לאחר ההצלחה של המדריך הקודם המציע אתרי פונטים חינמיים לשימוש מסחרי החלטנו לעשות מדריך נוסף והפעם נציג בפניכם אתרי/מאגרי תמונות מומלצים בתשלום ואתרי תמונות להורדה בחינם, לשימוש מסחרי וללא צורך במתן זכויות יוצרים.
במאמר זה נסביר קצת על הנושא של תמונות וזכויות יוצרים. נציג בפניכם את אתרי התמונות החינמיים הטובים ביותר שקיימים ברשת ונציג גם כמה מאתרי התמונות בתשלום לאלו מכם שצריכים תמונות באיכות טובה יותר.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אתרי/מאגרי תמונות מומלצים בתשלום
אם אתם צריכים להשתמש בתמונות מקצועיות יותר מהתמונות המוצעות להורדה בחינם אז תוכלו למצוא מתחת גם כמה מאתרי התמונות הטובים ביותר שמאפשרים לרכוש תמונות בתשלום.
מתחת תוכלו למצוא אתרים שמתאימים למעצבים / גרפיקאים פרילנסרים ומאפשרים למצוא תמונות מתוך מאגר תמונות עצום. תוכלו גם למצוא אתרים קטנים יותר שיכולים להתאים לבעלי אתרים המשתמשים בתמונות לעיתים רחוקות.
DepositPhotos - מאגר תמונות מומלץ באיכות גבוהה
DepositPhotos הוא אתר נוסף ומאוד פופולרי להורדת תמונות בתשלום. באתר תוכלו לרכוש חבילת תמונות לפי כמות קרדיטים במחירים מאוד משתלמים, בדרך כלל סדר גודל של $1 לתמונה. התמונות שתקבלו יהיו באיכות גבוהה ובדרך כלל יתאימו גם לעבודות לדפוס כמו עיצוב כרטיס ביקור וגם עיצוב פליירים. נכון להיום נמליץ על האתר הזה בחום על פני המתחרים
שימו לב שהקרדיטים לתמונות שתרכשו יישארו רק לשנה ממועד רכישת החבילה (מדובר על חסרון של כל אתרי התמונות). אם לא תשתמשו בכמות התמונות שרכשתם בתקופת השנה אז אתם תאבדו אותם.
קוד קופון הנחה של 20%: YOCHAY
Shutterstock - מאגר תמונות בתשלום עם למעלה מ-237 מיליון תמונות
האתר שאטרסטוק (Shutterstock) הוא כנראה האתר המוביל בעולם להורדת תמונות בתשלום. באתר תוכלו למצוא מאגר תמונות ענק של למעלה מ-237 מיליון תמונות איכותיות הניתנות להורדה בתשלום.
אתר זה מומלץ מאוד בעיקר לגרפיקאים או בעלי מקצוע העושים שימוש רב בתמונות באופן חודשי. נציין שהחבילות הקיימות באתר משתלמות רק במידה ואתם מתכוונים להשתמש בלפחות 10 תמונות בכל חודש.
החיסרון של שאטרסטוק הוא שברגע שאתם רוכשים חבילה חודשית של תמונות ולא תשתמשו בכולם באותו החודש אז אתם תאבדו את היכולת להוריד אותם בחודש הבא (אין צבירה של תמונות מחודש אחד להבא), מדובר על חסרון עצום שהופך את האתר לשימוש רק עבור מעצב גרפי שעושה שימוש רב מאוד בתמונות.
פריפיק (Freepik) - אתר להורדת אילוסטרציות בחינם ובתשלום
האתר פריפיק הוא אתר המאפשר להוריד תמונות איורים/אילוסטרציה. לכאורה האתר מאפשר להוריד את מרבית התמונות בחינם אבל בפועל על מנת שתוכלו להשתמש בתמונות תהיו חייבים להשאיר קרדיט לאתר של פריפיק. כך שאם למשל תעלו תמונה לאתר שלכם תהיו מחויבים להשאיר קרדיט וקישור לפריפיק בתוך העמוד שבו השתמשתם בתמונה.
לאתר יש מאגר מרשים מאוד של אילוסטרציות וגם מאגר של תמונות אמיתיות. החבילות שהאתר מציע הם במחירים שפויים והם מציעים חבילות חודשיות וחבילות שנתיות. חשוב לציין שמאגר התמונות המצוירות מאוד מקצועי וברמה הגבוהה ביותר ולכן אתר זה מומלץ מאוד.
החיסרון של Freepik הוא שמרבית התמונות שיש להם כרגע מצוירות והמאגר של התמונות האמיתיות כרגע לא גדול במיוחד.
123RF - אתר תמונות למי שמשתמש בתמונות לעיתים רחוקות
האתר 123RF הוא אתר המתאים לבעלי אתרים שרוצים להעלות תמונות לאתר לעיתים רחוקות. האתר מאפשר לרכוש כמות של קרדיטים שיישארו אתכם במשך שנה ויאפשרו לכם לרכוש תמונות. תוכלו למשל לרכוש 20 קרדיטים לתמונות ב-$21.
התמונות שבאתר מופיעות לפי גדלים והגודל הכי קטן יעלה לכם 2 קרדיטים. אם תצטרכו את התמונה ברזולוציה גדולה יותר אז תאלצו לשלם יותר קרדיטים וזה יהפוך את האתר לפחות משתלם.
היתרון באתר זה הוא שאתם יכול לרכוש מעט קרדיטים והם יישארו אתכם במשך שנה כך שאם אתם בסך הכל רוצים להעלות תמונה לאתר שלכם לעיתים רחוקות וברזולוציה קטנה אתר זה יכול לספק את הצרכים שלכם בצורה טובה..
החיסרון של 123RF הוא שלמרות שיש לאתר מבחר תמונות מכובד לפעמים עדיין קשה למצוא תמונה טובה בנושאים פחות נפוצים. חיסרון נוסף הוא שבמידה ואתם תצטרכו תמונה ברזולוציה גבוהה מאוד אז המחיר של התמונה יכול להגיע ל-10 קרדיטים מה שאומר שתצטרכו לשלם מעל $10 לתמונה (בדרך כלל התמונות הגדלות משמשות בעיקר לפרויקטים לדפוס).
אתרי/מאגרי תמונות מומלצים בחינם לשימוש מסחרי
אחרי ההקדמה הגענו לעיקר ומתחת תוכלו למצוא מאגרי/אתרי תמונות שמאפשרים להוריד תמונות בחינם ולא מצריכים מתן קרדיט לאתר או לצלם. שימו לב שבאתרים רוב התמונות לא מצריכות מתן קרדיט אבל יכול להיות שיהיו גם תמונות שכן מצריכות מתן קרדיט אז מומלץ לבדוק בכל תמונה שאתם מורידים את תנאי הרישיון שלה לפני השימוש בה.
כאשר התמונה מותרת לשימוש מסחרי יהיה כתוב ברישיון התמונה שהיא מותרת לשימוש מסחרי (Free For Commercial Use). השימוש בתמונות עם הרישיון לשימוש מסחרי מותר גם למעצב גרפי שעושה עבודות ללקוחות שלו וגם כל בונה אתרים יכול להשתמש בהם. ניתן לראות מתחת דוגמא שתדגים איך יראה רישיון לתמונה שמותרת לשימוש מסחרי ללא הצורך במתן זכויות יוצרים.
מתחת תוכלו לראות את רשימת אתרי התמונות שמהם תוכלו להוריד את התמונות בחינם.
PixaBay - מאגר תמונות של למעלה מ-1.5 מיליון תמונות
עם למעלה מ-1.5 מיליון תמונות באיכות גבוהה שניתן להוריד בחינם ולעשות בהם שימוש ללא מתן זכויות יוצרים, כמעט בטוח שתמצאו את התמונות שאתם מחפשים ב-Pixabay. אתר זה הוא האתר המוביל לתמונות איכותיות להורדה בחינם ואנחנו ממליצים עליו בחום.
Pexels - הורדת תמונות איכותיות בחינם
Pexels הוא אתר נוסף ומאוד איכותי עם תמונות ברמה גבוהה מאוד שתוכלו להוריד בחינם. האתר אפילו מציע הורדה של סרטוני וידאו בחינם וללא הצורך בזכויות יוצרים.
Unsplash - אתר פופולרי להורדת תמונות חינמיות לשימוש מסחרי
האתר Gratisography הוא אתר שמציע תמונות חינם להורדה עבור אלו מכם שמחפשים תמונות מוזרות, מצחיקות ומשונות. מבחר התמונות שם לא גדול מאחר וכל התמונות מועלות על ידי צלם אחד אך ניתן למצוא תמונות מאוד מעניינות באתר.
Gratisography - אתר להורדת תמונות מעט שונות ומוזרות
האתר PublicDomainVectors מאפשר הורדה של תמונות וקטור (Vector) חינמיות בפורמטים .eps, .svg, .ai. באתר יש מבחר של מעל 50,000 תמונות ואילוסטרציות שתוכלו להוריד ולשנות באופן חופשי. החיסרון של האתר הוא שהרמה של מרבית התמונות לא גבוהה.
האם מותר להשתמש בכל סוגי התמונות החינמיות?
נקודה נוספת למחשבה בעת השימוש בתמונות שהורדתם בחינם היא שימוש בתמונת המכילות את הפנים של אנשים או תמונות המכילות עיצוב לוגואים של חברות.
כאשר מדובר באתרי תמונות בתשלום בדרך כלל מדובר בצלם מקצועי שעובד עם דוגמן או דוגמנית והצלם מחתים את הדוגמן על חוזה שמאפשר שימוש ומכירה של התמונה. בנוסף לכך לאתרי התמונות בתשלום יש גם בודקים אנושיים שבודקים את התמונה ומוודאים שהיא תקינה לפני שהיא עולה לאתר.
לעומת זאת באתרי התמונות החינמיים גם כאשר מאפשרים לעשות שימוש מסחרי בתמונות לא תמיד מדובר בצלמים מקצועיים ולפעמים הצלם מעלה את התמונה ללא האישור מהאדם שמופיע בה. במידה ומדובר בחברה גדולה שעושה שימוש בתמונות החינמיות אז עדיף לא להשתמש בתמונות המכילות פנים של אנשים.
עדיף גם להימנע מהשימוש של תמונות המכילות לוגואים של חברות או מוצרים. במידה ותראו באתרים תמונות של מוצרים המכילים את לוגו של חברה מסוימת עדיף שלא תשתמשו בתמונה. בתמונות מקצועיות הצלם דואג להסיר את הלוגו ממוצרים לפני שהוא מעלה אותם לאוויר. אם יש לכם ניסיון בעבודה עם פוטושופ תוכלו למחוק את הלוגו או הטקסט מהתמונה בעצמכם.
קצת רקע על תמונות וזכויות יוצרים
אחת הסיבות המרכזיות לכתיבת מדריך זה היא השימוש של הרבה בעלי עסקים ובעלי אתרי אינטרנט בתמונות בעלות זכויות יוצרים שאסורות לשימוש. על מנת להימנע מתביעות ונזקים כספיים כבדים רצוי לא להשתמש בתמונות שאין לכם אישור להשתמש בהם.
באיזה תמונות אסור לי להשתמש? אסור לכם להשתמש בתמונות שמצאתם בגוגל, בפייסבוק או בכל מקום אחר ברחבי הרשת אלה אם כן קיבלתם אישור להשתמש בתמונה מיוצר התמונה.
חשוב לציין גם שקיימים אתרים רבים שלכאורה מאפשרים הורדה של תמונות בחינם אבל השימוש בתמונה מצריך מתן קרדיט ליוצר התמונה או לאתר, ובדרך כלל השימוש בתמונה מצריך גם מתן קישור לאתר שממנו הורדתם אותה.
ככה שאם למשל השתמשתם בתמונה עבור עיצוב באנר תהיו חייבים לתת קרדיט ליוצר התמונה בתוך התמונה של הבאנר. אם העלאתם את התמונה לאתר שלכם אז בדרך כלל תצטרכו גם להוציא קישור לאתר שממנו הורדתם את התמונה באותו עמוד שבו אתם משתמשים בה. רצוי מאוד להימנע משימוש בתמונות המצריכות מתן קרדיט מאתרים חינמיים בגלל שלעיתים זה נותן תחושה של חוסר מקצועיות.
קיימים גם אתרי תמונות המאפשרים רכישה של זכויות היוצרים לשימוש בתמונה. בדרך כלל אתרים מסוג זה מאפשרים פתיחת חשבון בתשלום חודשי או רכישת תמונה בודדת בתשלום של כמה דולרים.
כאשר אתם רוכשים תמונות אתם מקבלים גם את הרישיון להשתמש בתמונה באתר שלכם או בעבודות שאתם יוצרים. ברוב המקרים תמונות בתשלום הם יותר איכותיות ומי שעושים בהם שימוש לרוב הם מעצבים גרפיים.
לתמונות בתשלום אין הרבה מגבלות אבל המגבלות העיקריות הם שאסור למכור את התמונות שאתם קונים באופן ישיר ואסור לעשות שימוש בתמונות בפרויקט של עיצוב לוגו.
בנוסף לאתרים בתשלום קיימים גם אתרים המאפשרים הורדה של תמונות בחינם ועם התמונות החינמיות מגיע גם רישיון לשימוש מסחרי בלי הצורך במתן קרדיט. מה שאומר שתוכלו להוריד את התמונה ולהעלות אותה לאתר ללא צורך בקרדיט לאף אחד.
אם תרצו תוכלו גם להשתמש בתמונות לעבודות גרפיות או לעבודות של לקוחות שלכם. בהמשך המדריך נציג בפניכם כמה מאתרי התמונות החינמיים שאנחנו ממליצים להשתמש בהם וגם כמה אתרים של תמונות בתשלום.
שימוש בתמונות באתר שלכם
דבר נוסף שחשוב לציין הוא שהתמונות החינמיות והתמונות בתשלום מגיעות באיכות גבוהה ובמשקל גדול. אם אתם מתכננים להעלות את התמונות לאתר מומלץ לדאוג להקטין את הגודל ורזולוציית התמונה לפני העלאה לאתר וזאת על מנת למנוע מגידול בזמני הטעינה של עמודים בשל משקל תמונה גבוה. ניתן לראות מידע נוסף בנושא במאמר של שיפור זמני טעינה באתר.
אתם מוזמנים לצפות גם במדריך נוסף של הבלוג שלנו המסביר איך לעשות אופטימיזציה לתמונות על מנת שתוכלו ללמוד כיצד להקטין את הגודל והמשקל של התמונות באתר ועל מנת שתוכלו ללמוד כיצד להעלות אותם באופן תקני.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
רוצים ללמוד לבנות אתרים בחינם? מעולה יש לי פתרון שאתם תאהבו. יצרתי במיוחד עבורכם הדרכה מלאה של שעה וחצי שבמהלכה אלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בוורדפרס.
צפו בכל האתרים המציעים פונטים בעברית להורדה בחינם. רשימת אתרי פונטים בעברית הגדולה ביותר ברשת עם פונטים שניתן להוריד בחינם עם רישיון לשימוש מסחרי.
במדריך זה נלמד אתכם איך להעלות תמונות לאתר בצורה נכונה. איך להקטין משקל תמונה, איך להקטין רזולוציה, איך להוסיף תגית ALT, איך להגדיר שם תמונה ועוד...
בשנים האחרונות גוגל דוחפים חזק את הנושא של שיפור מהירות טעינה ובמדריך הבא נלמד אתכם כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת שתוכלו לשפר את מהירות הטעינה לאתר שלכם.
מעוניינים להתחיל תהליך של מיתוג עסקי? במאמר הבא תוכלו ללמוד כל מה שאתם צריכים לדעת על מיתוג. מה זה מיתוג? איך מתבצע תהליך מיתוג? ומה כולל המיתוג העסקי?
פתיחת דף עסקי בפייסבוק היא פעולה פשוטה שלא מצריכה מאמץ או השקעה כספית. במדריך זה נלמד אתכם צעד אחר צעד איך לפתוח עמוד עסקי בפייסבוק בצורה נכונה.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
8 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
אז בעצם תמונות שהורדתי מפריפיק הם לא תמונות תמונות בחינם?
אם השתמשתי עד היום בתמונות מהאתר בלי רישיון זה אפשר להעלות עלי? ובמידה וכן מה אני אמור לעשות כדי לפתור את זה לקנות רישיון באתר?
היי, כפי שהוזכר במאמר על מנת להשתמש בתמונות חינם מ-Freepik אתם תצטרך לתת קרדיט לפריקפיק באתר שבו השתמשת בתמונות.
בגדול הרישיון לא עובד רטרואקטיבית אבל אתה יכול אולי לרכוש רישיון באתר ולהוריד את כל התמונות שהשתמשת בהם מחדש על מנת שיהיה לך אישור להשתמש בהם או שפשוט תוסיף קרדיט לפריפיק באתר או באתרים שבהם השתמשת בתמונות שלהם.
שלום ותודה על המאמר המצוין. יש לי שאלה שאני לא יודעת אם היא קשורה למדריך אבל אשמח אם תוכל לעזור. אני מעצבת ספר ללקוח שלי ורציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש בתמונות מהאתרים בחינם לצורך העיצוב של כריכת ספר? או שאני צריכה לקנות תמונות בתשלום?
שלום איילת,
את בהחלט יכולה לעשות שימוש בתמונות שאפשר להוריד בחינם לכריכת ספר. כמובן שאת צריכה לבדיוק שהרשיון של התמונה החינמית מאפשר שימוש כזה ושמדובר בתמונה עם רישיון המאפשר לבצע עבודות לשימוש מסחרי.
כמו שציינתי בעמוד אני באופן אישי מעדיף לא להשתמש בתמונות של אנשים מאתרי תמונות בחינם אבל זה נתון לשיקולך וזאת בחירה שלך.
דבר נוסף שחשוב לציין זה שגם באתרי תמונות בתשלום לפעמים הרישיון של התמונה לא יאפשר לך לעשות שימוש בתמונה לעיצוב של כריכה לספר. בחלק מאתרי התמונות בתשלום מגבילים את הרישיון ולא מאפשרים להשתמש בתמונה לדפוס או שמגבילים את כמות העותקים שאפשר להדפיס/למכור עם התמונה. אז גם באתרי תמונות בתשלום צריך לבדוק את הרישיון של התמונה או של האתר.
אם יש לי בית דפוס ואני רוצה תמונות על מנת להדפיס ולמכור אותם מותר או שהתמונות זה רק לעיצוב באינטרנט?
היי יוני,
אתה מתכוון שאתה רוצה לקחת את התמונה כמו שהיא בלי לשנות כלום ופשוט להדפיס אותה ולמכור?
האמת שאני לא יודע להגיד לך ב-100% אחוז אם שימוש מסחרי מכסה גם את זה. וגם במידה וכן הייתי ממליץ לך להימנע מלהדפיס תמונות שמכילות אנשים.
אני גם לא בטוח ב-100% אחוז אם זה מותר אפילו בתמונות בתשלום אז הייתי מתחיל מלפנות לתמיכה של האתרי תמונות בתשלום, לראות אם זה משהו שמותר לעשות שם ובמידה וכן לנסות לפנות בצורה כזאת או אחרת לאתרי תמונות בחינם ולראות אם גם זה כלול ברישיון של שימוש מסחרי.
עדיף לבדוק את הנושא קודם כל מול האתרים בתשלום כי שם יהיה לך יותר קל לקבל תשובה מהר. באתרי תמונות בחינם יהיה קצת יותר קשה למצוא פרטי יצירת קשר ולקבל מענה. אם מותר לעשות את זה באתרים בתשלום סביר להניח שזה גם יהיה מותר באתרים בחינם לשימוש מסחרי אבל עדיף לוודא לפני שאתה עושה את זה.
גם לי יש בית דפוס ומעוניינת לקנות משאטרסטוק ולמכור אחכ תמונות ללקוחות
היי, לצערי התשובה שלי נשארה זהה למה שהיא הייתה בפעם הקודמת. לדעתי צריך לפנות את האתר תמונות ולראות אם הרישיון מאפשר לעשות את זה. כי לא בטוח שמכירה מחדש של התמונה זה משהו שכלול בתוך הרישיון