ההבדל בין פוסטים לעמודים בוורדפרס
נכתב ע"י יוחאי ירמיהו3 תגובות
בעבר יצא לנו לשמוע לא מעט מלקוחות את השאלה מה ההבדל בין פוסטים לעמודים בתוך הממשק ניהול של וורדפרס? במאמר זה נעסוק בקצרה בהבדלים בין פוסטים ועמודים ונספק מענה לשאלה החשובה של מתי להשתמש בפוסטים ומתי להשתמש בעמודים כאשר אתם רוצים ליצור תוכן באתר או ליצור עמודים חדשים.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
היכן נמצאים העמודים והפוסטים בוורדפרס?
לאחר שהתחברתם לוורדפרס תוכלו לראות בצד ימין בתוך מערכת הניהול את התפריט הצדדי. בין האפשרויות תוכלו למצוא גם את התווית של פוסטים ואת התווית של עמודים. על ידי לחיצה על כל אחת מהאפשרויות תוכלו ליצור עמודים חדשים או פוסטים.
מתי להשתמש בפוסטים ומתי בעמודים?
לאלו מכם שפחות יודעים מה זה וורדפרס ומה ההיסטוריה של המערכת אז חשוב שתדעו שוורדפרס התחילה בתור מערכת ניהול תוכן לאתרי בלוגים. בעבר השימוש העיקרי של וורדפרס היה לבניית בלוגים ולא עבור בניית אתרים מורכבים כפי שניתן היום לבנות. בתחילת הדרך מרבית המשתמשים בוורדפרס עשו שימוש בפוסטים ולא בעמודים עבור ניהול של בלוג באתר.
אז כן כמו שבטח כבר הבנתם פוסטים משמשים עבור הודעות שאתם מפרסים בבלוג ועמודים משמשים עבור עמודים רגילים של האתר. התהליך הוא פשוט, אם יש לכם בלוג באתר ואתם מפרסמים בו מדריכים, חדשות ומאמרים אז את העמודים שאתם רוצים שיופיע בבלוג תפרסמו תחת הלשונית של פוסטים.
אם אתם מעוניינים לפרסם עמודים רגילים כמו עמוד ראשי, עמוד אודותינו, יצירת קשר וכו'.. השתמשו בלשונית של עמודים ותפרסמו שם את התוכן שלכם ולאחר מכן תוכלו להוסיף את העמודים לתוך תפריט ניווט בוורדפרס שאתם מגדירים (בדרך כלל לתפריט העליון).
חשוב שתפרסמו את העמודים במקום המיועד להם על מנת שתוכלו לבנות ולפתח את האתר בצורה טובה ונכונה. גם אם כרגע זה נראה לכם פחות חשוב, בעתיד כאשר תרצו לקדם או לשדרג את האתר חשוב שהתשתית שלו תהיה בנויה בצורה טובה על מנת למנוע שינויים ותיקונים שיעלו לכם בזמן ובכסף.
מה ההבדל בין פוסט לעמוד בוורדפרס?
במאמר זה לא נרחיב על ההבדל בין פוסטים לעמודים בוורדפרס וזאת מאחר ובמדריכים הבאים של סדרת וורדפרס למתחילים נדאג לפרסם מדריך בנושא של יצירת עמודים בוורדפרס ומדריך בנושא של יצירת פוסטים בוורדפרס ושם נרחיב על האפשרויות שיש בעת פרסום עמוד חדש ובעת פרסום פוסט חדש.
על רגל אחת השימוש בפוסטים מאפשר הפעלה של בלוג באתר. כאשר אתם יוצרים פוסט חדש הוא מתעדכן באופן אוטומטי בבלוג. באמצעות הבלוג תוכלו להגדיר פוסטים בתור קטגוריות או תגיות ותוכלו לפרסם מדריכים, עדכונים, חדשות וכו'… ובכך ליצור קהילה של משתמשים שחוזרת לאתר על מנת לצפות בשינויים ובתכנים חדשים שיצרתם.
לעומת זאת עמוד רגיל משמש בדרך כלל ליצירת תוכן סטטי שלא מתעדכן לעיתים קרובות כמו למשל עמוד אודות, עמוד יצירת קשר, עמוד שירותים, המלצות מלקוחות וכו'…
האם חובה להשתמש בפוסטים באתר?
כמובן שלא, בשונה מבעבר שכל המהות של וורדפרס הייתה לבנייה וניהול של בלוגים היום באמצעות תוספים כמו אלמנטור ניתן בתהליך של בניית אתר בוורדפרס לבנות אתר ללא השימוש בפונקציות של הבלוג בכלל.
למרות שזה לא חובה, על מנת לקדם את האתר בצורה טובה מומלץ לבנות באתר בלוג ולפרסם תוכן חדש ואיכותי. תוכן חדש ובלוג שמנוהל בצורה טובה יכול להביא כניסות נוספות לאתר שלכם ולקדם עמודים במנועי החיפוש.
ובקשר לשאלה ההפוכה האם מותר לפרסם רק פוסטים ולא עמודים? אז תיאורטית התשובה היא כן אבל גם כאן זה לא יהיה רעיון טוב. מומלץ לשלב בין השניים ולבנות אתר המכיל גם עמודים וגם פוסטים של בלוג.
במאמרים הבאים בסדרה שלנו של מדריכי וורדפרס למתחילים נראה לכם איך ליצור עמודים ואיך ליצור פוסטים בוורדפרס. לאחר צפייה במדריכים, תבינו באופן ברור אילו אפשרויות יש לכם בפוסטים, אילו אפשרויות יש בעמודים ומתי ניתן להשתמש בכל אחת מהאפשרויות. בינתיים אם יש לכם בלוג פרסמו שם תוכן תחת פוסטים ואם אתם מעוניינים לבנות רק עמודים רגילים/סטטיים פרסמו אותם בתור עמודים.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
עם קצת הדרכה יצירת עמודים בוורדפרס תהפוך לפעולה פשוטה וקלה עבורכם. צפו במדריך הבא ותלמדו איך ליצור עמודים חדשים ואיך ולערוך עמודים קיימים עמודים בוורדפרס
במדריך זה נסביר איך לנהל בלוג בוורדפרס ואיך ליצור פוסטים חדשים לבלוג. נסביר איך להגדיר קטגוריות, תגיות, איך להוסיף תמונות, איך לפרסם פוסט מתוזמן ועוד...
בשנים האחרונות אלמנטור (Elementor) הפך להיות אחד התוספים המובילים לבניית אתרים בוורדפרס. במדריך זה תוכלו ללמוד איך ליצור, לערוץ ולנהל עמודים באלמנטור.
הסיבה לכך שוורדפרס כל כך פופולרית היא היכולת להשתמש בתוספים. במדריך זה נלמד אתכם מאיפה להוריד תוספי וורדפרס בחינם ונסביר גם איך להשתמש בהם בצורה נכונה.
במדריך הבא נלמד אתכם איך לעבוד עם תבניות וורדפרס. נסביר איך להתקין תבנית וורדפרס, מאיפה להוריד תבניות בחינם ובתשלום, ואיך למצוא תבניות RTL שתומכות בעברית.
כתיבת תוכן לאתר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום בגוגל. במאמר הבא תוכלו לצפות ב-11 כללים חשובים לכתיבת תוכן איכותי לעמודים באתר.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
3 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
באחד המדריכים ציינת שיש להימנע משינוי של כתובת העמודים (עמוד, לא אתר). בשביל לא לפגוע בכוח שהעמוד צבר וגם בשביל לא לפגוע בקישורים שבורים שיפגעו בקידום האתר בגוגל.
האם הדבר נכון גם לגבי פוסטים שמפרסמים בבלוג?
בנוסף, האם הדבר נכון גם לגבי *קטגוריות* בהם שינוי יכול לפגוע אם אני מידי פעם בונה קטגוריות חדשות, מוחק קטגוריות ישנות, ומזיז פוסט מקטגוריה אל קטגוריה? או שבהם אני יכול לשנות ולשחק עם הקטגוריות ולשנות כל פעם, בלי לפגוע בחיפוש של הפוסט בגוגל עצמו ובלי ליצור שינויי כתובות שיפגעו בקידום האתר
שלום יעקב, כל שינוי כתובת URL משפיע על הקידום. זה לא משנה אם זה עמוד רגיל, עמוד בלוג או קטגוריה. אם כתובת העמוד משתנה או שהעמוד נמחק צריך לבצע הפניית 301 ויש הסבר לנושא בעמוד מתחת:
https://www.yydevelopment.co.il/301-redirects/
תודה רבה