קורס בניית אתרים בוורדפרס בחינם
נכתב ע"י יוחאי ירמיהו8 תגובות
במשך השנים כמות הפניות שקיבלתי בנושא של לימוד בניית אתרים היא עצומה ובנקודה מסוימת נכנעתי לבקשות ויצרתי קורס בניית אתרים עם למעלה מ-280 שיעורים מה שהופך אותו לקורס אונליין המקיף ביותר בארץ ללימוד בניית אתרים.
יחד עם הקורס שפיתחתי שבו אני מלמד את התחום של בניית אתרים מ-0 ללא שימוש בתבנית מוכנה החלטתי גם ליצור הדרכה חינמית של למעלה משעה ובה ללמד אתכם איך לבנות אתר מתבנית מוכנה כולל רכישת אחסון אתרים + דומיין ובסיום הדרכה של למעלה משעה גם אתם תדעו איך לבנות אתר בעצמכם.
לבנות אתר ב-10 ימים - קורס מזורז ותמציתי
יש לי חדשות טובות, אם בא לך ללמוד לבנות אתרים ברמה הגבוהה ביותר ובפחות מ-10 ימים יצרתי במיוחד בשבילך קורס מזורז ומקיף שילמד אותך הכל על בניית אתרים.
מדובר על עלות השקה מיוחדת וקורס עם מעל 50 שיעורים שייקח אותך ממצב של בונה אתרים מתחיל למצב של בונה אתרים עם יותר ידע ממרבית בוני האתרים בארץ.
נשמע לך מעניין? לחיצה מהירה על הבאנר מתחת תעביר אותך לקורס ותציג פירוט נוסף ואת הסילבוס:
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
מה שאני הולך ללמד אתכם בהדרכה המהירה הזאת יחסוך לך אלפי שקלים על בונה אתרים מתחיל שיעשו את אותם הפעולות שאני אציג לכם כאן ויבנה עבורכם אתר מתבנית מוכנה עם שינויים קלים.
וכן אני יכול להגיד לכם מניסיון שמרבית החברות לבניית אתרים ובוני האתרים בשוק עושים את אותו דבר בכמה אלפי שקלים.
מה שמעניין בקורס המקוצר הזה הוא שלא סתם לקחתי אתר ובניתי אותו, ניסיתי לעשות משהו אם יותר משמעות אז לקחתי אתר לווין עם דומיין פג תוקף קצת וותק שנקרא .MediaWeb (אם אתם לא יודעים על מה אני מדבר צפו בקורס של בניית קישורים) וניסיתי לבנות תשתית באש נמוכה של אתר שגם אולי אקדם אותו על הביטוי של "קורס בניית אתרים".
זאת אומרת שבגדול זאת הדרכה ללימוד בניית אתרים למתחילים אבל במקביל יהיו נגיעות גם של מתקדמים לאור העובדה שבסוף לקחתי את התבנית המוכנה וניסיתי לבנות אתר על אמת שאולי אני אקדם (נחכה כמה חודשים לראות אם יש פוטנציאל).
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
פלטפורמת בניית אתרים מומלצת
ברגע שהחלטתם לבנות אתר אחד הדברים הראשונים שאתם צריכים להבין זה באיזה פלטפורמה לבחור עבור בניית האתר שלכם. בעבר הרחוק התחום של בניית אתרים היה הרבה יותר בעייתי וכאשר היינו בונים אתר זה היה מתבצע באמצעות קוד HTML וקוד CSS.
היום לעומת זאת יש מערכות רבות וכלים שמאפשרים לנו לבנות אתר בצורה קלה ונוחה ללא שום ידע בקוד. כמה מהמערכות הפופולריות הם וורדפרס (WordPress) וויקס (Wix) ובארץ יש פלטפורמה נוספת שרבים מכירים שנקראת סייט 123(Site123). לחנויות אינטרנטיות יש גם פלטפורמה מוכרת שנקראת שופיפיי (Shopify).
מרבית הפלטפורמות שציינתי הם מערכות קוד סגור ומה שאומר שלכם אין גישה לקבצי האתר, ולכן אם אתם בונים באמצעותם אתר ולאחר מכן תרצו לעזוב ולעבור לחברה אחרת הדרך היחידה לעזוב לוותר על האתר ולבנות אותו מחדש במערכת אחרת וככל שהאתר יותר מורכב לבצע את זה באופן מקצועי יעלה לכם הרבה יותר. דיברתי על הנושא הזה במאמר של סוגי אתרים וכדאי לקרוא ואתו.
בדרך כלל יהיה יותר מהר ויותר קל לבנות אתר באמצעות מערכת קוד סגור כמו וויקס כי אתם לא צריכים להתעסק עם אחסון וזוהי מלכודת הדבש אבל לטווח הרחוק וורדפרס עדיפה בהרבה בכל פרמטר אפשרי.
אם אתם מתלבטים בעבר דיברתי גם על הנושא של מה עדיף וורדפרס או וויקס ונגעתי שם ברוב הנקודות החשובות בסרטון הבא תוכלו לראות למה וורדפרס עדיפה למי שבוחר להיכנס לתחום של בניית אתרים או למי שבוחר לבנות אתר לעסק.
מה זה וורדפרס? ולמה מומלץ לבנות אתר בוורדפרס?
בפסקה הקודמת דיברתי על פלטפורמות לבניית אתרים וציינתי למה אני חושב שוורדפרס היא הפלטפורמה הטובה ביותר לבניית אתרים. יחד עם זאת בואו נדבר על כמה סטטיסטיקות וכמה פיסות מידע שיעזרו לכם להבין מה זה וורדפרס ולהחליט האם וורדפרס מתאימה לכם או לא.
- המערכת הפופולרית בעולם לבניית אתרים – נכון להיות וורדפרס By Far וורדפרס היא המערכת הפופולרית ביותר בעולם לבניית אתרים ולמעלה מ-40% מהאתרים בכל העולם בנויים באמצעות וורדפרס (לפחות אחד מכל שלושה אתרים).
- מערכת בחינם/חינמית – המערכת היא חינמית ולמרות שיש עלויות אחזקה שנדבר עליהם בהמשך כמו אחסון ודומיין אתם יכולים להוריד את המערכת ללא שום עלות, לעדכן אותה בכל עת ולהשתמש בה ללא חשש וללא נזק לכיס.
- מערכת קוד פתוח – וורדפרס היא מערכת קוד פתוח המאפשרת גישה לכל קבצי המערכת. מה שזה אומר שבאתרים מורכבים יותר יש לכם את היכולת לבצע שינויים למערכת ולהתאים אותה לצורה שבה אתם רוצים לעבוד.
- עדכונים לעיתים קרובות – עוד סיבה לכך שוורדפרס כל כך פופולרית היא עדכונים לעיתים תכופות שיאפשרו לכם לשמור על האתר מאובטח ויאפשרו לכם לקבל כל מיני פיצ'רים נוספים שוורדפרס כל הזמן מפתחים.
- כ-60,000 תוספים – כנראה הסיבה המרכזית לכך שוורדפרס כל כך פופולרית היא הנושא של תוספים. באמצעות תוספים תוכלו להרחיב את היכולות שלכם באתר ולשפר קידום בגוגל, לשפר אבטחה, להוסיף טפסי יצירת קשר ועוד… דרך אגב בתור מי שפיתח למעלה מ-15 תוספים לוורדפרס אני יכול לציין שתמיד תוכלו גם לפתח תוספים בעצמכם עם קצת ידע בקוד.
- תמיכה בשפות – נכון להיות המערכת של וורדפרס נתמכת בכ-65 שפות וניתן יהיה למצוא את המערכת במרבית השפות המוכרות בארץ כגון: עברית, אנגלית, רוסית, ערבית ועוד…
- תבניות עיצוב – דרך נוספת שתאפשר לכם בניית אתרים באופן מאוד מהיר, זול וקל זאת האפשרות להשתמש בתבניות עיצוב מוכנות ולבנות את האתר (לטווח הרחוק זה לא רעיון טוב כי בדרך כלל תבניות מוכנות מגיעות עם הרבה באגים ובעיות).
- תוספי Page Builder – נכון להיום יש לא מעט תוספי פייג' בילדר כמו אלמנטור, Visual Composer, Divi Builder ועוד… שיאפשרו לנו לבנות אתרים באופן מאוד קל על ידי גרירה של אלמנטים לתוך העמוד. דרך אגב אלמנטור הוא המועדף על מרבית בוני האתרים והוא גם פיתוח כחול לבן של חברה ישראלית.
למערכת של וורדפרס יש עוד יתרונות רבים כאשר מדובר על בניית אתרים ולכן אם זה לא הספיק פשוט תסמכו על חוכמת ההמונים ועל החוכמה והניסיון שלי ותבחרו בוורדפרס. כרגע וורדפרס היא הבחירה הטובה ביותר לבניית אתר עבור העסק שלכם או עבור הלקוחות שלכם.
מחיר בניית אתר / עלויות תחזוקה לאתרים
אנחנו מתחילים להתקדם ולפני שנתחיל את המסע של בניית האתר תחילה עלינו להבין למה אנחנו נכנסים ומה יהיו עלויות התחזוקה של האתר באוויר בכל שנה.
בגדול ברגע שהחלטנו לבנות אתר אני הולך ללמד אתכם איך לבנות אתר בחינם באמצעות וורדפרס. יחד עם זאת ישנם עלויות שכדאי להכיר לפני שמתחילים ואלו עלויות תחזוקה של העלאת אתר לאוויר.
שתי העלויות המרכזיות שאנחנו צריכים לשלם בכדי להעלות אתר לאינטרנט הם דומיין ואחסון. דומיין זה השם של האתר שאנחנו מכניסים בדפדפן: לדוגמא yydevelopment.co.il ואחסון זה סוג של מחשב/שרת המכיל את קבצי האתר ומאפשר גישה אליהם באמצעות כניסה לדומיין (נלמד איך לקשר בניהם בהמשך המדריך).
– העלות של דומיין ישראלי היא באזור של 55-90 ש"ח לשנה והמחיר של החידוש בדרך כלל זהה.
– העלות של דומיין מחו"ל יכולה לנוע בין $1-10 לשנה הראשונה ובדרך כלל זה עולה באזור של $9-$20 לכל שנה נוספת (בחו"ל המחיר בדרך כלל יותר יקר בחידוש וקצת יותר זול ברכישה הראשונה, גם בחידוש הוא עדיין יותר זול מדומיין ישראלי).
– עלות של אחסון אתרים היא בדרך כלל תהיה בסדר גודל של 200 – 1,000 ש"ח לשנה והמחיר יכול להשתנות לפי חבילת האחסון וסוג המשאבים שאתם מקבלים עם החבילה.
יחד עם העלויות האלו יש עלות נוספת שצריך לקחת בחשבון למרות שלא נצטרך להשתמש בה בהדרכה החינמית לבניית אתרים וזאת העלות של רכישת רישיון של אלמנטור או של תוספים אחרים.
בקורס שלי לבניית אתרים אני מלמד איך לבנות אתר באמצעות אלמנטור פרו וכדי לעקוב אחרי הקורס חובה לרכוש את התוסף. העלות של רישיון אלמנטור לאתר אחד היא $50 לשנה ויש גם את האפשרות לרכישת רישיונות ליותר אתרים בעלות נמוכה יותר.
לעומת זאת כרגע בהדרכה החינמית לבניית אתר אנחנו הולכים לבצע מעקף ולא להשתמש באלמנטור פרו ככה שלפחות כרגע לא תצטרכו לרכוש רישיון אבל אם תרצו לבנות את האתר באופן יותר מקצועי אתם תצטרכו לרכוש את הרישיון בהמשך.
לסיכום עלויות בניית אתרים – בדרך ככל אם אתם בוחרים חברות איכותיות העלויות של תפעול ותחזוקת האתר יכולות להיות באזור של 500-1,200 ש"ח בכל שנה, העלות של הדומיין היא שולית והעלות המשמעותית יותר היא האחסון אבל גם היא נמוכה.
אם זה נראה גבוה זה ממש נמוך לעומת מחירון בניית אתרים של בונה אתרים מקצועי שבדרך כלל המחיר מתחיל מאזור ה-3,500 + מע"מ (בדרך כלל מדובר על בונה אתרים ברמה בינונית במחיר הזה) ואם מדובר על חברה לבניית אתרים בדרך כלל המחירים יהיו גבוהים יותר.
רצוי לחשב בעלויות גם איזה עלות שולית קטנה של כמה מאות שקלים. במידה ואתם בונים אתר לבד פעם ראשונה כי סביר להניח שיהיו תקלות ובעיות ואתם תצטרכו את הסיוע של בונה אתרים כדי לסיים את התהליך.
במידה ותצטרכו לפנות אל חברת בניית אתרים או לבונה אתרים מתחיל עבור שירותים של תחזוקת אתר / תיקון תקלות אז המחירים נעים באזור של מאות שקלים לשעה כאשר מדובר על חברה או בונה אתרים מנוסה וכאשר מדובר על בונה אתרים מתחיל העלויות נמוכות יותר ויכולות גם להיות בסביבה של כמה עשרות שקלים לשעה.
בניית אתר שלב 1 - רכישת אחסון אתרים
השלב הראשון בתהליך של בניית/פיתוח אתר לעסק או ללקוח זה בחירת האחסון. מבחינתי הנושא של בחירת אחסון אתרים הוא גם אחד מהחשובים ביותר עבור כל בונה אתרים.
האחסון יכול להשפיע על כל כך הרבה פרמטרים וחשוב להבין שבחירת אחסון אתרים עם תמיכה לא איכותית יגרום לכך שאתם תבזבזו הרבה מאוד מהזמן שלכם בתיקון של בעיות ותקלות, והזמן שלכם הוא המשאב החשוב ביותר אז שווה לשלם יותר בשביל תמיכה איכותית.
מתחת אתם יכולים לצפות ב-2 חברות אחסון מומלצות עם פאנל ניהול של cPanel. החברה הראשונה היא מחו"ל והשנייה היא חברה מהארץ. לכל מי שמתכוון להמשיך הלאה ולרכוש קורס בניית אתרים אז רצוי לרכוש את חבילת האחסון שמאפשרת לאחסן יותר מאתר אחד.
בקורס בניית אתרים שלי אני ממליץ לבנות יותר מאתר אחד על מנת שתוכלו לצבור ניסיון בתחום של בניית אתרים ועל מנת שתוכלו לבנות תיק עבודות שתוכלו להציג בראיונות עבודה או ללקוחות שתבנו להם אתר.
כאשר החבילה מאפשרת רק אחסון של אתר אחד זה לא יהיה אפשרי לבנות יותר מאתר אחד ושדרוג החבילה יהיה בעלויות גבוהות באופן משמעותי ממה שמופיע לכם בתור משתמשים חדשים (המחיר עולה לאחר תקופת ההתקשרות או בעת שדרוג חבילה).
עם שירות מצוין וביקורות מהללות חברת האחסון FastComet הצליחה למצב את עצמה כאחת מחברות האחסון המומלצות בעולם. מומלץ למי שמחפש אחסון אתרים איכותי.
אחסון מעולה ומהיר במיוחד עם כמות משאבים גדולה במחיר נמוך וסופר ומשתלם.
נכון להיום מבחינת המתחרים בשוק אם נסתכל על עלות, תועלת ומחיר זה האחסון הכי מומלץ לאתרים גדולים שמקבלים כמות גדולה של כניסות.
אחסון בענן שמאפשר לאחסן אתרים על גבי השרתים המהירים ביותר בעולם (גוגל, אמזון, דיגיטל אושן).
קופון 30% הנחה ל-3 חודשים: YOCHAY
אחסון ישראלי בענן שמאפשר לאחסן אתרים על גבי השרתים של גוגל קלאוד.
קופון של 10% הנחה: NWK31V9KYO
uPress היא חברת אחסון ישראלית שמציעה שרתים מהירים עם SSL בחינם. המחירים שלהם לא זולים אבל השרתים שלהם מאוד מהירים.
קופון 5% הנחה: UP05YOHO
חברה ישראלית נוספת ואחסון פופלרי מאוד בארץ. גם כאן באחסון של ג'טסרבר תקבלו SSL בחינם ברמת ממשק הניהול ולא תצטרכו לדאוג לכך שתצטרכו לרכוש פרוטוקול אבטחה לכל אתר בנפרד.
ברגע שאתם בוחרים אחסון אתרים חשוב לקחת בחשבון כמה פרמטרים:
- מחיר האחסון – המחיר הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר אבל הניסיון מלמד שלפעמים שווה לשלם יותר בשביל לקבל אחסון מהיר וטוב. נקודה נוספת שחשוב לדעת היא שבחלק מחברות האחסון אתם מקבלים מחיר לתקופת ההתקשרות הראשונית (שנה עד שלוש שנים) ולאחר מכן המחיר עולה באופן משמעותי.
- אחסון ישראלי או מחו"ל – נכון להיום בניתי כמה מאות אתרים ולי לבד יש באזור של 40 אתרים שונים (לא מאמינים? בקרו בעמוד של קניית קישורים). כשאתם מגיעים לכזאת כמות של אתרים צריך כמה חבילות אחסון שונות ובחו"ל בדרך כלל תקבלו שירות טוב יותר ומחיר טוב יותר ולכן במרבית המקרים אחסון מחו"ל עדיף על אחסון מהארץ. במרבית המקרים אחסון בחו"ל ינצח בכל הפרמטרים והסיבה היחידה לקחת אחסון מהארץ היא אם האנגלית שלכם ממש גרועה.
- מיקום השרת – שרתים במדינות מסוימות יחזירו מהירות שונה כאשר קהל היעד מהארץ. בחירה בשרת ממיקום לא מהיר לישראל כאשר קהל היעד ישראלי תגרום לכך שהאתר שלכם יהיה איטי במיוחד. שרתים ישראליים יהיו מהירים לישראל ושרתים מחו"ל שמחזירים מהירות טובה לארץ הם: גרמניה, לונדון ואמסטרדם. בדרך כלל מדינות אירופה יחזירו מהירות טוב אבל מהתנסות עם שרתים במיקומים שציינתי בדרך כלל קיבלתי מהירות טובה לארץ.
- תמיכה איכותית – אין ספק שהפרמטר החשוב ביותר בעת בחירת אחסון אתרים הוא תמיכה איכותית. התמיכה היא ההבדל בין האם תחכו כמה שעות בשביל לפתור בעיה או כמה דקות. לדעתי שווה לשלם הרבה יותר בשביל תמיכה איכותית.
- גיבויים על בסיס יומי – פיתוח אתר אינטרנט היא משימה מורכבת, בעיקר כאשר מדובר על אתר גדול עם הרבה עמודים והרבה פונקציות בפיתוח אישי. כאשר יש לכם גיבויים אתם יכולים להיות עם ראש רגוע ולדעת שגם אם האתר ייפרץ או שתהיה בעיה באמצעות גיבוי תוכלו להחזיר את השעון אחורה מבלי לאבד את העבודה היקרה שעשיתם. היום אני משתדל לבחור אחסון אתרים עם לפחות 30 ימי גיבויים.
- פאנל ניהול cPanel – נכון להיום מרבית חברות האחסון מציעות פאנל ניהול בפיתוח אישי, ולעומת זאת פאנל הניהול הפופולרי ביותר הוא סיפאנל . על מנת לשמור על אחידות בין האתרים השונים מומלץ לבחור רק בחברת אחסון עם פאנל ניהול של cPanel. במשך השנים יצא לי לבנות אתרי אינטרנט שעבדו בצורה טובה באחסון אחד ולא עבדו באחסון אחר. כאשר מדובר על פאנל הניהול של cPanel בדרך כלל תהיה אחידות מסוימת בין האחסונים השונים.
- משאבי אחסון – הדבר הבא שצריך לקחת בחשבון זה משאבי אחסון. זה יכול להיות נפח תעבורה, זיכרון, מעבד, נפח דיסק קשיח ועוד… בדרך כלל באתרים קטנים זה לא קריטי אבל בעת בניית אתר מחדש שמקבל הרבה כניסות זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון. כאשר אתר מקבל הרבה כניסות אז כדי לקחת אחסון חזק יותר שיכול להכיל את כמות הכניסות הגדולה מבלי לקרוס.
- חבילת אחסון – מרבית חברות האחסון יציעו לכם כמה חבילות אחסון. בדרך כלל אנחנו נרכוש אחסון אתרים שיתופי שמכיל הרבה משתמשים/אתרים על אותו השרת וחולקים את המשאבים שלו ותחת האחסון השיתופי יהיו כמה חבילות שונות. האחסון עם המחיר הזול ביותר בדרך כלל יאפשר לכם לאחסן רק אתר אחד. המלצה שלי היא לבחור בחבילה שמאפשרת לאחסן לפחות כמה אתרים ולא להגביל אתכם עם אחסון של אתר בודד. ככל שתתקדמו אתם כנראה תקימו אתרים נוספים ואם בחרתם חבילה של יותר מאתר אחד תהיה לכם את האפשרות לאחסן אותם על אותה חבילה.
בניית אתר אינטרנט שלב 2 - רכישת דומיין לאתר
בעת בניית אתר אינטרנט נהיה חייבים לרכוש דומיין שבאמצעותו יוכלו הגולשים להיכנס לאתר על ידי הקשת שם האתר בדפדפן.
כאשר אנחנו מסתכלים על דומיין ישנם 2 סוגים של דומיינים. דומיין ישראלי עם סיומת co.il ודומיין מחו"ל עם סיומות com, net, org וכו'… ניתן לראות מידע נוסף על סוגי סיומות דומיינים מחו"ל על ידי לחיצה כאן וניתן לראות מידע על סוגי סיומת ישראליות על ידי לחיצה כאן.
כלל האצבע אומר שכל עוד אנחנו פונים אל קהל יעד ישראלי ננסה לבחור בסיומת של co.il ואם אנחנו רוצים לפנות לקהל יעד בחו"ל אז בדרך כלל זה יתבצע באמצעות דומיין עם סיומת com כל עוד הדומיין לא תפוס ב-2 השפות הרצויות.
כמובן שיש פה הרבה משתנים ויש גם סיומות שונות לסוגים שונים של ענפי תעסוקה או סיומות אחרות עם קהל היעד למדינה מסוימת ולא לקהל גלובלי אבל במרבית המקרים זה יהיה דומיין co.il או דומיין בסיומת com.
לפני שנגיע לרכישה של הדומיין יש עוד כמה דברים שחשוב להכיר. ברגע שאנחנו רוכשים דומיין יש כללים שצריך להכיר בעת בחירת השם. הדבר החשוב ביותר שכמעט אף אחד לא מכיר זה הנושא של סימן מסחרי.
אם אתם רוכשים דומיין שמכיל סימן מסחרי ובונים עליו אתר בעתיד תהיה לבעל הסימן המסחרי את היכולת לתבוע מכם את האפשרות לדומיין ואתם תאבדו אותו. לפני רכישת הדומיין אני ממליץ לצפות בסרטון הבא שמכיל 8 טיפים שחשוב להכיר בעת בחירת אחסון אתרים.
במידה ואתם מעוניינים ברכישת דומיין תוכלו לרכוש דומיין ישראלי מאחת מהחברות הבאות. ברמת השירות תקבלו מכולם שירותי בינוני באותה מידה (ובצדק אין להם פה כמעט רווח בכלל) אז תרגישו חופשי ללכת על האפשרות הזולה ביותר.
ספק דומיינים חדש מבית uPress. כרגע העלות שהם מציעים לרכישת דומיין היא 55 ש"ח לשנה מה שהופך אותו לספק הדומיינים הזול ביותר.
במידה ואתם מחפשים לרכוש דומיין ישראלי בזול אתם יכולים לבחור ב-Box. באתר של Box תוכלו לבצע רכישה של דומיין ישראלי בעלות של 67 ש"ח לשנה.
אתר נוסף שפופולרי והרבה בעלי אתרים רוכשים את הדומיין ממנו הוא LiveDns. העלות של רכישת דומיין מ-LiveDns נכון להיות היא 75 ש"ח.
ואם אתם מחפשים דומיין מחו"ל אתם יכולים להשתמש באחת מ-2 האופציות הבאות. אני באופן אישי מאוד אוהב את NameCheap והתמיכה שלהם מצוינת. בגודדי לעומת זאת לפעמים תוכלו למצוא מבצעים כמו דומיין ב-$1 לשנה הראשונה אז שווה לבדוק את זה.
שימו לב שברגע שאתם רוכשים דומיין לאתר ובמיוחד אם מדובר על בניית אתר ישראלי עם סיומת ישראלית אז יש לרשום את פרטי בעל הדומיין באנגלית ולא בעברית ורצוי לרשום פרטים אמיתיים על מנת שלא יהיו בעיות עם איגוד האינטרנט הישראלי בעת ההרשמה (היו מקרים שבהם הם התקשרו אליי בשביל לאמת בעלות).
מתחת יש לכם סרטון הדרכה שיסביר לכם איך אפשר לרשום דומיין לאתר באמצעות Box.
בניית אתרים שלב 3 - קישור הדומיין לאחסון
כעת לאחר רכישת הדומיין והאחסון השלב השלישי בתהליך של בניית אתר לעסק הוא לקשר בין הדומיין לבין שרת האחסון. השלב הזה של קישור הדומיין לאחסון הכרחי רק במידה ואנחנו מקימים אתר ורוכשים את הדומיין מחברה אחת ואת האחסון מחברה אחרת.
במידה ורכשנו את הדומיין דרך חברת האחסון אז לא יהיה צריך לבצע את התהליך הזה והאתר יעבוד בצורה טובה גם ללא קישור הדומיין, אבל כאשר הדומיין נמצא בחברה אחרת אנחנו צריכים להפנות את הדומיין אל שרת האחסון באמצעות משהו שנקרא כתובות DNS.
הכתובות האלו מאפשרות לבצע הפנייה אל כתובת ה-IP של השרת וברגע שמישהו מכניס את כתובת האתר בדפדפן הדומיין מפנה לשרת האחסון ואם האתר שיצרנו מוגדר בשרת האחסון באופן תקין אז האתר שהעלנו (או שיותר נכון נעלה בהמשך) יעבוד והגולש יוכל לצפות בתוכן האתר ובעמודים שלו.
בביצוע התהליך של רכישת האחסון קיבלנו כתובת DNS ואם לא הכנסנו את הכתובות האלו בעת הרשמת הדומיין אז נצטרך להיכנס מחדש אל ספק הדומיינים ולהכניס אל הדומיין של האתר את הכתובות של שרת האחסון.
לאחר מכן ייקח עד 24 שעות לשינוי להתבצע וברגע שהוא יתבצע אם ניכנס אל הדומיין בדפדפן נגיע אל האחסון ובדרך כלל נקבל איזושהי הודעה זמנית משרת האחסון. אם לא נקבל הודעה משרת האחסון זה אומר שתהליך השיוך לא בוצע בהצלחה.
שלב 4 בתהליך של בניית אתר - התקנת וורדפרס באחסון
מעולה אנחנו מתקדמים בתהליך של בניית אתר לעסק וכעת לאחר שסיימנו לרכוש דומיין ואחסון וגם לקשר בניהם השלב הבא יהיה התקנת וורדפרס בשרת האחסון. לפני שאנחנו מתחילים חשוב לדעת כמה דברים.
דבר ראשון יש 2 סוגים של התקנות. הראשון הוא התקנה ידנית והשני הוא התקנה מהירה דרך שרת האחסון.
במידה ואתם מבצעים התקנה ידנית אז חשוב לדעת שיש 2 סוגים של וורדפרס ולמעשה יש 2 אתרים שונים וורדפרס com ואתר וורדפרס org.
האתר הראשון של וורדפרס com הוא מערכת קוד סגור בדומה לוויקס ורוב האפשרויות בו מוגבלות אז אל תתבלבלו ואל תבצעו את ההתקנה מהאתר הזה. בניית האתר שם אולי תהיה קצת יותר קלה ומהירה אבל היא תעלה לכם ביוקר בהמשך.
האתר השני לעומת זאת של וורדפרס אורג הוא האתר שאתם רוצים להוריד. באתר הזה מדובר על מערכת קוד פתוח שתאפשר לכם להוריד את קבצי המערכת של וורדפרס לתוך המחשב ולהעלות אותם לשרת האחסון בחינם.
לאחר שהצלחנו להבין מה ההבדל בין סוגי אתרי וורדפרס השונים כעת מה שנותר לעשות זה לבצע התקנה לוורדפרס בשרת האחסון.
במקרה הזה אנחנו נבצע את ההתקנה המהירה של וורדפרס באמצעות ה-cPanel בשרת האחסון ולא נתעסק בהורדה והתקנה ידנית של וורדפרס כי נכון להיום כבר אין צורך לבזבז זמן על התהליך הזה.
אבל למי שבכל זאת רוצה אפשר להוריד את ההתקנה המעודכנת ביותר של וורדפרס מהעמוד הבא:
הגדרות ראשוניות לוורדפרס - בניית אתר אינטרנט שלב 5
עכשיו לאחר שהצלחנו להתקין את האתר בהצלחה על שרת האחסון ואנחנו יכולים להתחבר אל ממשק הניהול של האתר בוורדפרס כעת יתחיל התהליך של יצירת האתר אבל רגע לפני אנחנו צריכים לבצע כמה הגדרות ראשוניות באתר.
הדבר הראשון שנרצה לעשות זה להיכנס אל עמוד ההגדרות ומשם ללשונית של כללי ונשנה את שם האתר, תיאור האתר, את התאריך ואת השפה של האתר לעברית.
הדבר השני שתרצו לעשות זה לשנות את מבנה הקישורים של האתר. אז תחת הגדרות נבחר הפעם באפשרות של מבנה קישורים ונוודא שהמבנה הקישורים הנבחר הוא המבנה של "מזהה הפוסט". האפשרות הזאת תעזור לנו לשמור על כתובת URL של העמודים שיותר ידידותית לגולש ולגוגל.
שלב 6 - בחירת תבנית עיצוב לאתר
אז אמרנו שאנחנו מבצעים תהליך של הקמת אתר אינטרנט באמצעות תבנית מוכנה ומה שזה אומר זה שאנחנו הולכים לקחת תבנית קיימת ונחפש עיצובים מוכנים שהתבנית מציעה לנו בחינם ופשוט נערוך אותם על מנת לקבל את האתר שאנחנו רוצים.
בפועל אנחנו נבחר את התבנית המוכנה מתוסף ולא מתבנית אבל במרבית המקרים כאשר מדובר על תבנית מוכנה אז העיצוב יגיע מתוך התבנית ולא מתוך תוסף.
למי שרוצה להבין קצת יותר על תבניות עיצוב לוורדפרס אתם יכולים לצפות במידע נוסף בנושא על ידי צפייה בסרטון שמופיע מתחת.
חשוב לדעת שבעת בניית אתר לעסק קטן בדרך כלל יהיה חכם יותר להשתמש בתבנית מוכנה עם עיצוב מוכן על מנת לחסוך את הזמן ואת הצורך בלבנות את האתר בעצמך מ-0.
למרות שזה לא הכי פשוט בעולם לערוך את התבנית ולשנות אותה במסגרת הקורס החינמי לבניית אתרים אלמד אתכם איך לעשות זאת על ידי בנייה של אתר שאני הולך להשתמש בו באופן מעשי כדי לקדם את הקורס החדש שפיתחתי לבניית אתרים ב-WP-School.
בדרך כלל עדיף להשתמש בתבנית עיצוב בתשלום כי התבניות האלו מציעות עיצובים ברמה גבוה יותר אבל על מנת לאפשר לכם ללמוד איך לעשות את זה בחינם ובעלויות הנמוכות ביותר נעשה את זה באמצעות תבנית עיצוב חינמית של אתר שניתן להוריד מהתבנית של Astra.
לאחר ההתקנה של התבנית על מנת שנוכל להוריד עיצוב אתר מוכן ובחינם אנחנו נצטרך להתקין תוסף מסוים Starter Templates ואת זה נעשה בהמשך הקורס לבניית אתרים.
קורס בניית אתרים בוורדפרס שלב 7 - עבודה עם תוספים
אז כמו שאתם בטח כבר יודעים אי אפשר לעשות קורס בניית אתרים בוורדפרס בלי לדבר על תוספים לוורדפרס. אם הייתי צריך לנחש מהי הסיבה המרכזית לכך שוורדפרס היא המערכת הכי פופולרית בעולם לבניית אתרים אז סביר להניח שהסיבה לכך היא תוספים.
תוספי וורדפרס הם הרחבות לאתר. באותה צורה שבטלפון שלכם אתם יכולים להוריד אפליקציות שעוזרות לכם לבצע כל מיני פעולות כמו ניהול יומן, שמיעה של מוסיקה, שמירת תזכורות ועוד… כך תוכלו לעשות גם עם תוספים לוורדפרס.
באמצעות התוספים תוכלו להוסיף טפסי יצירת קשר לאתר, לבצע מעקבי כניסות, לשפר את הקידום בגוגל, לבצע גיבוי לאתר, לשפר זמני טעינה, להוסיף פרוטוקול אבטחה ועוד…
להבנה טובה יותר של איך אנחנו עובדים עם תוספים בעת תהליך של יצירת אתרים אני ממליץ לכם לצפות בסרטון הבא שיסביר איך לעבוד עם תוספים בוורדפרס באופן נכון.
לאחר שלמדנו איך להתקין ולהשתמש בתוספים אז פיתוח של אתר אינטרנט יהפוך לפעולה קלה יותר שמצריכה התקנה קטנה והפעלה של תוסף, במקרים בהם יש צורך בפונקציות שאין להם תוסף קיים אז קיימת גם האפשרות של פיתוח תוספים לוורדפרס.
בדרך כלל כשאני מתקין אתר חדש אני רוצה להתקין 2 תוספים בתוך האתר. התוסף הראשון הוא Classic Editor והתוסף השני הוא Classic Widgets. בגרסת וורדפרס 5 ומעלה השיקו עורך תוכן חדש שנקרא גוטנברג (Gutenberg) והוא לא נוח לשימוש אז אני מעדיף לבטל אותו, ואת זה אנחנו עושים באמצעות 2 התוספים האלו.
שלב 8 - יצירת אתר אינטרנט מתבנית מוכנה בחינם
לאחר שלמדנו איך לעבוד עם תוספים לוורדפרס כעת אנחנו הולכים להשתמש בתוסף המאפשר הורדה של תבניות עיצוב מוכנות או יותר נכון הורדה של אתרים שלמים ומוכנים לתוך ממשק הניהול שלהם בחינם.
מה שהתוסף הזה יאפשר לנו לעשות זה להוריד אתר אינטרנט שלם עם עמודים לגמרי בחינם וזה יחסוך לנו את התהליך של בניית אתרים מ-0 וכאן נצטרך פשוט לערוך את התבנית שאנחנו מורידים ולבצע שינויים על מנת להתאים את זה לשפה העברית.
כפי שציינתי בתחילת המדריך בדרך כלל שימוש בתבנית מוכנה בעת בניית אתר לעסק תהיה רעיון טוב יותר כאשר אנחנו בוחרים בתבנית בתשלום ולא בתבנית חינמית אבל לצורך ההדגמה ועל מנת שתוכלו לחסוך את העלויות בתחילת הדרך אלמד אתכם כיצד לבנות אתר בחינם ללא הצורך בתשלום לתבנית.
את התהליך הזה אנחנו עושים באמצעות תוסף שנקרא Starter Templates, לתוסף יש הרבה תבניות אתרים בתשלום וגם כמה תבניות בחינם ואנחנו ננסה להשתמש באחת התבניות החינמיות.
מה שאתם רוצים לעשות זה להיכנס אל תוספים >> תוספים חדש >> בחיפוש לכתוב Starter Templates ולאחר מכן אתם רוצים להתקין את התוסף הבא עם למעלה ממיליון הורדות פעילות.
לאחר ההתקנה וההפעלה של התוסף יש להיכנס בתפריט הימני של וורדפרס אל עיצוב >> תבניות >> Starter Templates ושם נוכל לראות את כל תבנית העיצובים שיש לתוסף.
כאשר התוסף שואל אותנו באיזה בונה אתרים אנחנו רוצים להשתמש על מנת לבנות את האתר נבחר את האפשרות של אלמנטור (Elementor) וארחיב על אלמנטור בהמשך המדריך.
לאחר מכן נוכל לראות את כל התבנית המוכנות של האתרים שאנחנו יכולים להוריד. שימו לב שיש תבניות עם התגית של Premium (פרמיום) ואלו תבניות בתשלום. התבניות של מכילות את התגית הזאת הם בחינם והם יאפשרו לנו להקים אתר באופן חינמי לחלוטין.
במהלך ההדרכה הזאת אני הולך לבנות באופן מעשי אתר נוסף שיאפשר לי לקדם את הקורס שלי לבניית אתרים ואני הולך להשתמש בתבנית האתר של LearnDash Academy.
למי שרוצה ניתן לבחור תבנית אתר אחרת שיותר מתאימה לתחום העיסוק שלכם אבל אני ממליץ לבחור את אותה התבנית שאני בחרתי כדי לעקוב אחריי במדריך הזה של יצירת אתר מ-0 בחינם. לאחר מכן תוכלו לבנות אתר נוסף עם תבנית אחרת
נלחץ על התבנית העיצוב ולאחר מכן נוכל לראות שבתפריט הימני יש לנו את האפשרות להעלות לוגו ולהוריד את האתר. נלחץ שם על הכפתור של Skip & Continue וזה יתחיל בהורדה של התבנית עיצוב.
בהמשך יהיו לנו עוד הגדרות רבות נוספות שנוכל להגדיר אבל נדלג עליהם ופשוט נמשיך ונאפשר לתוסף להתקין את האתר עם העיצוב על ההתקנה שלנו בוורדפרס.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
שלב 9 - שינוי חלק עליון (Header)
לאחר התקנת האתר נוכל לראות שבחלק העליון של האתר יש לנו את הלוגו שהורדנו את התבנית וכל העמודים שמופיעים באתר מופיעים בשפה האנגלית.
בשביל לתקן זאת נצטרך להיכנס לכל העמודים באתר ולשנות את שמות העמודים מאנגלית לעברית ולאחר מכן נצטרך גם לשנות את הלוגו ללוגו שאנחנו באמת רוצים שיופיע באתר.
החלפת/הוספת לוגו באתר
על מנת להחליף תמונת לוגו באתר ניכנס לאחד העמודים באתר ונבחר בכפתור של "התאמה אישית" שנמצא בתפריט העליון של וורדפרס. לאחר מכן נבחר את האפשרות של "Header Builder" ונלחץ על Site Title & Logo.
בעמוד שיפתח נוכל לראות שיש לוגו קיים ופשוט נבחר לוגו חדש במקום הלוגו שהגיע עם התבנית. נעלה את הלוגו ונדאג לציין גם טקסט אלטרנטיבי, עוד מידע בנושא של העלאת תמונות באופן נכון תוכלו לראות בעמוד של אופטימיזציה לתמונות.
במקרה הזה אני יוצר אתר בנושא של "קורס בניית אתרים" אז אני אכתוב בטקסט האלטרנטיבי של הלוגו את שם האתר ולאחר מכן קורס בניית אתרים מאחר וזאת מילת המפתח שאני רוצה לקדם.
בנוסף אני רוצה גם לקדם ביטויים כמו "קורס בניית אתרים אונליין" ו-"קורס בניית אתרים בוורדפרס" אז אני אנסה להשתמש במילות המפתח האלו בתוך התוכן של האתר ועל זה נדבר בהמשך.
שימו לב שבתבנית שהורדתי יש לוגו שמוגדר בתור לוגו שקוף (Transparent) ושינוי של הלוגו הרגיל לא ישנה את התמונה באתר ולכן נהיה חייבים לשנות גם את תמונת הלוגו של Transparent. אז נחזור שוב לעמוד של Header Builder ונבחר הפעם באפשרות של Customize Transparent Header ונחליף גם את הלוגו שמוגדר שם ביחד עם הרוחב לוגו שאנחנו רוצים בעמוד.
למי שלא יודע מה זה לוגו לחצו כאן לפרטים נוספים. אני אציין בנוסף שבדרך כלל רצוי לפנות אל מעצב לוגו מקצועי שיבנה לוגו לעסק אם עדיין אין לכם לוגו או לסתם מעצב גרפי שיסייע בתהליך. ללוגו יש חשיבות רבה עבור העסק ולכן אזור לזלזל בו.
הוספת סמל אתר (Favicon) – זה אומנם לא חובה אבל בתהליך של בניית אתר באופן מקצועי בדרך כלל רצוי להוסיף גם Favicon (סמל אתר). מדובר על האייקון הקטן שמופיע בדפדפן לצד הסימנייה של האתר כפי שניתן לראות בדוגמא מתחת.
בדרך כלל נהוג להוסיף תמונה בגודל של 16×16 פיקסלים או תמונה הגדולה יותר בהתאמה כמו למשל 64×64 פיקסלים.
בעבר ניתן היה לשמור את סמל האתר בפורמט ICO אבל היום נהוג לשמור אותו בפורמט GIF כי לפעמים התבניות לא תומכות בפורמט תמונה של ICO.
שינוי תפריט ניהול עליון
לאחר שינוי לוגו באתר כעת מה שנותר לעשות זה שינוי של תפריט ניווט בוורדפרס. כאשר הורדנו את תבנית העיצוב המוכנה התוסף יצר לנו באופן אוטומטי הרבה עמודים שונים שמופיעים בתפריט ניווט.
העמודים האלו נוצרו בשפה האנגלית ואנחנו נצטרך להיכנס אל פאנל הניהול של וורדפרס, לבחור באפשרות של עמודים ולשנות את כל העמודים באנגלית לעברית כדי שהם יופיעו לנו בעברית גם בתפריט העליון.
העמודים שאני רוצה שיופיעו באתר הם העמודים הבאים: ראשי (קורס בניית אתרים), אודות, יצירת קשר, קורסים מומלצים. אני אכנס אל אזור העמודים בוורדפרס ואני אערוך את השמות של העמודים.
אני רוצה בגדול גם ליצור עמוד בלוג באתר אז אני אצור גם עמוד שנקרא "מגזין וורדפרס" אבל לפחות בהדרכה החינמית זה לא משהו שאני אלמד כדי לא להעמיס יותר מידי ולא להפוך את הסרטון לארוך מידי.
לאחר שסיימנו ליצור את העמודים באתר עלינו להיכנס אל אזור הניהול >> עיצוב >> תפריטים ושם נוכל לשלוט בתפריטי הניווט באתר ובמיקומים של העמודים, כולל הסדר שלהם.
נשנה את סדר העמודים לפי הצורה שבה אנחנו רוצים שהם יופיעו באתר ונמחק את העמודים שכרגע לא מופיעים. אם אנחנו רוצים להוסיף עמודים נוספים בצד הימני של העמוד יופיעו כל העמודים העדכניים ביותר ונוכל להוסיף אותם לתפריט.
שלב 10 - יצירה/עריכת עמודים באתר ובאלמנטור
כעת לאחר שסיימנו להגדיר את החלק העליון של האתר החלק הבא בתהליך של בניית אתר הוא לערוך את העמוד החשוב ביותר באתר וזהו עמוד הבית. בעמוד הבית בדרך כלל נרצה לקדם את הביטוי הכי חשוב שעליו אנחנו רוצים להתקדם בגוגל ולשלב אותו בתוך תוכן האתר.
אנחנו נתחיל מלערוך את העמוד הראשי באתר ונוכל לעשות זאת על ידי כניסה לעמוד הראשי ושם נוכל לראות בתפריט העליון את האפשרות של " עריכה" ואת האפשרות של "עריכה באמצעות אלמנטור".
כאשר אנחנו בונים עמודים באמצעות אלמנטור (Elementor) נוכל לבצע את העריכה באמצעות אלמנטור וכאשר העמוד שאנחנו בונים באתר נבנה באמצעות עורך התוכן של וורדפרס נוכל לבצע את העריכה באמצעות כפתור העריכה.
במהלך הסרטון הדרכה של הקורס החינמי אראה לכם בפועל את אני עורך את כל העמודים השונים באתר, לבינתיים יש לכם מתחת 2 סרטונים שילמדו אתכם איך לערוך וליצור עמודים באמצעות וורדפרס.
הסרטון שמופיע מתחת הוא סרטון שילמד אתכם איך ליצור/לערוך עמודים בוורדפרס באמצעות עורך התוכן הקלאסי.
בסרטון הבא יש מדריך של יצירה/עריכת עמודים באלמנטור והוא יעזור ללמוד ליצור עמודים מורכבים יותר
לאחר שהבנתם איך ליצור ולערוך את האתר באמצעות אלמנטור ובאמצעות וורדפרס מה שנותר לעשות זה לערוך את כל העמודים באתר ולשנות את התוכן לעברית מאנגלית וגם לוודא שהיישור הוא יישור ימני ולא שמאלי (כמו באנגלית).
שלב 11 - יצירת בלוג לאתר
בדרך כלל בכל אתר שאני בונה אני דואג שיהיה בלוג וכאשר מדובר על בניית אתר חדש אני אשתדל ליצור לפחות 3 פוסטים (עמודי בלוג) ביחד עם האתר. הסיבה לכך שאנחנו רוצים ליצור בלוג זה הנושא של קידום בגוגל. כאשר אנחנו מסתכלים על הנושא של קידום בגוגל אחד הפרמטרים החשובים ביותר הוא יצירת תוכן.
כאשר מדובר על פרויקט של יצירת אתר במטרה לקידום בגוגל אז אנחנו נרצה במינימום לפרסם עמוד אחד בכל חודש עם תוכן איכותי והדרך הכי קלה ומהירה לעשות זאת היא באמצעות פרסום מאמרים בבלוג של האתר.
אם אתם פונים אל בונה אתרים תמיד חשוב לוודא שתהיה תשתית מספיק טובה לקידום בגוגל כי אתר שנבנה בצורה לא טובה או ללא תשתית קידום איכותית לא יספק תוצאות. אתר שנראה מעולה ואף אחד לא נכנס אליו הוא אתר חסר תועלת.
במטרה לסייע לכם עשיתי 2 סרטונים שונים אחד שילמד אתכם איך לנהל בלוג באתר וורדפרס באמצעות עורך התוכן הישן וסרטון נוסף שילמד אתכם איך לנהל בלוג וליצור עמודים בסיוע של אלמנטור.
בסרטון מתחת ניתן לראות איך אפשר לנהל בלוג באתר באמצעות וורדפרס
בסרטון הבא ניתן לראות איך אפשר ליצור בלוג ולנהל אותו באופן חכם באמצעות אלמנטור
ולמי שזקוק לסיוע נוסף אז יש לי מדריך נוסף שמדבר על בחירת נושאי תוכן לאתר והוא ייתן לכם כמה רעיונות לכתיבת תוכן שיהיה רלוונטי ללקוחות שלכם ולחיפושים שהם עושים.
שלב 12 - עריכת עמוד יצירת קשר + טופס יצירת קשר
באופן רגיל כאשר אני בונה אתר בדרך כלל על להוסיף טופס יצירת קשר אני אשתמש בתוסף של Contact Form 7 או באלמנטור.
בעת הקמת האתר עם התבנית המוכנה שהצגתי בקורס לבניית אתר קיבלנו טופס יצירת קשר מוכן של התוסף WPForms נשתמש בו לבינתיים ונבצע כמה עריכות קלות כדי לוודא שהמייל יגיעו ליעדו.
בתפריט העליון של וורדפרס יש לנו את הכפתור של WPForms ונלחץ עליו על מנת להגיע אל הטפסי יצירת קשר. כרגע יש שם רק טופס יצירת קשר אחד ונלחץ עליו.
בעריכה של הטופס ניכנס אל השדה של Fields ולאחר מכן נשנה את כל השדות בטופס מהשמות באנגלית לעברית. את הכפתור של שליחת ההודעה לא נוכל לשנות ונצטרך לשנות אותו ממקום אחר.
בשביל לערוך את הכפתור של שליחת המייל ניכנס לאפשרות של הגדרות (Settings) נבחר את האפשרות של General ושם נשנה את הכפתור של שליחת ההודעה.
לאחר מכן תחת האפשרות של הגדרות נבחר את האפשרות של Notifications ושם תחת האפשרות של "Send To Email Address" נכניס את כתובת המייל שאנחנו רוצים שאליה יתקבלו ההודעות שנשלחות באתר.
נוכל גם לשנות את הנושא של ההודעה Subject ואת השם שממנו ההודעה תישלח.
השדה האחרון שאנחנו יכולים לשנות אזה השדה של Confirmations ונוכל שם להגדיר את ההודעה שיראה הגולש לאחר מילוי טופס יצירת הקשר באתר (ההודעה תוצג במידה והמייל של יצירת קשר נשלח בהצלחה).
שלב 13 - בדיקת רספונסיביות / התאמה למובייל
אם הגעתם עד לשלב 13 אז בשלב הזה כבר כמעט סיימתם את התהליך של בניית אתר לעסק. כעת מה שאנחנו רוצים לעשות זה לבצע בדיקת התאמה למובייל ולוודא שהאתר עובד כמו שצריך.
בעבודה עם אלמנטור יש לנו את האפשרות לבדוק את תצוגת האתר לפי גודל המסך ובדרך כלל ניתן לבצע את הבדיקה לטאבלט ולטלפון הנייד. למתקדמים יותר אפשר להוסיף תצוגת מסך שונות כמו למשל למסך רחב ולמחשב נייד.
טיפ קטן וחשוב – למחשב נייד יש הרבה יותר כניסות מטאבלט. למעשה הכמות כניסות של טאבלט היא כמעט אפסית ולכן בעת ביצוע התאמה לתצוגות המסך השונות, תצוגת המסך של מחשב נייד חשובה פי כמה וכמה מהתצוגה של הטאבלט שמקבל אחוזי כניסות אפסיות.
ניתן לראות מידע נוסף בקשר לגדלי מסך לאתרים באתר Sizes על ידי לחיצה כאן.
בשביל לבדוק את תצוגת המסך באמצעות אלמנטור ולבצע שינויים יש להיכנס אל עמוד העריכה באלמנטור ובתפריט הצדדי תוכלו לראות בחלק הימני את הכפתור של "מצב רספונסיבי".
אם תלחצו על הכפתור הזה יופיע לכם בחלק העליון של האתר תפריט המציג את תצוגת המסך השונות ועליכם יהיה לבצע התאמה של האתר לכל תצוגת המסך ולוודא שהוא נראה כמו שצריך בכולם.
לאחר ביצוע השינויים באלמנטור מומלץ גם לבדוק את ההתאמה של האתר בטלפון נייד ובאמצעות דפדפן הגלישה. בסרטון הבא תוכלו לראות איך לעשות בדיקה האם האתר רספונסיבי.
שלב 14 לבניית אתר - הוספת פרוטוקול אבטחה SSL
פרמטר חשוב בנושא של קידום אתרים ושל אבטחת המידע של הגולשים הוא הנושא של פרוטוקול אבטחה. נכון להיום אתר שלא מכיל פרוטוקול אבטחה (SSL) עשוי להיפגע בקידום בגוגל.
מה שפרוטוקול האבטחה עושה זה להצפין נתונים מטפסים באתר. הטפסים האלו יכולים להיות טפסי תשלום, טפסי יצירת קשר, חיפוש באתר ועוד… במידה והרשת שבה גולשים מהאתר לא מאובטחת אם אין פרוטוקול אבטחה מותקן באתר תהיה לפורצים את היכולת לשאוב את הנתונים של הגולשים ואנחנו רוצים להימנע מכך.
בשביל להתקין פרוטוקול אבטחה באופן נכון יש להיכנס אל האחסון שבחרתם ולבצע את ההתקנה משם. חברות האחסון השונות עשויות לאפשר התקנה בצורה שונה ובחלק מהחברות הפרוטוקול אבטחה יותקן באופן אוטומטי.
לאחר שנבצע את ההתקנה בתוך שרת האחסון נתקין תוסף נוסף שנקרא Really Simple SSL ונבצע כמה הגדרות ראשוניות כדי לוודא שהוא עובד כהלכה בסרטון הדרכה אציג לכם כיצד לבצע את זה.
לאחר מכן נחזור אל האתר ונוודא שבדפדפן ליד סמל האתר מופיע מנעול. כאשר מופיע מנעול חלקי או מנעול עם אזהרה זה אומר שה-SSL לא הותקן בצורה טובה. בתמונה מתחת אפשר לראות איך נראה פרוטוקול אבטחה לאתר בדפדפן כאשר הוא מותקן באופן תקני.
למי שמחפש מידע נוסף על הנושא של פרוטוקול אבטחה ניתן לצפות בסרטון הבא:
שלב 15 ואחרון בתהליך של בניית אתרים - התאמה לקידום בגוגל
עברנו תהליך ארוך ומייגע אבל הגענו לסיום התהליך של בניית האתר. כעת מה שנותר לנו לעשות זה להתקין את התוסף Yoast SEO לקידום בגוגל על מנת שהוא יבצע כל מיני פעולות מאחורי הקלעים שיעזרו לאתר להתקדם בגוגל באופן טוב יותר.
התוסף הזה וההגדרות שלו לבד מצריכים מדריך שלם ובגלל זה אנחנו לא נעסוק בהגדרה שלו, לפחות לא בהדרכה החינמית לבניית אתר ולמי שרוצה בקורס שלי למתקדמים של בניית אתרים יש מודול שלם בנושא של קידום אתרים בגוגל.
לפחות לבינתיים בעצם ההתקנה של התוסף הוא יבצע כל מיני הגדרות באתר ויגרום לכך שהקידום שלו יהיה טוב יותר.
הוא גם יאפשר לכם לערוך בהתאמה אישית את הכותרות והתיאור מטא של גוגל, ואפילו תוכלו באמצעות התוסף להגדיר את התמונה שתופיע בעת שיתוף מאמר באתר בתוך עמוד פייסבוק עסקי ובשאר פלטפורמות המדיה החברתית.
לתוסף יש גרסה בחינם וגרסה בתשלום אבל במרבית המקרים הגרסה החינמית תספיק אז אין צורך לרכוש גם גרסה בתשלום.
קורס בניית אתרים בחינם - סיכום ואיך מתקדמים מכאן?
במהלך המאמר/קורס בניית אתרים שהצגתי כאן לימדתי אתכם איך לבנות אתר מתבנית מוכנה בפחות משעתיים. אם תסתכלו על מחיר/מחירון של מרבית בוני האתרים אתם תגלו שעל מה שלימדתי אתכם לעשות עכשיו לבד בכמה שעות בודדות חלק מבוני האתרים גובים סכומים של אלפי שקלים ולעיתים יעשו גם עבודה פחות טובה מכם.
אם אתם בעלי עסקים אני מאמין שההדרכה הזאת תספיק לרובכם על מנת לבנות אתר לבד כל עוד מצאתם תבנית מוכנה של אתר בסגנון של מה שאתם מחפשים. ואם אתם בוני אתרים מתחילים או מתקדמים אני מקווה שהצלחתי ללמד אתכם כמה דברים חדשים.
לאלו מכם שרוצים להמשיך לשלב הבא ולעלות רמה בתחום של בניית אתרים אני מזמין אתכם לבדוק את הקורס החדש שהשקתי למתחילים שנקרא וורדפרס Beginner (וורדפרס למתחילים).
מדובר על הקורס המקיף ביותר בארץ ללימוד בניית אתרים. תוכלו למצוא בקורס למתחילים בוורדפרס למעלה מ-200 שיעורים שיאפשרו לכם ללמוד כל מה שאתם צריכים לדעת על התחום של בניית אתרים ויעזרו לכם להימנע מטעויות רבות שאתם תתקלו בהם במהלך הדרך בתחום.
הקורס ממוין בצורה מסודרת לפי נושאים ותוכלו לחזור מתי שרק תרצו אל הנושא המבוקש ולראות סרטון הדרכה בנושא בכל פעם שתתקלו בבעיה. הקורס הזה יהיה מצוין לבוני אתרים מתחילים שרוצים ללמוד על הקמת אתרים באופן נכון ועם תשתית נכונה מבלי לבצע טעויות קריטיות ומיותרות שיפגעו בקידום של האתר בגוגל.
אתם יכולים לראות את הבאנר של הקורס מתחת ואם זה מעניין אתכם תלחצו על התמונה, צפו בסילבוס של הקורס המקיף ביותר בארץ לבניית אתרים ואני מקווה שנתראה פעם נוספת במסגרת הקורס אונליין.
ודרך אגב בקרוב אני גם מתכוון להשיק קורס בניית אתרים למתקדמים אז אם אתם בוני אתרים מנוסים עם ידע קיים ורוצים לעלות רמה וללמוד הרבה נושאים למתקדמים שלא הכרתם כמו שיפור מהירות, שיפור אבטחה, יצירת תוכן לאתר שמותאם לגוגל, קידום אתרים, יצירת אתר דו לשוני ועוד… הקורס הזה יתאים לכם כמו כפפה ליד.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
יותר ויותר בעלי עסקים בוחרים לקדם את האתר בגוגל לבד ואחד הפרמטרים החשובים ביותר בקידום הוא בניית קישורים. בעמוד הבא תוכלו לצפות במעל 20 סרטונים לבניית קישורים בצורה נכונה.
מחפשים אחסון אתרים מומלץ, זול ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות במספר אחסונים מובילים מישראל ומחו"ל לצד המלצות אישיות, ביקורות ומחירים לכל אחסון.
רוצים ללמוד כיצד לנהל בעצמכם חנות וירטואלית שנבנתה בוורדפרס באמצעות ווקומרס? במדריך הבא אלמד אתכם צעד אחר צעד כיצד תוכלו לנהל ולתפעל חנות אינטרנטית.
העלאת אתר לאינטרנט היא לא פעולה מסובכת. במדריך זה המיועד למתחילים נלמד אתכם כיצד לרכוש דומיין ושרת אחסון ומה עליכם לעשות על מנת להעלות את האתר שלכם לאוויר.
בניית אתר מחדש היא משימה מורכבת כאשר מדובר על אתר שמקודם בגוגל. במאמר הבא נדבר על כל מה שחשוב לקחת בחשבון כאשר בונים אתר מחדש תוך כדי שמירה על כוחו הקיים.
רוצים ללמוד איך לשפר את האתר שלכם? בסדרת סרטוני הדרכה הבאים אקח כל פעם אתר קיים ואלמד אתכם מה אפשר לעשות כדי לשפר אותו וכדי להפוך אותו ליותר טוב ויעיל.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
8 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
היי
שאלה!
רציתי לדעת אם יש לך סרטון שמסביר באלמנטור
איך משנים את עמוד הטעינה
אני יסביר:
הגדרתי באתר שלי
בעיצוב > התאמה אישית >
ושבאתי לשנות לא הייתה את האופציה הזאת שוב
אשמח לדעת
תודה רבה
האתר יעיל ועוזר לי מאדדד
היי דבורי, אני לא בטוח ב-100% אם אני מבין למה את מתכוונת.
אבל אם כן הצלחתי להבין את זה נכון תנסי לרחף מעל הכפתור של אלמנטור וללחוץ על האפשרות של הגדרות אתר.
בתוך ההגדרות של אלמנטור תהיה לך את האפשרות של "מעבר עמוד" וזה מאפשר ליצור אנימציה מסוימת בין העמודים השונים.
היי
בדיוק לזה התכוונתי
תודה רבה!!!
יש אפשרות לבטל את זה לגמרי (מעבר עמוד)
אם את טוענת את זה דרך אלמנטור אז כן את יכולה לבטל את זה מהמיקום שממנו ציינתי.
אם טענת את האפשרות הזאת ממיקום אחר אז זה תלוי באיך בנית את האתר.
יכול להיות שאת טוענת את זה דרך תבנית העיצוב ולא אלמנטור ואז המיקום של הביטול של האפשרות הזאת תגיע מתוך ההגדרות של התבנית (שמהם הפעלת את זה בפעם הראשונה) אבל כאן קשה לדעת מה עשית אז זה פשוט יהיה לנסות למצוא את המיקום של ההגדרות במערכת ולנסות לבטל את זה.
אין אפשרות לבטל
יש רק אפשרות לשנות
עשיתי את זה דרך אלמנטור
את צריכה לבחור באפשרות של "ללא" שחקי עם ההגדרות שם ותאפסי את מה שאפשר.
היי,
אני ממש ממממשש מודה לך
על כל כמויות הידע והחומר החינמי שלך
אתה פשוט הצלה!! באמת אין לי מילים!
תודה ושוב תודה!!
היי, רבקה בכיף (-:
תודה על התגובה הזאת