עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » כמה עולה לבנות/לתחזק חנות אינטרנטית בווקומרס?

כמה עולה לבנות/לתחזק חנות אינטרנטית בווקומרס?

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו

לאחר שהצלחנו להבין מה זה ווקומרס, וגם מה עדיף ווקומרס או שופיפיי כעת הגיע הזמן להבין כמה עולה לבנות חנות אינטרנטית והאם עדיף לי לבנות את החנות בעצמי או על ידי סיוע של בונה אתרים מקצועי?

במאמר הזה נפרק את העלויות השונות וננסה להבין מה יהיה הטווח מחירים של בניית החנות וגם מה יהיה הטווח מחירים השנתי של תחזוקת האתר כאשר אתם מאחסנים ומנהלים את האתר לבד.

כמה עולה לבנות חנות בווקומרס? - מחיר בניית חנות אינטרנטית/דיגיטלית

כמה עולה לבנות חנות בווקומרס? מחיר בניית חנות אינטרנטית/דיגיטלית

עלות ראשונה לחנות - רכישת דומיין

העלות הראשונה שאנחנו צריכים להכיר לפני שאנחנו בוחרים להתחיל את התהליך של בניית חנות אינטרנטית היא העלות של הדומיין לחנות. דומיין הוא הכתובת של האתר שאנחנו מקישים בדפדפן כדי להיכנס לאתר.

לדוגמה: yydevelopment.co.il זה הדומיין של האתר שבו אתם צופים במאמר ויהיה צורך לרכוש את השם של האתר לפני שאתם מתחילים את התהליך של העלאת החנות/אתר לאוויר.

לפני רכישת הדומיין הדבר הראשון שנצטרך להחליט יהיה מה תהיה סיומת הדומיין וחשוב גם להקדיש קצת זמן מחשבה עבור בחירת שם לדומיין/לאתר בעיקר לאור העובדה שאנחנו הולכים להיות תקועים עם השם הזה די הרבה זמן.

בדרך כלל המחיר של דומיין נע באזורים של בין 40 ₪ לאזורי ה-120 ₪ לשנה בהתאם לסוג הדומיין והסיומת שלו. נכון להיום דומיין ישראלי עולה בסדר גודל של 62-100 ₪ ומתחת ניתן למצוא כמה חברות שמוכרות דומיינים ישראליים.

חברות דומיינים

עלות שנייה לחנות - אחסון לחנות אינטרנטית

כאשר מדובר על בניית חנות אינטרנטית העלות הגבוהה ביותר בדרך כלל תהיה העלות של אחסון אתרים לחנות. כאן אנחנו כבר מדברים על מחירים הנעים מכמה מאות שקלים בשנה לכמה אלפי שקלים בשנה.

חשוב להבין שחנות אינטרנטית לוקחת יותר משאבים מאתר תדמיתי רגיל וכתוצאה מכך לעיתים אנחנו נצטרך לרכוש אחסון חזק יותר (VPS) שבדרך כלל גם יעלה יותר מאשר אחסון אתרים שיתופי רגיל בדולר או שתיים.

ככל שהחנות שלנו יותר גדולה עם יותר מוצרים ויותר גולשים שנכנסים לאתר באופן יומי כך אנחנו נצטרך אחסון חזק יותר שמכיל יותר משאבים על מנת שהחנות תעבוד באופן מהיר וחווית המשתמש לא תיפגע.

מתחת אפשר לצפות בכמה חברות אחסון מומלצות שיעבדו בצורה טובה עם חנות אינטרנטית. קלאודוויז מיועד יותר לחנויות גדולות עם הרבה מוצרים והאחסון של הוסט הרמדה מיועד לחנויות קטנות עם מעט מוצרים ומעט גולשים ולמי שרוצה לחסוך בעלויות.

אם אתם רוכשים אחסון בהוסט הרמדה מומלץ לבחור בחבילה היקרה ביותר מאחר והיא מציעה את כמות המשאבים הגדולה ביותר. יש כמובן עוד המון חברות אחסון שונות בארץ ובעולם אבל מהניסיון שלי 2 החברות הבאות מספקות את התמורה הטובה ביותר למחיר.

חברות אחסון מומלצות לחנות אינטרנטית

אחסון מהיר בענן

קופון של 30% ל-3 חודשים: YOCHAY

אחסון הוסט הרמדה

אחסון שיתופי שיתאים לחנויות קטנות

בחירת אחסון אתרים מומלץ לחנות אינטרנטית וורדפרס/ווקומרס (הפתרון לחנות איטית)

בחירת אחסון אתרים מומלץ לחנות אינטרנטית וורדפרס/ווקומרס (הפתרון לחנות איטית)

עלות שלישית לבניית חנויות - תוסף אלמנטור

העלות הנוספת שאנחנו צריכים להכיר היא העלות של התוסף שנקרא אלמנטור (Elementor). בעבר היה מספיק לנו לרכוש רישיון לאתר אחד בודד כדי לבנות עליו חנות אינטרנטית והיום אלמנטור מחייבים אותנו לרכוש רישיון ל-3 אתרים כדי שנוכל להשתמש בתוסף עם כל האפשרויות של החנות (ברישיון אחד הם חסמו את האפשרויות של חנויות).

בגדול אלמנטור הוא תוסף שמאפשר לערוך וליצור עמודים בצורה קלה ומהירה במיוחד, וזה אחד התוספים היחידים ששווה כל שקל שאתם משלמים עליו ולכן למרות השינויים והטריקים הלא נעימים הוא עדיין מומלץ מאוד.

נכון להיום העלות של רכישת רישיון PRO לאלמנטור היא 399 ש"ח וזה יאפשר לכם להשתמש באלמנטור על 3 אתרים שונים ולא רק על חנות דיגיטלית אחת, וכמובן שהתוסף עובד בצורה מעולה עם ווקומרס.

מחירון אלמנטור פרו לפי כמות אתרים

ספקי סליקה וחשבוניות

מכאן אנחנו עוברים לעלויות נוספות שצריך לקחת בחשבון ואלו עלויות של ספק סליקה ועלויות של חברת חשבוניות דיגיטליות.

בעבר כל אחת מהאפשרויות האלו הייתה עולה כמה עשרות שקלים בחודש אבל היום יש הרבה חברות שמאפשרות לנו לקבל גם את היכולת לבצע סליקות באתר כולל חשבוניות בחינם מבלי לשלם עלויות באופן חודשי.

חברות כמו למשל Grow (משולם לשעבר) וחברות כמו Upay מאפשר לנו לסלוק ללא עלויות חודשיות בכלל ומבלי הצורך לשלם לאף אחד מלבד עמלת הסליקה שאנחנו משלמים בכל פעם שמישהו רוכש מוצר באתר.

ב-Grow יש לכם עלות חד פעמית של 199 ש"ח לרכישת התוסף ומעבר לזה אין עלויות חודשיות נוספות.

לסיכום מחיר/עלות לבניית חנות אינטרנטית

כל העלויות שציינתי הם עלויות חובה שצריך להכיר לפני שבונים חנות אינטרנטית (בין אם זה לבד או בין אם זה עם בונה אתרים). 

בנוסף לעלויות האלו לעיתים יהיה צורך לרכוש גם תוספים נוספים למערכת של וורדפרס (המערכת שמפעילה את התוסף חנות של ווקומרס) אבל בחלק גדול מהמקרים תהיה לנו את היכולת גם למצוא תוספים בחינם למרבית ההרחבות שנרצה בחנות.

יש גם את העלות הראשוניות של בניית האתר/חנות שיכולה להיות גבוהה במיוחד. העלות ההתחלתית לבניית חנות אצל בונה אתרים עם קצת ניסיון בדרך כלל תתחיל מ-6,000 ₪ ואצל בונה אתרים עם ניסיון היא תתחיל מסכומים של 10,000 ₪ וצפונה.

אופציה נוספת היא לנסות ולבנות את האתר בעצמכם על ידי צפייה במדריכים וסרטונים בחינם ביוטיוב או על ידי רכישה של קורס לבניית חנויות בווקומרס. על ידי למידה עצמית למי שיש זמן תוכלו גם לחסוך את עלויות התפעול והשינויים העתידיים לאתר.

סיכום מחיר/עלות של בניית חנות בווקומרס

– עלות שנתית לרכישת דומיין – 62 – 120 ש"ח
https://mynames.co.il/

– עלות שנתית ממוצעת לאחסון אתרים – 300 – 2,000 ש"ח
https://www.cloudways.com/

https://www.hostarmada.com/

– עלות שנתית ל-3 רישיונות של אלמנטור – 400 ש"ח
https://elementor.com/

ספק סליקה – 0 – 100 ש"ח לחודש חלק מהספקים בתשלום חודשי וחלק ללא עלויות קבועות

ספק חשבוניות – 0 – 100 ש"ח לחודש (יש גם אתרי חשבוניות בחינם)

עלות בנייה ראשונית לחנות (אצל בונה אתרים) – 6,000 – 20,000 ש"ח עלות חד פעמית

סיכום עלויות תחזוקה שנתית (ללא עלות בניית)

800 – 2,500 ש"ח

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין
יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

כלי נגישות