עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » יצוא/יבוא של מוצרים בווקומרס

יצוא/יבוא של מוצרים בווקומרס

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו

במאמר של היום אנחנו הולכים ללמוד איך לייצא ולייבא מוצרים בחנות של ווקומרס. השיטה שאני אלמד אתכם במדריך תאפשר לכם להעתיק מוצרים מחנות ווקומרס אחת אל חנות ווקומרס אחרת.

בנוסף השיטה הזאת תאפשר לכם גם להעתיק את כל המוצרים של חנות אחת אל חנות אחרת וכך תוכלו לשכפל חנויות בקלות, כולל הורדה של התמונות וכל הגדרות המוצר מהחנות הישנה.

איך לייצא ולייבא מוצרים בווקומרס (העברת מוצרים לחנות אחרת)

איך לייצא ולייבא מוצרים בווקומרס (העברת מוצרים לחנות אחרת)

ייצוא של מוצרים מהחנות

השלב הראשון בתהליך של העברת מוצרים מחנות אחת לאחרת הוא יצוא של המוצרים מהחנות הישנה אל החנות החדשה. אנחנו הולכים לייצא את כל המוצרים מהחנות ולקבל אותם בפורמט של קובץ CSV (סוג של קובץ אקסל).

בשביל לעשות את זה עלינו להיכנס אל אזור הניהול של וורדפרס ומשם נרצה להיכנס אל "מוצרים". לאחר מכן בתפריט הימני שאנחנו נמצאים בעמוד של "כל המוצרים" ושם נוכל לצפות במוצרים הקיימים בחנות.

בעמוד שיפתח נוכל לראות שבראש העמוד יש לנו את הכפתור של "ייצוא" ונרצה ללחוץ עליו כדי לייצא את המוצרים.

ייצוא מוצרים בווקומרס

בשלב הבא נוכל לבחור אילו שדות/עמודות אנחנו רוצים לייצא ביחד עם המוצרים, נוכל לבחור גם את המוצרים שאנחנו רוצים לפי סוג המוצרים ולפי קטגוריות מוצרים באתר.

שדה נוסף שחשוב לקחת בחשבון זה השדה של "לייצא את כל הכלים המותאמים אישית?" כאן בדרך כלל אני ארצה לבחור את האפשרות של "כן, לייצא את כל הכלים המותאמים אישית".

השדה הזה יאפשר לנו לייצא ביחד עם המוצרים גם שדות שנקראים שדות מותאמים (Custom Fields). בדרך כלל שדות מהסוג הזה יכול להופיע בתוספים שאנחנו עובדים איתם כמו Yoast SEO המשתמש לקידום בגוגל וגם לתוספים נוספים שמשתמשים בשדות מותאמים על מנת לשמור נתונים במוצר.

הוספת שדות מותאמת לייצוא מוצרים

לאחר מכן נרצה ללחוץ על הכפתור של יצירת קובץ CSV ונוכל להשתמש בקובץ הזה ולפתוח אותו באמצעות Excel כדי לצפות בכל הנתונים של המוצרים ולשנות אותם במידת הצורך. למי שאין קובץ אקסל אפשר גם להשתמש בגוגל Sheet כדי לפתוח את הקובץ.

ייבוא של מוצרים בחנות החדשה

לאחר שסיימנו לייצא את המוצרים בשלב הקודם כעת השלב שנותר לנו לעשות זה לייבא את המוצרים אל החנות החדשה בווקומרס.

חשוב לציין שכרגע השיטה הזאת תעבוד רק בחנויות של ווקומרס, אבל גם אם אתם רוצים להעלות את המוצרים אל פלטפורמה אחרת של חנויות (למי שמתלבט בין ווקומרס לשופיפיי) בחלק מהמקרים יהיה ניתן למצוא דרך לעשות זאת באמצעות בסיסי נתונים.

כעת מה שנותר לעשות זה ללחוץ על הכפתור של "ייבוא" והכפתור הזה יאפשר לנו להעלות את הקובץ CSV מתוך המחשב.

הערה חשובה – לפעמים תהליך הייבוא עשוי לא לעבוד בצורה טובה ולכן מומלץ ליצור גיבוי לאתר לפני שינויים מהסוג הזה.

ייבוא של מוצרים בווקומרס

לאחר לחיצה על הכפתור של ייבוא תהיה לנו את היכולת להעלות את הקובץ CSV מתוך המחשב ולהגדיר אילו נתונים/עמודות אנחנו רוצים להעביר מהחנות הישנה אל החנות החדשה.

טיפ למתקדמים – במידה ואני רוצה לעשות שינויים למוצרים כמו למשל שינוי מחיר למוצר, אני יכול לעשות את זה על ידי עריכת הקובץ CSV שהורדתי לפני העלאה שלו אל החנות החדשה (אפשר גם כמובן לעשות את זה באופן ידני לאחר מכן באזור ניהול של ווקומרס).

לאחר שאנחנו מעלים את הקובץ אל החנות החדשה תהיה לנו את האפשרות לבחור ולהתאים את העמודים והנתונים של המוצרים מהאתר הישן אל החדש. בשלב הזה בדרך כלל ווקומרס יודע להתאים את הנתונים באופן אוטומטי מלבד השדה של התמונות.

אז בעמוד ייבוא נחפש את השדה של תמונות ונוודא שהאפשרות של תמונות מסומנת תחת השדה הזה.

הוספת תמונות לייבוא מוצרים באופן ידני

לאחר מכן כל מה שנותר לעשות זה להיכנס לעמוד של המוצרים (עמוד החנות באתר) ולוודא שהתהליך עבר בהצלחה. ובמידה ויש תקלות או בעיות בחלק מהמוצרים נרצה לבצע התאמה אישית של המוצרים כדי שהחנות תוצג בצורה טובה.

אם התהליך של הייבוא לא עבר בשלום אז בדרך כלל נרצה לשחזר את האתר באמצעות הגיבוי שיצרנו בשלב הקודם ולהעלות את המוצרים מחדש לאחר שאנחנו מתקנים את הבעיות שנוצרו בתהליך.

מוצרים בחנות לאחר ייבוא

ובאופן הזה אנחנו יכולים לשכפל חנויות לאתרים ודומיינים שונים על ידי ייבוא וייצוא של מוצרים מחנות אחת אל חנות אחרת. התהליך הזה יאפשר לנו לפזר סיכונים ולנסות לדרג כמה אתרים/חנויות שונות על ביטויים דומים.

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

כלי נגישות