מדריך פרמייר – עריכת סרטונים למתחילים
נכתב ע"י יוחאי ירמיהו
העולם הדיגיטלי מתפתח בקצב מהיר במיוחד והיום כולנו צריכים להיות יוצרי תוכן ועורכי סרטונים על מנת לקדם את העסק. לאחר שימוש בהרבה תוכנות עריכה לסרטונים (גם בחינם וגם בתשלום) הגעתי למסקנה שהתוכנה הטובה ביותר היא Premiere Pro.
בשונה מתוכנות אחרות עקומת הלמידה היא קצת יותר גדולה אבל במסגרת המאמר אני אשתף בסרטונים ובתמונות שיעזרו לך ללמוד איך לערוך סרטונים בקלות באמצעות התוכנה פרמייר פרו (Premiere Pro).
המאמר יכיל הרבה אפשרויות שונות (לא בהכרח לפי הסדר) וניתן יהיה גם ללמוד אפקטים שניתן לעשות. ריכזתי לכאן את מרבית הפעולות שאני עושה בעת עריכת סרטונים משלי.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
הוספת קובץ וידאו לעריכה של Premiere
לאחר פתיחה של התוכנה השלב הראשון בתהליך של עריכת סרטוני וידאו הוא ליצור את הפרויקט הראשון ולהוסיף קבצי וידאו שאנחנו רוצים לערוך מהמחשב אל תוך אזור העריכה בתוכנה.
כאשר אנחנו רוצים להוסיף סרטון לאזור עריכה של פרמייר נצטרך תחילה לוודא שאנחנו נמצאים תחת החלונית של Project בתוך התוכנה ולשם נוכל לגרור את הקובץ וידאו ואת קבצי השמע שאנחנו רוצים להשתמש בהם.
לתוך Project אפשר לגרור את הקבצים שאנחנו רוצים ואפשר גם ללחוץ עם הלחצן הימני של העכבר ולבחור באפשרות של Import ולבחור את הקובץ שאנחנו רוצים מתוך המחשב.
באזור הזה יש לנו גם אופציה נוספת של יצירת תיקייה עם קבצים במידה ואנחנו עורכים סרטון שמצריך הוספת של הרבה קבצים ואנחנו רוצים לסדר ולארגן את הקבצים בצורה טובה יותר.
ברגע שיש לנו פרויקטים שונים או קטעי וידאו שונים נוכל להכניס אותם לתוך תיקייה וכך להפוך את שולחן העבודה ליותר מסודר.
אופציה נוספת שיש לנו על מנת לארגן בצורה טובה יותר את חלון העבודה היא לשנות את התצוגה של הקבצים בתוך העמוד על ידי בחירה של אפשרות רשימה או אפשרות של אייקונים גדולים.
ניתן לשנות את אופן התצוגה על ידי לחיצה על האייקונים שנמצאים בחלק התחתי מצד שמאל של חלון Project (החלון שאליו הוספנו את הקבצים) ניתן לראות בתמונה מתחת איפה מקשי הלחיצה נמצאים:
יצירת אזור עריכה Sequence עבור הסרטון (הגדרות לפרויקט)
ברגע שסיימנו להכניס את קטעי הוידאו והאודיו לתוך התוכנה בחלק הקודם כעת על מנת שנוכל להתחיל ולערוך את הסרטון בתוכנה נצטרך ליצור משהו שנקרא Sequence.
ניתן ליצור Sequence חדש בתוך חלונית הניווט של Timeline על ידי לחיצה על הלחצן הימני של העכבר ובחירה באפשרות של New Item ולאחר מכן נלחץ על הכפתור של Sequence.
לאחר שאנחנו לוחצים על הכפתור של Sequence נרצה לעבור לאפשרות של Settings ושם נשנה את ההגדרות הבאות לפי מה שמופיע בתמונה מתחת.
לאחר שנלחץ על אישור יופיע לנו בצד הימני של המסך האזור שבו אנחנו יכולים להתחיל ולערוך את הסרטוני וידאו ונוכל לגרור לשם את הסרטונים מתוך החלון של Projects (פרויקטים).
במקרים מסוימים לאחר הוספת הסרטון לתוך החלק הימני של העמוד נקבל התראה שאומרת שההגדרות של הסרטון שונות מההגדרות שהגדרנו בתוכנה ובמקרים כאלו נוכל לבצע עדכון להגדרות כדי לוודא שהכל עובד כמו שצריך או להשאיר אותם כמו שהם היו.
שינוי אזור תצוגה לעריכה סרטון בתוכנה
בשלב הקודם יצרנו את ה-Sequence שהוסיף עבורנו גם Timeline וכאן אנחנו כבר מתחילים לבצע עריכה לסרטון.
כאשר אנחנו רוצים לשנות את אזור העריכה שיהיה לנו יותר נוח לערוך את הסרטון בתוכנה נוכל לבצע כמה שינויים לאיך שאזור התצוגה מופיע בעמוד וזה ישנה באופן משמעותי את נוחות העבודה שלנו.
השינוי הראשון שאנחנו יכולים לעשות הוא לגרור את החלק של הסרטון שאנחנו רוצים להגדיל על ידי הגדלת האזור של הסרטון או אזור האודיו. אם אנחנו מרחפים עם העכבר על האזור הקיצוני של החלק וידאו (Timeline) תהיה לנו את האפשרות לגרור את החלק התחתון או העליון למעלה או למטה ובהתאמה להגדיל או להקטין את גודל ההצגה של האזור שמע או של הסרטון וידאו.
אופציה נוספת להגדלת האזורים היא על ידי ריחוף מעל האזור וידאו/אודיו שאנחנו רוצים להגדיל ובאמצעות הגלגלת של העכבר ניתן להגדיל ולהקטין במהירות כל אחד מהאזורים.
האפשרות השנייה שיש לנו היא להגדיל ולהקטין את כל האזור עריכה שלנו בתוכנה על מנת שנוכל לראות את קטעי האודיו ואת הסרטון באופן מוגדל ולבצע את השינויים בצורה קלה ונוחה יותר כאשר העריכה יותר נקודתית.
על מנת לעשות זאת עלינו לבחור בגלגלת האנוכית ובקצה הגלגלת תהיה לנו את האפשרות לגרור את הקצה להגדלה או להקטנה, ובהתאמה נוכל לראות את גודל הגלגלת קטן וגודל לפי הפעולה שביצענו.
כפתורי עבודה ועריכה של סרטונים
ברגע שאנחנו נכנסים ברצינות לנושא של עריכת סרטונים יהיו כמה כפתורים שאנחנו צריכים להכיר מאחר ואנחנו הולכים לעבוד איתם הרבה בעת עריכה של סרטונים בתוכנה.
הכפתורים האלו מוצגים בחלק השמאלי של אזור העריכה ועל ידי בחירה בכל אחת מהאפשרויות תהיה לנו את היכולת לבצע שינויים בסרטון. באמצעות הכפתורים נוכל ליצור צורות (כמו עיגול וריבוע), נוכל לחתוך את קטעי הסרטונים ולבצע הרבה פעולות נוספות.
חשוב לציין שמבין הכפתורים השונים יש כמה כפתורים שנשתמש בהם לעיתים קרובות יותר מאשר שאר הכפתורים באתר והם הכפתורים הבאים:
Selection Tool (מקש קיצור דרך במקלדת V) – הכפתור הזה יאפשר לנו להזיז ולשנות את המיקומים של קליפים המופיעים בתוך רצועת הזמן ולפעמים נוכל באמצעות הכלי גם להזיז אלמנטים שיצרנו בתור הסרטון (כמו הוספת ריבוע ואפקטים שונים).
Razor Tool (מקש קיצור דרך במקלדת C) – הכפתור הזה יאפשר לנו לחתוך מקטעים בתוך הסרטונים שנמצאים באזור עריכה וכך לשנות רק אותם או למחוק אותם מהסרטון.
לאחר מחיקה של אזור באמצעות הכלי חיתוך של פרמייר ניתן לעבור לכפתור בחירה (Selection Tool) לסמן את האזור המחוק ולמחוק גם אותו באמצעות Delete. במידה ואנחנו רוצים לחתוך אזור ואז למחוק אותו ולמשוך את האזור הנוסף אל המקטע סרטון שהופיע לפני המחיקה נוכל לעשות זאת באמצעות Shift + Delete.
מחיקת אזורים באופן מהיר מתוך הקליפ
חיתוך אזורים מתוך הקליפים הולך להיות חלק מאוד משמעותי וחשוב מעבודת העריכה של הסרטון, ולכן חשוב להקדיש את הזמן וללמוד איך לבצע חיתוכים באופן הכי מהיר שניתן.
על מנת למחוק אזורים מהקליפ באופן מהיר יותר ממה שאפשר באמצעות Razor Tool ניתן לחתוך אזור בקליפ ללא כלי החיתוך על ידי שימוש במקשי קיצור העכבר של Ctrl + K. ולאחר מכן אפשר לבצע חיתוך נוסף בסיום האזור שאנחנו רוצים למחוק ולסמן את האזור ולמחוק את כולו באמצעות Shift + Delete.
אופציה נוספת לשיפור מהירות התהליך היא ללחוץ על Ctrl + K כדי לסמן את התחלת האזור שאנחנו רוצים למחוק ולאחר מכן להזיז את העכבר לסיום האזור שאנחנו רוצים למחוק וללחוץ על מקש המקלדת Q כדי למחוק את כל האזור.
אפשרות נוספת וחכמה יותר היא לשנות את מקש הקיצור של Ctrl + K למקש קיצור בצד השמאלי של המקלדת כמו Shift + S ככה שאתם יכולים גם לבצע את החיתוך הראשוני וגם ללחוץ על המקש של Q כדי לגזור את החלק הסופי מאותו צד במקלדת.
בגלל ש-Ctrl + K נמצא בצד הימני של המקלדת זה מצריך לעזוב את העכבר בשביל לבצע חיתוך ובעת שינוי מקשי המקלדת זה מאפשר לנו לבצע את כל החיתוך עם היד השמאלית על המקלדת. אני שיניתי את מקשי קיצור הדרך ל-Shift + S
דרך אגב אפשרות נוספת שיש לנו למחוק את האזור היא על ידי חיתוך הסרטון עם Ctrl + K ולאחר מכן יש ללחוץ על המקש Ctrl ולגרור את האזור של הסרטון עד למיקום שאנחנו רוצים למחוק.
למי שהסתבך עם כל מקשי הקיצור של המקלדת, אפשר לראות מידע נוסף על כל הצעדים האלו בסרטון הבא:
שינוי מהירות קליפ (הקטנת מהירות והגדלת מהירות) ב-Premiere
במידה ואנחנו רוצים לקחת חלק בסרטון ולהקטין או להגדיל את מהירות הטעינה שלו ניתן לעשות זה בקלות על ידי בחירת החלק בסרטון שאנחנו רוצים לשנות את המהירות שלו ופשוט ללחוץ עליו עם המקש הימני של העכבר ולבחור באפשרות של Speed/Duration.
לאחר מכן נוכל לבחור האם להגדיל את המהירות של הסרטון או להקטין אותה לפי האחוזים. יש לשים לב שהשינוי הזה משפיע לא רק על הסרטון וידאו עצמו אלא גם על האודיו של הסרטון.
אם נרצה לשנות את המהירות רק של סרטון הוידאו ולא של האודיו אז נצטרך להפריד בין 2 החלקים או למחוק את הקטע של האודיו.
הוספת אפקט דעיכה (Fade) בין 2 מקטעים
האזור של אפקטים בתוכנה של אדוב פרמייר יכול להיות מעט מורכב במיוחד בפעם הראשונה שבה אנחנו עובדים עם התוכנה ולכן בחרתי להקדיש חלק במדריך גם לנושא של האפקטים שבהם אני משתמש.
אחד האפקטים הכי נפוצים הוא אפקט של Fade ובמידה ונרצה להוסיף אפקט של Fade כדי לבצע מיזוג של 2 מקטעים/סרטונים שונים נוכל לעשות זאת על ידי הוספת אפקט מספריית האפקטים של Premiere.
על מנת לעשות זאת עלינו לבחור במסך השמאלי התחתון באפשרות של Effects. בתוך החלונית של אפקטים נבחר באפשרות של Video Transitions >> Dissolve ולאחר מכן נבחר את האפשרות של האופציה של Cross Dissolve ונגרור את האפשרות הזאת אל ה-Timeline בין 2 מקטעי הסרטונים שאנחנו רוצים לאחד.
אפשר גם למצוא את האפקט הזה על ידי חיפוש של Cross Dissolve בתוכנת של Premiere.
לאחר מכן נוכל לראות את האפקט בין 2 הסרטונים השונים ונוכל להגדיל או להקטין את האורך של ה-Fade על ידי גרירת האזור הצדדי של המקטע (זה יגרום למעבר בין 2 הסרטונים להיות יותר ארוך או יותר קצר).
הוספת אפקט טשטוש (Blur) לסרטון
במידה ואנחנו רוצים להוסיף אפקט טשטוש לאחד מהאזורים בסרטון יש לבחור את החלק בסרטון שאליו אנחנו רוצים להכניס בתוכו את אפקט הטשטוש (יש לחתוך את הסרטונים כך שנוכל להוסיף את האפקט טשטוש רק לחלק בסרטון שאליו אנחנו רוצים להוסיף אותו.
לאחר מכן יש לבחור באפשרות של Effects >> Video Effects >> Blur & Sharpen ולבחור את האפשרות של Gaussian Blur. את האפשרות של Blur נגרור אל האזור בסרטון שעבורו אנחנו רוצים להוסיף את הטשטוש ולאחר מכן נמצא את החלון של Effect Controls ושם נוכל לערוך את עוצמת האפקט.
במידה ונרצה להוסיף את אזור הטשטוש רק לחלק מסוים במסך נוכל לבחור את הסימן של העיגול או העכבר כפי שניתן לראות בתמונה מתחת וליצור את האפקט טשטוש רק לחלק מסוים בסרטון במקום ליצור את האפקט על כל הסרטון כולו.
חשוב לציין שלפעמים יהיה צורך לשכפל את כל הסרטון פעמיים ולשים את האזור המטושטש על האזור הלא מטושטש (זה יאפשר ליצור טשטוש רק לחלק מסוים בתוך הסרטון ולא לכולו).
הפרדת מסך עריכה והגדלת אזור עריכה לגודל מסך מלא
לאלו מכם שמבצעים את העריכה ב-2 מסכים שונים או אפילו אם אתם פשוט רוצים להגדיל את אזור הסרטון ולצפון בו בגודל מלא ניתן לעשות באמצעות מקשי הקיצור של התוכנה.
במידה ואתם רוצים לצפות באזור עריכה על מסך מלא יש ללחוץ על מקש הקיצור של Ctrl + ~. אפשר לראות את מקשי הקיצור שצריך ללחוץ עליהם במקלדת בתמונה מתחת (זה יאפשר להגדיל את הסרטון לגודל המלא).
על מנת שזה יעבוד יש צורך תחילה ללחוץ על החלון שאנחנו רוצים להגדיל, ובמקרה הזה ללחוץ על החלון של הסרטון לפני שאנחנו מגדילים אותו.
לאחר שלמדנו איך להגדיל את המסך במידה ואנחנו משתמשים ב-2 מסכים שונים ורוצים להיום עם מסך העריכה במסך אחד ועם מסך נוסף שמציג את הסרטון בגודל מלא נוכל לגרור את אזור העריכה על ידי לחיצה על שם הקובץ וגרירה שלו אל המסך הנוסף שבו אנחנו משתמשים.
ברגע שהפרדנו את החלון של צפייה בסרטון וגררנו אותו למסך השני ניתן להגדיל לבצע עריכה של הסרטון ב-2 מסכים שונים וכך לבצע עבודה יותר מהירה ויעילה.
שליטה באודיו של הסרטון (הנמכת/הגברת ווליום)
קיימות כמה דרכים לשינוי רמות של אודיו בתוכנה של פרמייר ומתחת נוכל לראות איך אפשר לעשות זאת באמצעות כל אחת מהאפשרויות הפופולריות.
1) הוספת Gain – האופציה הראשונה היא על ידי הוספת Gain לקובץ האודיו. נוכל לעשות זאת על ידי לחיצה עם המקש הימני של העכבר על אזור האודיו שאנחנו רוצים לערוך ולאחר מכן נבחר באפשרות של Audio Gain.
בחלון שיפתח נצטרך לבחור Set Gain To ולבחור את הרמת אודיו שאנחנו רוצים. אפשר לשחק עם זה לפי רמת האודיו הנוכחית ולבחור גם ערך שלילי או חיובי על מנת להגביר או להקטין את גובה השמע בסרטון.
2) Audio Clip Mixer – האופציה השנייה לשנות את האודיו בסרטון היא באמצעות החלונית של Audio Clip Mixer. במידה והחלונית הזאת לא מופיעה עליכם להוסיף אותה מתוך הכפתור של Windows בתפריט העליון.
לאחר מכן יש לבחור את רמת האודיו שאתם רוצים עבור הקליפ וזה ישפיע על האודיו בפועל.
חשוב לשים לב שכאשר יש יותר מקליפ אחד באזור עריכה גם אנחנו מסמנים את כולם השינויים שנבצע ישפיעו רק על הקליפ הנוכחי ולא על כל הקליפים שנבחרו ולכן חשוב לבצע את התאמת האודיו כאשר מתחילים את העריכה בעמוד ויש לוודא שכל החלקים בעלי אודיו ברמה שווה.
3) הקטנת/הגדלת אודיו מתוך הציר זמן – דרך נוספת לשינוי רמות האודיו בסרטון היא מתוך ציר הזמן של הסרטון. ברגע אנחנו עורכים סרטון תהיה לנו האפשרות לקחת את הסמן אודיו האדום ולהקטין או להגדיל אותו לפי בחירה.
מחיקת אודיו מסרטון
במידה ואנחנו רוצים למחוק אודיו של סרטון ולהשאיר רק את הוידאו של הסרטון יש לנו 2 דרכים לעשות זאת.
האפשרות הראשונה היא על ידי סימון האודיו בנפרד באמצעות מקש ALT במקלדת ולאחר מכן נוכל ללחוץ על הכפתור של Delete (באופן רגיל ללא סימון האודיו עם ALT) לא נוכל למחוק את האודיו.
האופציה השנייה היא על ידי לחיצה על הסרטון עם המקש הימני של העכבר ולאחר מכן נבחר באפשרות של Unlink כפי שניתן לראות בתמונה מתחת ולאחר שנעשה זאת נוכל לבחור את האודיו והסרטון בנפרד ולמחוק כל אחת מהאפשרויות.
הוספת ריבוע עם מסגרת אדומה (לצורך הדגשה בסרטון)
בסרטונים שלי לפעמים אני משתמש בריבוע או עיגול עם מסגרת אדומה במטרה להדגיש אזור בסרטון. על מנת לעשות זאת עלינו ללחוץ באופן ממושך עם המקש השמאלי של העכבר על הכפתור של ה-Pen Tool ולבחור את האפשרות של ריבוע או של עיגול.
לאחר שנבחר את הריבוע הוא יופיע עם צבע ואם נרצה לשנות את הצבע ולהשאיר רק מסגרת אדומה נוכל להיכנס אל האזור של Effect Controls ושם לשחק עם ההגדרות של ה-Shape.
הקפאת פריים בסרטון
במידה ואנחנו רוצים להקפיא פריים מסוים בתוכנה ולמשוך אותו על חלק מהסרטון יש ללחוץ עם המקש הימני של העכבר על האזור שאנחנו רוצים להקפיא ולבחור באפשרות של Insert Frame Hold Segment.
לאחר מכן יתווסף אזור נוסף לסרטון עם תמונה קצרה ומוקפאת של החלק שבחרנו ואם נסמן את החלק הזה בסיום שלו מצד שמאל נוכל ונלחץ על המקש של Ctrl ולגרור/להגדיל את המקטע לצד ימין זה יאפשר לנו להאריך את האזור של התמונה הקפואה.
חיבור/איחוד 2 קליפים שונים Merge/Join
במידה ואנחנו רוצים להוסיף אפקט מסוים כמו זום או טשטוש ל-2 קליפים שונים ואנחנו רוצים להמשיך את האפקט גם על הקליפ הבא נוכל לעשות זאת על ידי איחוד 2 הקליפים.
בשביל לבצע את הפעולה הזאת עלינו לסמן את 2 הקליפים שאנחנו רוצים להגדיר ולאחר מכן ללחוץ על הכפתור של Nest.
ברגע שנעשה זאת 2 הקליפים יהיו מאוחדים ויופיעו באזור העריכה בצבע אחר (אמור להיות בצבע ירוק).
כעת אנחנו יכולים לבצע שינויים שישפיעו על 2 הקליפים בבת אחד ללא הצורך לבצע את השינויים בכל קליפ בנפרד.
אם נרצה להיכנס אל הקליפים ולערוך לאחר שאיחדנו אותם נוכל ללחוץ על הקליפ המחובר פעמיים המקש השמאלי של העכבר וזה יציג לנו את 2 הקליפים שניתנים לעריכה בנפרד בחלונית חדשה.
יצירת זום (Zoom) לסרטון
ברגע שאנחנו רוצים ליצור אפקט של זום על אזור מסוים בתוך הסרטון נצטרך תחילה ללכת ל-Effect Controls בתפריט של תוכנת Premiere. ולאחר מכן נסמן את האפשרות של Scale.
ברגע שאנחנו מסמנים את האפשרות של Scale נוכל לראות שמופיע לנו בתוך הסרטון נקודה מסוימת ונוכל להזיז את הנקודה למיקום בסרטון שאנחנו רוצים להגדיל.
לאחר גרירת הנקודה על המיקום בסרטון שאותו אנחנו רוצים להגדיל תחת הפאנל של Effect Controls נלחץ על האייקון לצד Scale באזור שבו אנחנו רוצים להתחיל את הזום בסרטון.
ברגע שנעשה את זה נוכל לראות שמתווספת לנו נקודה בתוך המסך והנקודה הזאת מסמלת את ההתחלה של הזום בסרטון.
לאחר מכן נצטרך לזוז קצת קדימה כדי ליצור את אפקט ההגדלה ולאחר תזוזה קדימה נגדיל את הזום ונוכל לראות שהזום גודל גם בתוך הסרטון עצמו.
במידה ואנחנו רוצים לקבל אנימציה קצת יותר נעימה לעין אפשר גם לסמן את האנימציה הראשונית ולבחור באפשרות של Ease In ולאחר מכן לסמן את אנימציית היציאה ולבחור את האפשרות של Ease Out.
הוספת פוקוס לאלמנט בסרטון
בחלק זה נלמד איך אפשר להוסיף פוקוס לאלמנט מסוים ולהוסיף רקע כהה לכל הסרטון מלבד האלמנט שאנחנו רוצים להכניס כפי שניתן לראות בדוגמא מתחת:
בשביל ליצור משהו כזה עלינו לבחור את הכלי של הריבוע מפאנל הכלים של פרמייר.
לאחר מכן עלינו ליצור את הריבוע מסביב לסרטון ככה שהוא יכסה את כל הסרטון. לפעמים זה קצת מורכב ויהיה צורך ליצור ריבוע קטן יותר ולהגדיל אותו לכל גודל המסך.
לאחר מכן בפאנל של הקליפים נוודא שאנחנו מסמנים את הריבוע כדי שנוכל לראות את אפשרויות העריכה שלו ותחת הפאנל של Effect Controls נשנה את ההגדרות של הריבוע.
תחילה עלינו לסמן את האפשרות של Shape ולפתוח אותה ולשנות את הצבע של הריבוע לשחור.
לאחר מכן נלחץ על האפשרות של הריבוע כדי ליצור Mask ונשנה את ההגדרות של השקיפות ל-80% ונלחץ על האפשרות של Inverted כדי להפוך את הצבע השחור שמופיע בסרטון.
וזאת התוצאה שאנחנו נקבל לאחר שנבצע את השינויים הללו.
במידה ואנחנו רוצים לשנות את המיקום של הריבוע או את הגודל שלו יש לוודא שהשכבה של Mask מסומנת ולאחר מכן נוכל לשחק עם המיקומים של הריבוע.
אם אנחנו רוצים לשנות את הרוחב והגודל של הריבוע עם Mask אז אפשר למשל לשנות את החלק התחתון על ידי סימון 2 נקודות סימון בתוך הריבוע (הריבועים שמאפשרים לשנות את הגודל של הריבוע ולאחר מכן נשתמש במקשים של המקלדת (למעלה, למטה ולצדדים) בשביל לבצע את השינויים.
הסיבה שאנחנו צריכים להשתמש במקשים של המקלדת היא בגלל שאם אנחנו עושים את זה עם העכבר זה יכול ליצור ריבוע עקום ולפעמים זה לא אפשרי לשנות בצורה שווה את הריבוע.
נוכל גם להוסיף אפקט של שקיפות נכנסת לרקע השחור ושקיפות יוצאת על ידי משחק עם ההגדרות של Opacity והוספת אנימציה.
מגנוט מקטעי וידאו שונים
ברגע שאנחנו עושים חיתוך למקטעי וידאו שונים ומנסים לחבר אותם אל מקטע אחר זה מעט מסובך ולפעמים אפשר בטעות להכניס מקטע אחד על פני מקטע אחר ולמחוק חלקים ממנו.
על מנת לפתור את הבעיה יש אפשרות לסמן את הסימן של המגנט ולאחר מכן ברגע שנתקרב עם חלק של סרטון אל חלק אחר 2 החלקים יתמגנטו אחד לשני מבלי לגרום לנו לאבד מידע חשוב.
במידה ולא נרצה שהאזורים השונים יהיו ממוגנטים אחד לשני כאשר אנחנו מנסים לקרב אותם נוכל להסיר את הסימון של המגנט.
אפשר גם להשתמש במקש הקיצור במקלדת של העכבר כדי להפעיל ולכבות את האפשרות הזאת (מקש הקיצור הוא S).
שמירת Preset ואפקטים
כאשר אנחנו יוצרים אפקטים ואנימציות באמצעות ה-Effect Controls יש לנו את היכולת לשמור אותו ואת כל האפקטים שיצרנו. לצורך הדוגמה אם למשל יצרנו אפקט שמאפשר להוסיף פוקוס לאלמנט נוכל לשמור אותו ולהשתמש בו שוב.
על מנת לשמור אפקטים נצטרך ללכת לאפשרות של Effect Control ולסמן את כל האפקטים השונים על ידי בחירה שלהם עם העכבר ביחד עם הלחצן של Ctrl במקלדת שמאפשר לבחור מספר פריטים (לא חובה לסמן את כל האפקטים אלא רק את אלו שאנו רוצים).
השלב הבא יהיה ללחוץ עם הלחצן הימני של העכבר ולבחור את האפשרות של Save Preset.
לאחר מכן האפקט יופיע תחת התיקייה של Effect ונוכל לגרור אותו אל האלמנט בעמוד שבו אנחנו רוצים שיופיע האפקט.
במידה ומדובר על האפקט של פוקוס נצטרך לוודא שגם האנימציה תקינה לאחר הוספת האפקט ולהתאים אותה במידת הצורך לסיום עריכת הקליפ.
שמירת קובץ וידאו למחשב ב-Premiere
על מנת לשמור את הסרטון שערכנו לתוך המחשב יש צורך לבחור באפשרות של File >> Export >> Media. אפשר גם להשתמש בקיצור המקשים של המקלדת בשביל לבצע את השמירה על ידי לחיצה על Ctrl + M.
אם הסרטון מיועד ליוטיוב לאחר מכן אפשר לבחור את האפשרויות המוצגות מתחת על מנת לשמור את הסרטון עבור יוטיוב.
בדרך כלל גודל הקובץ לאחר שמירה בתוכנה הוא באופן יחסי מאוד גדול ובמידה ויש צורך לבצע כיווץ לגודל הסרטון אפשר להשתמש בתוכנות כמו HandBrake על מנת לעשות את זה.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יוחאי ירמיהו
בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.