1. יוחאי ירמיהו
          יוחאי ירמיהו

          היי, חברות האחסון בארץ פחות משתמשות בזה אבל גם בארץ משתמשים באותה אסטרטגיה. בחברות תקשורת/כבלים נותנים לך מנוי לשנה במחיר מסוים ולאחר השנה המחיר עולה. זאת שיטת מצליח.

          כן זה סיכון. מה שאני עושה זה תמיד לרכוש את האחסון ל-3-4 שנים ולבצע את כל הניסיונות בחודש הראשון. לרוב החברות יש מדיניות החזר כספי של 30-45 יום אז אם אני רואה שיש בעיות בשבוע, שבועיים הראשונות אני מבקש החזר כספי ועוד לא היה מקרה שלא קיבלתי אותו.

          החלק היותר מורכב זה שבחודש הראשון או בשנה הראשונה השירות טוב ואז בשנה השנייה הרמה יורדת ופתאום השירות כבר פחות טוב.

          כמה זה שכיח? זה קרה לי ב-50% מהמקרים שהייתי צריך לוותר לפחות על שנה מהאחסון כי הרמה של התמיכה ירדה והיו בעיות ועדפתי לשלם פעם נוספת כדי לקבל תמיכה טובה יותר.

          אני מדבר על הנושא הזה של העליית מחיר בסרטון והוא גם כתוב כאן בעמוד. ודרך אגב CloudWays שגם מופיע כאן במאמר לא עובדים במודל של עליית מחירים אז את יכולה לבדוק גם אותם אבל לא מדובר על ממשק של cPanel. אני חושב מופיע במאמר איזשהו קוד קופון אליהם אבל הם קצת יותר יקרים.

  21. meytal
    meytal

    תודה רבה.

    שלחתי לך מייל,

    אשמח לשמוע ממך,

    מיטל

  22. אודי
    אודי

    מאמר מפורט ומושקע.
    רוצה להמליץ על VERPEX. יופי של שרתים במספר מיקומים בעולם, תמיכה מעולה, אין כמעט מגבלות ומחירים מצחיקים.
    אני איתם כבר כמה שנים, עוד כשנקראו Shark Hosting, ומרוצה לאללה.

  23. יגל מלוקין
    יגל מלוקין

    ממליץ על Servers24 בחום. צוות התמיכה ב-Servers24 תמיד שם בכל פעם שצריך.
    מאוד מרוצה מההחלטה לארח אצלם. התמחור תחרותי מאוד בהשוואה למה שאתה מקבל. קיבלתי הרבה יותר אצהם ממה שציפיתי.

  24. ברוך סרוסי קסם במגע
    ברוך סרוסי קסם במגע

    תודה רבה יוחאי
    מאמר מושקע שעושה סדר
    מידע חשוב על חולשות וחוזקות אכסון אתרים.
    תודה על ההשוואות.

  25. אורי
    אורי

    היי יוחאי,
    צפיתי בסרטון שלך ביוטיוב והוא מאוד משוקע ותודה רבה לך על זה!

    כרגע נכון לתאריך 22.9.23 האם אתה עדיין ממליץ על fastcoment כאחסון המועדף עלייך?
    אני שואל זאת כי יחסית הוא אתר קטן שיש בו תעבורה של 400 אלף משתמשים בחודש לעומת siteground ודומיהם של תעבורה של כמה מיליונים בחודש לפחות.(ואז אני מניח לעצמי שהמשאבים והשרתים שלהם צריכים להיות יותר ברמה על מנת שלא יהיו תקלות. או שאני בעצם טועה?)

    אשמח לחוות דעתך בנושא.

    תודה רבה.

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי אורי,
      כן אני עדיין ממליץ עליהם. יש להם חסרונות שלא ראיתי בעבר אבל ברמת השוואה בין Fastcomet לאחסונים כמו Siteground הביצועים שאתה תקבל מ-Fastcomet יהיו טובים יותר מ-Siteground וגם כמות המשאבים גדולה באופן משמעותי ממה שאתה מקבל ב-Siteground.

      החסרונות שלא ראיתי בעבר הם שיש הגבלה לגודל בסיס הנתונים לכל אתר של 1GB (רוב האתרים לא יגיעו לבסיס נתונים בגודל כזה) והחסרון השני שקצת עצבן אותי שלאחרונה שמרתי כמה גיבויים של האתר על השרת והם פנו אליי משום מקום וביקשו למחוק אותם ולא להשאיר גיבויים לאתר באופן לוקאלי.

      מעבר לזה הם עדיין מצוין ושווה לבדוק אותם.

      נכון להיום מכל הרשימה שמופיעה כאן 2 האחסונים שכרגע הם האופציה הכי טובה עבורך זה או Fastcomet או האחסון של Cloudways. מכל שאר האחסונים שבמאמר הייתי מעדיף להימנע אלא אם כן מדובר על בעיה תקציבית שבה אתה רוצה אחסון זול יותר.

      1. אורי
        אורי

        תודה רבה יוחאי על המענה המהיר!
        אתה מהאנשים שכיף להמליץ עליהם או להיעזר בהם בעתיד בתשלום 🙂
        אתה סופר מקצועי אבל גם אכפת לך שזה אולי הכי חשוב כשעובדים עם בנאדם 🙂
        שוב , תודה רבה לך 🙂

כתיבת תגובה

מלאו את כל השדות על מנת להשאיר תגובה (האימייל שלכם לא יוצג באתר).

כלי נגישות