קורס וורדפרס למתקדמים
רוצים להעלות לרמה הבאה בתחום של בניית אתרים? יצרתי במיוחד בשבילכם קורס וורדפרס למתקדמים וכל מודל ילמד אתכם נושא נוסף שמותאם לבוני אתרים מתקדמים. במסגרת הקורס אלמד אתכם איך לאבטח אתרים בוורדפרס, איך לשפר מהירות טעינה, איך להתאים את האתר לגוגל, איך לשפר המרות, איך ליצור אתר דו לשוני ועוד…
איך לבנות אתר מקצועי בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת יצרתי עבורכם הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לכם אותה למייל.
מודול 1: אופטימיזציה של האתר לגוגל וקידום אתרים
במודול זה נלמד איך להתאים את האתר בצורה טובה יותר לגוגל ולשאר מנועי החיפוש. נלמד להתקין ולהגדיר את התוסף Yoast SEO, נלמד איך להגדיר לכל העמודים באתר כותרת ותיאור Meta ונלמד איך לבדוק את המצב של העמודים הקיימים ואיך לבצע אופטימיזציה לעמודים ולאתר במידה ויש בכך צורך.
שיעור 1: החשיבות של קידום אתרים בגוגל
בשיעור זה נדבר בקצרה על הנושא של קידום אתרים ולמה הוא כל כך חשוב כאשר אנחנו בונים אתר לעסק במטרה להביא לקוחות. בנוסף נדבר גם על החשיבות של קידום אתרים לעסק.
שיעור 2: התקנת תוסף יוסט (Yoast SEO)
בשיעור זה נדבר בקצרה על התוסף יוסט (Yoast SEO). נסביר מה התוסף עושה ואיך הוא מסייע לקידום האתר ונבצע את ההתקנה שלו בתוך האתר.
שיעור 3: הגדרות ראשוניות ל-Yoast SEO
בשיעור זה נעסוק בלהגדיר באופן ראשוני את התוסף של Yoast. נגדיר את הפרטים של האתר והלוגו שלו, נבצע אופטימיזציה לאתר ונוסיף פירורי לחם.
שיעור 4: הגדרת כותרת ותיאור Meta לעמודים באתר
בתחום של קידום אתרים אחד החלקים החשובים ביותר הוא הגדרת כותרת ותיאור Meta. כותרת ותיאור מטא יהווה את התוכן שיופיע בתוצאות של חיפוש בגוגל. בשיעור זה נלמד איך אפשר להגדיר את הכותרת והתיאור, באיזה צורה כדאי להגדיר אותם ואיך לשלב בפנים מילות מפתח.
שיעור 5: אופטימיזציה לקידום עמודים באתר
לאחר שסיימנו עם ההגדרות הראשוניות של יוסט ולאחר שהבנו איך להגדיר כותרת ותיאור מטא בשיעור זה נלמד איך לעשות סריקה לכל העמודים הקיימים באתר על מנת לבדוק לאילו עמודים יש כותרת ותיאור ולאלו עמודים אין. כמובן שנצטרך לתקן ולהתאים כל עמוד ללא כותרת ותיאור.
שיעור 6: הוספת מילות מפתח לעמודים עם סרץ קונסול
בשיעור זה נחזור אל גוגל סרץ קונסול שהתקנו באחד המודולים הקודמים וננסה להבין איך אפשר להשתמש בנתונים של הכלי הזה על מנת לשפר את הקידום של העמודים הקיימים באתר.
שיעור 7: עדכון תוכן לאתר על בסיס קבוע
בשיעור זה נדבר על אסטרטגיית תוכן ואסביר כל כמה זמן צריך לפרסם תוכן חדש באתר ולמה זה חשוב לבצע את הפרסום של התוכן על בסיס קבוע.
שיעור 8: בניית קישורים חיצוניים לאתר
אחד מהפרמטרים החשובים ביותר בתחום של קידום אתרים הוא יצירה של קישורים חיצוניים מאתרים אחרים שמקשרים לאתר שלנו. בשיעור זה נדבר על הנושא של קישורים חיצוניים וננסה להבין איך להשיג קישורים חיצוניים לאתר.
שיעור 9: הפניות 301 בוורדפרס לאחר מחיקת עמוד (9:38)
כאשר אנחנו מוחקים עמוד בוורדפרס אנחנו צריכים לבצע הפניית 301 על מנת לא לאבד את כוח העמוד מבחינת גוגל. בשיעור זה נדבר על הנושא של הפניות 301 ונלמד איך להשתמש בהם ומתי.
מודול 2: כתיבת תוכן באופן תקני המותאם לגוגל
כאשר אנחנו רוצים לכתוב תוכן לאתר באופן תקני יש הרבה כללים שחשוב מאוד שנכיר. במודול זה נדבר על איך אפשר לכתוב תוכן באתר באופן תקני לפי כללי כתיבת קוד תוך כדי שימוש בתמונות עם תגיות ALT, שימוש בהיררכיה של כותרות, קישורים פנימיים, שימוש במילות מפתח, הגהה ועוד…
שיעור 1: יצירת תוכן איכותי ובחירת נושאים רלוונטים לקהל היעד
בשיעור זה נדבר על הדבר החשוב ביותר, יצירת תוכן איכותי ובחירה של נושאים רלוונטיים לקהל היעד של העסק שלכם.
שיעור 2: היררכיה של כותרות H1 - H6
כאשר אנחנו יוצרים תוכן באתר יש לנו 6 סוגי כותרות, מכותרת ברמה H1 ועד כותרת ברמה H6. בשיעור זה נדבר על איך להשתמש בכותרות בעמוד באופן תקני לפי הכללים הנכונים של בניית אתרים.
שיעור 3: שימוש בתמונות + תגיות ALT באופן תקני
בשיעור זה נדבר על העלאת תמונות באופן תקני לעמוד, נדבר על גודל ומשקל התמונה, נדבר על תגיות ALT של תמונות, בחירת שם התמונה וכל שאר הדברים שחובה לדעת ולהכיר כאשר מעלים תמונות לעמוד.
שיעור 4: שבירת שורות ומרווחים בין פסקאות
כאשר אנחנו יוצרים תוכן ללא שבירת שורות ומרווחים העמוד יראה עמוס מאוד עבור הגולש. בשיעור זה נלמד כיצד לעצב את העמוד בצורה טובה יותר על מנת שהעמוד יראה מאוורר ולא יעמיס על העין של הגולש.
שיעור 5: שימוש בקישורים פנימיים
הטכניקה של קישורים פנימיים היא טכניקה שמגיעה מהתחום של קידום אתרים. באמצעות שימוש בקישורים פנימיים נעזור לגוגל להבין מה הנושא של עמודים באתר לפי שימוש במילת המפתח שאנחנו רוצים לקדם (הקישור הפנימי).
שיעור 6: הוספת מאמרים רלוונטיים לעמודים באתר
דרך מצוינת לשיפור חווית משתמש היא הוספה של מאמרים רלוונטיים לאתר. בשיעור זה נלמד מהם הדרכים שבאמצעותם ניתן להוסיף מאמרים רלוונטיים לעמודי בלוג באתר וורדפרס.
שיעור 7: הגהה לעמוד/תוכן באתר באמצעות וורד
בשיעור זה נלמד כיצד אפשר לבצע הגהה לאתר באמצעות קובץ וורד על ידי העתקת כל תוכן העמוד, ביצוע השינויים ותיקון של שגיאות כתיב בעמוד.
שיעור 8: העתקת תוכן מקבצים ואתרים ללא עיצוב
בעלי עסקים ובוני אתרים רבים מעתיקים תוכן לתוך האתר ולא מודעים לכך שלעיתים וורדפרס מעתיק ביחד עם התוכן קוד לא רצוי שאנחנו לא רואים. בשיעור זה נדבר על איך להעתיק קוד באופן תקני ולמה כדאי להשים לב כאשר אנחנו יוצרים את הקוד בעצמנו.
שיעור 9: בחירת תגית HTML נכונה
בשיעור זה נדבר על הנושא של תגיות HTML ונלמד איך לבחור את התגית HTML הנכונה באתרים ואזורים שנבנו בוורדפרס. בשיעור אציג את היכולת לבחור תגיות HTML באמצעות וורדפרס וגם באמצעות אלמנטור.
שיעור 10: שימוש מינימלי בקוד ובווידג'טים של אלמנטור
ברגע שאנחנו בונים אתרים באלמנטור עם כל אלמנט שאנחנו מוסיפים נוסף הרבה מאוד קוד מיותר. בשיעור של היום נלמד מה אפשר לעשות על מנת להוסיף כמה שפחות קוד מיותר לעמוד.
מודול 3: שיפור מהירות טעינה לאתר
בשנים האחרונות אחד הנושאים החמים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום אתרים הוא הנושא של שיפור מהירות. כאשר אתם בונים אתר שנטען בצורה איטית זה פוגע בקידום של האתר בגוגל ובחווית הגלישה של המשתמש. במודול זה נדבר על דרכים שבהם אפשר לשפר את מהירות הטעינה של אתר בוורדפרס.
שיעור 1: מהירות טעינה בפועל לעומת ציוני מהירות
בשיעור זה נדבר על הנושא של מהירות הטעינה ונבין מה ההבדל בין מהירות טעינה של אתר בפועל לעומת מהירות טעינה של אתרי ציוני מהירות כמו: גוגל PageSpeed Insights ו-GTmetrix.
שיעור 2: בדיקת ציוני מהירות לאתר
בשיעור זה נעשה בדיקת מהירות לאתר עם כלים כמו גוגל PageSpeed Insights ו-GTmetrix ונשמור את הנתונים להמשך הדרך כדי שנוכל להשוות בין מהירות האתר בתחילת הדרך ובסיום התהליך של שיפור המהירות.
שיעור 3: בחירת אחסון אתרים מהיר ואיכותי
בשיעור זה נדבר על ההשפעה של אחסון אתרים על מהירות הטעינה של האתר וציוני המהירות. נדבר על כמה משפיע אחסון אתרים על ציוני מהירות וכמה משפיע המיקום של שרת האחסון על מהירות הטעינה בפועל.
שיעור 4: תוספי זיכרון מטמון (Cache) ומה הם עושים?
בשיעור זה נלמד מה הם תוספי זיכרון מטמון, נבין קצת מה הפעולות שהם מבצעים מאחורי הקלעים ולמה אנחנו צריכים תוסף Cache לשיפור מהירות טעינה באתר.
שיעור 5: אופטימיזציה לתמונות באתר
בשיעור זה נלמד איך לעשות אופטימיזציה לתמונות באתר. נדבר על העלאת תמונות בגודל נכון, על העלאת תמונות במשקל נכון ועל אתרים שיאפשרו לנו לקטין את משקל התמונה באתר.
שיעור 6: כיווץ/דחיסת Gzip באחסון
במרבית מחברות האחסון כאשר אתם מעלים אתר לאוויר באופן אוטומטי האחסון יפעיל דחיסת Gzip שתשפר את מהירות הטעינה של האתר. בשיעור זה נוודא שיש לנו כיווץ Gzip מופעל ובמידה והוא לא מופעל נדבר על מה אפשר לעשות על מנת להפעיל אותו בשרת האחסון שבו אתם משתמשים.
שיעור 7: LiteSpeed Cache - התקנת התוסף באתר
בשיעור זה נדבר על תוסף זיכרון מטמון (Cache) בשם LiteSpeed Cache. נדבר על היתרונות שלו והחסרונות ונתקין אותו באתר.
שיעור 8: LiteSpeed Cache - הגדרת התוסף לזיכרון מטמון
לאחר שסיימנו להתקין את התוסף LiteSpeed Cache נתחיל בתהליך ההגדרה שלו בתוך האתר. נבצע אופטימיזציה לקבצי ה-CSS לקבצי ה-JavaScript וננסה להבין מהם הבעיות שיכולות להיווצר מהתוסף.
שיעור 9: LiteSpeed Cache - ניקיון לזיכרון מטמון
כאשר אנחנו משתמשים בתוסף Cache התוסף שומר גרסה סטטית של העמוד או של קבצי ה-CSS ו-JS של העמוד. בשיעור זה נלמד מה הבעיות שיכולות להיווצר מתוסף מסוג זה ואיך לעשות ניקוי לקבצים על מנת לרענן שינויים באתר.
שיעור 10: LiteSpeed Cache - המרת תמונות לפורמט WebP
פורמט התמונות של WebP הוא פורמט תמונות שיאפשר לנו לקחת תמונות קיימות ולהקטין את משקל התמונה באופן משמעותי. בשיעור זה נלמד כיצד לעשות זאת עם התוסף LiteSpeed Cache.
שיעור 11: בדיקת מהירות נוספת לאתר
בשיעור זה נעשה בדיקת מהירות נוספת לאחר ביצוע כל השינויים והאופטימיזציה למהירות של האתר וננסה לראות באיזו מידה השפיעו השינויים שביצענו על הציונים שהאתר מקבל בכלים לבדיקת מהירות.
מודול 4: שיפור אבטחה באתר וורדפרס
במודול זה אנחנו הולכים לדבר על הנושא של שיפור אבטחה לאתרי וורדפרס. במהלך המודול אלמד אתכם כמעט כל דרך אפשרית שאתם חייבים להכיר על מנת לחזק את האבטחה לאתר. נלמד על הנושא של עדכונים, על החשיבות של סיסמא חזקה ומשתמש ייחודי, איך לחסום גישה לתיקיות באתר ואלמד אתכם כמה הגדרות חשובות בתוסף All In One WP Security.
שיעור 1: האם וורדפרס היא מערכת מאובטחת?
בשיעור זה נדבר באופן כללי על וורדפרס ונסביר האם היא מערכת מאובטחת, מה החיסרון של מערכת קוד פתוח כמו וורדפרס ולמה אנחנו צריכים לבצע פעולות נוספות לשיפור האבטחה באתר.
שיעור 2: באילו מצבים הנושא של אבטחה יותר קריטי?
בשיעור זה נדבר על מתי חשוב לקחת בחשבון את הנושא של אבטחה באופן יותר רציני ובאילו סוגים של אתרים נהיה יותר פגיעים לפרצת אבטחה.
שיעור 3: בחירת חברת אחסון איכותית ומאובטחת
אחוז די משמעותי מהפריצות לאתרים מתרחש אצל חברות אחסון שלא מספיק איכותיות ומאובטחות. בשיעור זה נדבר על הנושא ונדבר גם על איך אפשר לבחור חברת אחסון איכותית שתספק לכם הגנה טובה.
שיעור 4: הנושא החשוב ביותר - מניעה באמצעות גיבויים
כאשר האתר שלכם נפרץ אחת הדרכים הטובות ביותר לטפל בבעיה היא באמצעות גיבויים. בשיעור הזה אסביר את החשיבות של גיבויים לאתר על בסיס קבוע בשביל לצבור את היכולת לשחזר את האתר במידה והוא נפרץ.
שיעור 5: עדכון תוספים, תבנית ועדכון למערכת וורדפרס
במידה ואתם לא מבצעים עדכונים אוטומטיים לרכיבי האתר בוורדפרס (תוספים, תבנית, מערכת) בשיעור זה נלמד איך לבצע עדכונים לוורדפרס עבור תוספים, תבנית וגם למערכת של וורדפרס. בנוסף נדבר גם על באיזה תדירות יש לבצע את העדכונים באתר.
שיעור 6: עדכון גרסת PHP בשרת האחסון
במידה וגרסת ה-PHP שלכם לא מעודכנת בשרת האחסון אז סביר להניח שאתם תקבלו הודעה בוורדפרס שאתם צריכים לעדכן גרסה ל-PHP. בשיעור זה נלמד איך לבצע עדכון גרסה וממה כדאי להיזהר כאשר עושים זאת.
שיעור 7: שימוש בסיסמא חזקה + בחירת שם משתמש ייחודי
שימוש בסיסמא חלשה או שם משתמש גנרי כמו admin יגדילו את הסיכוי לכך שהאתר שלכם ייפרץ. בשיעור זה נלמד איך לבחור סיסמא חזקה ואיך לשנות את שם המשתמש במידת הצורך לשם משתמש ייחודי.
שיעור 8: חסימת היכולת לצפות בתיקיות באתר (5:45)
בשיעור זה נלמד איך לחסום את היכולת לצפות בתיקיות של האתר באמצעות הוספת קוד לקובץ htaccess של האתר בשרת האחסון על מנת לחסום צפייה בקבצים של האתר.
שיעור 9: שינוי קוד Salt בקובץ wp-config
בשיעור זה נלמד כיצד אפשר לשנות וליצור קוד אימות חדש של Salt דרך הקובץ wp-contact שנמצא על שרת האחסון.
שיעור 10: All In One WP Security - התקנת תוסף אבטחה
בשיעור זה נלמד איך להתקין את אחד מתוספי האבטחה המובילים לוורדפרס. בשיעור אסביר למה צריך להתקין את התוסף ואיך הוא יסייע לנו לשיפור האבטחה.
שיעור 11: All In One WP Security - הגבלת מספר ניסיונות התחברות
בשיעור זה נלמד איך אפשר להגביל את מספר ניסיונות ההתחברות לאתר באמצעות התוסף All In One WP Security ונסביר למה חשוב לבצע את הפעולה הזאת במטרה להגן על האתר.
שיעור 12: All In One WP Security - הוספת שאלת אבטחה בתחברות
בשיעור זה נלמד איך אפשר להוסיף שאלת אבטחה לעמוד ההתחברות באתר. באמצעות שאלת אבטחה נוכל למנוע ניסיונות התחברות של בוטים ברמה נמוכה.
שיעור 13: All In One WP Security - שינוי שם לעמוד ההתחברות
באופן ברירת מחדל כאשר אנחנו מתקינים את וורדפרס ניתן להגיע אל עמוד ההתחברות על ידי הוספת wp-admin לדומיין הראשי של האתר. בשיעור זה נלמד איך לשנות את כתובת עמוד ההתחברות לכתובת מותאמת שנבחר.
שיעור 14: All In One WP Security - שינוי Prefix לבסיס הנתונים
בשיעור זה נלמד איך לשנות את התחילית של בסיס הנתונים בוורדפרס מ-wp לתחילית (Prefix) שנבחר על מנת למנוע SQL Injection.
שיעור 15: All In One WP Security - הגדרות נוספות לתוסף
בשיעור זה נעבור על כמה אפשרויות נוספות שיש לנו בתוסף All In One WP Security וננסה להבין איך ההגדרות האלו יעזרו לאתר להיות יותר מאובטח.
שיעור 16: All In One WP Security - חסימת גישה לפי IP
בשיעור זה נלמד כיצד אפשר לחסום את הגישה ליוזרים באתר לפי כתובת אייפי שאנחנו נגדיר בתוסף או לפי טווח של כתובות אייפי.
שיעור 17: All In One WP Security - הסרת חסימה לגולש
במידה וביצעתם כמה ניסיונות התחברות עם סיסמא לא נכונה אז התוסף שהגדרנו יחסום אתכם מכניסה לאתר. בשיעור זה נלמד מה אפשר לעשות על מנת לפתוח את הגישה במידה והמערכת חסמה אתכם.
מודול 5: שיפור המרות באתר וקבלת יותר פניות מלקוחות
במודול זה נדבר על הדרכים שבאמצעותם תוכלו לקבל יותר פניות מהאתר. נדבר על מה אפשר לעשות כאשר יש לנו אתר קיים שמקבל הרבה כניסות אבל מעט פניות, נדבר על דרכים שונות להגדלת כמות הפניות, נסביר איך להוסיף כפתורי יצירת קשר באתר ובמובייל ובאילו מקומות ניתן להוסיף טפסי יצירת קשר.
שיעור 1: הקדמה - שיפור המרות באתר
בשיעור זה נדבר על מה זה בכלל שיפור המרות לאתר ונדבר באופן כללי על הפעולות שאנחנו יכולים לבצע על מנת שנוכל להגדיל את כמות הפניות מהנכס הדיגיטלי שלנו (האתר שבנינו).
שיעור 2: פרסום תוכן רלוונטי לקהל היעד של העסק
בשיעור זה נתחיל מהנושא של מיקוד בתוכן שאתם מפרסמים. לעיתים אחת הסיבות לכך שיש לאתר כמות כניסות גדולה ומעט פניות היא תוכן שלא רלוונטי ללקוחות פוטנציאליים. בשיעור זה אסביר איזה סוג של תוכן לפרסם.
שיעור 3: הוספת מספר טלפון לתפריט העליון
בשיעור זה נדבר על איך אפשר להוסיף מספר טלפון לתפריט העליון של האתר על מנת שיוכלו להתקשר אלינו בקלות מכל עמוד באתר.
שיעור 4: הוספת כפתור וואטסאפ (WhatsApp) בוורדפרס
בשיעור זה נלמד איך להוסיף כפתור וואטסאפ לאתר וורדפרס. את הוספת הכפתור לאתר נעשה באמצעות תוסף שנקרא Fast Chat Button ונלמד איך להגדיר אותו בצורה נכונה.
שיעור 5: הוספת שורת יצירת קשר במובייל
בשיעור זה נלמד איך להוסיף שורת יצירת קשר במובייל באמצעות התוסף Mobile Contact Line. שורת יצירת הקשר תכלול כפתור טלפון וכפתור וואטסאפ.
שיעור 6: שיפור עמודים קיימים שמקבלים הרבה כניסות
בשיעור זה נראה מה אפשר לעשות מבחינת אופטימיזציה לעמודים שמקבלים הרבה כניסות באתר. נסתכל על גוגל סרץ קונסול ועל גוגל אנליטיקס ונלמד איך להשתמש בנתונים האלו לשיפור האתר.
שיעור 7: איך לצמצם פניות מיותרות ולקבל פניות רלוונטיות
במידה ויש לכם בעיה הפוכה שבה אתם מקבלים יותר מידי פניות או שחלק גדול מהפניות הם פניות זבל בשיעור זה נלמד איך אפשר לצמצם את כמות הפניות על מנת לקבל פניות יותר רלוונטיות מלקוחות יותר רלוונטיים.
מודול 6: יצירת אתר דו לשוני + תרגום תוספים ותבניות
בפרויקטים של בניית אתר לעסק או חברה גלובלית לעיתים נרצה ליצור אתר דו לשוני עם כמה שפות. במודול זה נדבר על סוגי האפשרויות שיש לנו כאשר אנחנו יוצרים אתר דו לשוני, נדבר על מתי והאם אתם צריכים אתר דו לשוני וניצור אתר דו לשוני עם התוסף פולילנג (Polylang). בנוסף נלמד איך לתרגם תוספים ותבניות.
שיעור 1: באילו מצבים צריך אתר דו לשוני?
בשיעור זה נדבר על המצבים שבהם אתם צריכים לבנות אתר דו לשוני, נדבר על כמות המשאבים שצריך להשקיע באתר דו לשוני והאם זה שווה את ההשקעה.
שיעור 2: אפשרויות קיימות לבניית אתר דו לשוני
בשיעור זה נדבר על האפשרויות הקיימות כאשר אנחנו רוצים לבנות אתר דו לשוני. נדבר על האפשרות לבניית אתר דו לשוני בהתקנת וורדפרס חדשה לעומת בניית אתר דו לשוני באמצעות תוסף לוורדפרס.
שיעור 3: שימוש בתבנית עם תמיכה ב-RTL
בשיעור זה נדבר על הנושא של RTL, נסביר מה זה וננסה להבין למה חשוב וכדאי להשתמש בתבניות עם תמיכה ב-RTL על מנת שהאתר יוצג בצורה טובה גם בשפה העברית וגם בשפות נוספות כמו אנגלית.
שיעור 4: Polylang - התקנת התוסף + הסבר כללי וחסרונות
התוסף של Polylang (פולילנג) הוא אחד התוספים המובילים שיש לנו לתרגום אתרים בוורדפרס ויצירת אתר דו לשוני. בשיעור זה נדבר על התוסף ועל מה שהוא מאפשר לנו לעשות לצד החסרונות וההגבלות של הגרסה החינמית.
שיעור 5: Polylang - הגדרות ראשוניות לתוסף
בשיעור זה נבצע את השינויים להגדרות הראשוניות של התוסף של פולילנג. נגדיר את כל האפשרויות החשובות של התוסף על מנת שהאתר יעבוד בצורה טובה גם עם כמה שפות שונות.
שיעור 6: Polylang - תרגום לאזורים ושדות כללים באתר
בשיעור זה נלמד איך להגדיר תרגום לאזורים שונים וכלליים באתר כמו שם האתר, מבנה תאריך לאתר, מבנה תוכן של יוסט SEO ועוד…
שיעור 7: Polylang - יצירת תרגום לשפות של עמודים באתר
בשיעור זה נלמד איך אפשר ליצור תרגום לעמודים באתר. ניקח עמוד קיים באתר וניצור עבורו תרגום נוסף בשפה האנגלית.
שיעור 8: Polylang - תרגום תגיות ALT לתמונות באתר
בעת התקנת התוסף וכאשר אנחנו משתמשים בתמונות נצטרך ליצור תגית ALT שונה לכל תמונה לפני שאנחנו מוסיפים אותה לעמוד בשפה אחרת.
שיעור 9: Polylang - הוספת כפתורי החלפת שפה לתפריט באתר
בשיעור זה נלמד איך להוסיף כפתורים לתפריט הניווט שיעזרו לגולש להחליף את שפת האתר בקלות על ידי בחירת השפה הרצויה.
שיעור 10: Loco Translate - התקנת תוסף לתרגום תבניות ותוספים
בשיעור זה נתקין את התוסף של Loco Translate ונדבר על מה התוסף עושה בשביל שנוכל להבין איך אפשר לתרגם תוספים ותבניות בתוך אתר וורדפרס.
שיעור 11: Loco Translate - יצירת תגרום בצורה נכונה
בשיעור זה נלמד כיצד לבצע באופן תקני ונכון תרגום לתבניות ותוספים באתר על מנת שהתרגום שאנחנו יוצרים לא יימחק לאחר עדכון לתוסף או לתבנית.
מודול 7: התקנת וורדפרס על המחשב
אם אתם רוצים לחסוך את עלויות האחסון במודול זה אלמד אתכם איך להתקין את אתר וורדפרס על המחשב ואיך להעביר את האתר בסיום העבודה לשרת האחסון. נלמד איך להתקין את וורדפרס על המחשב באמצעות תוכנת Wamp ואיך לאפשר שליחת אימיילים ופרוטוקול אבטחה (SSL).
שיעור 1: למה צריך להתקין את וורדפרס על המחשב?
בשיעור זה נדבר על האופציה של התקנת וורדפרס על המחשב ונדבר על היתרונות והחסרונות שיש לנו כאשר אנחנו מתקינים אתר על המחשב.
שיעור 2: התקנת Wamp על המחשב
בשיעור זה נוריד למחשב תוכנה בשם Wamp ונדאג להתקין אותה על המחשב ונוודא שהכל עובד כמו שצריך בשביל שנוכל להתקין את האתר בהצלחה.
שיעור 3: הוספת סיסמא ל-MySQL לבסיס הנתונים במחשב
על מנת לשפר את האבטחה ועל מנת שנוכל לטעון בסיסי נתונים בוורדפרס באופן תקני עם משתמש וסיסמא בשיעור זה נגדיר סיסמת MySQL לבסיסי הנתונים.
שיעור 4: שינוי הגדרות לתוכנת Wamp במחשב
על מנת שנוכל להפעיל אתר וורדפרס באופן תקני דרך השרת במחשב נצטרך לבצע כמה הגדרות בסיסיות במטרה להפעיל את האתר באופן תקני ובשיעור זה נלמד כל מה שאנחנו צריכים לעשות בכדי לבצע להגדיר את התוכנה.
שיעור 5: התקנת וורדפרס על המחשב
בשיעור זה נלמד איך להתקין באופן ידני אתר וורדפרס על המחשב. נלמד איך להוריד את התקנת וורדפרס למחשב, נלמד איך ליצור בסיס נתונים לוורדפרס ואיך לבצע את ההתקנה הראשונית של האתר.
שיעור 6: התקנת SendMail לקבלת מיילים מהמחשב
באופן ברירת מחדל Wamp לא מאפשרים לשלוח מיילים מתוך המחשב. בשיעור זה נלמד כיצד בכל זאת לשלוח מיילים באמצעות תוסף SendMail דרך המחשב ובאמצעות דואר אלקטרוני של גימייל.
שיעור 7: התקנת SSL לאתר במחשב
בשרתי אחסון יש לנו את האפשרות להתקין SSL לאתר (פרוטוקול אבטחה) ובשיעור הזה נלמד איך להתקין ולהגדיר SSL גם במחשב על מנת שנוכל להעביר אתרים מהאחסון אל המחשב ולהיפך עם פרוטוקול אבטחה.
שיעור 8: העברת האתר מהמחשב לשרת האחסון
בשיעור זה נלמד איך להעביר את האתר מתוך המחשב אל שרת האחסון במטרה להעלות אותו לאוויר ולאפשר לגולשים להיכנס אליו.
מודול 8: אלמנטור Pro למתקדמים ואנימציות
במודול זה נעסוק באלמנטור PRO וננסה להבין מהם הפונקציות המתקדמות שיש לאלמנטור להציע. במודול נדבר על יצירת פופאפים (PopUp), על שימוש באנימציות באתר, הוספת סליידרים, יצירת קרוסלת תמונות, הוספת ביקורות מלקוחות, יצירת תבניות עיצוב לעמודים ועוד…
שיעור 1: הוספת אפקט תנועה (אנימציות) לאתר
בשיעור זה נלמד איך להשתמש באפקט התנועה של אלמנטור באתר. נלמד על סוגי האנימציות שאלמנטור מציעים ואיך אפשר לשלוט במהירות האנימציה ובהגדרות השונות שיש לאפקטי התנועה להציע.
שיעור 2: יצירת סליידר (Slider) - תמונה מתחלפת
בשיעור זה נלמד איך אפשר ליצור סליידר באתר (תמונה מתחלפת). נדבר בנוסף על החסרונות שיש לשימוש בסליידרים באתר מבחינת המהירות טעינה.
שיעור 3: הוספת אזור ביקורות מלקוחות
בשיעור זה נלמד איך להוסיף אזור של ביקורות מלקוחות. נראה את האפשרויות השונות של ביקורות מלקוחות ואיך לבצע את ההתאמות השונות.
שיעור 4: יצירת קרוסלת תמונות/לוגואים
בשיעור זה נלמד איך אפשר ליצור קרוסלת תמונות ללוגואים בסגנון של מבין לקוחותינו. מדובר על קרוסלת תמונות מסתובבת עם התאמה למובייל.
שיעור 5: יצירת פופאפים (Popups) באלמנטור
בשיעור זה נדבר על איך ליצור פופ אפ באמצעות אלמנטור. נדבר על מתי נכון להשתמש בפופאפ באתר, איך להגדיר את הפופאפ בצורה נכונה לעמוד ובאילו מצבים עדיף לא להשתמש בהם.
שיעור 6: הוספת כותרות אנימציה וטקסט מתחלף באלמנטור
בשיעור הזה נלמד איך אפשר ליצור כותרות המכילות אנימציה או טקסטים מתחלפים באמצעות התוסף של אלמנטור.
שיעור 7: יצירת אזור ספירה לאחור (CountDown)
בשיעור זה נלמד איך אפשר להוסיף אזור של ספיקה לאחר באמצעות אלמנטור. בנוסף נלמד איך להגדיר כפתור ספירה לאחר פשוט או כפתור ספירה לאחור לפי תאריכים מוגדרים.
שיעור 8: הוספת אלמנט של קופסה מתהפכת
בשיעור זה נדבר על היכולת לעשות שימוש באלמנט של קופסה מתהפכת באלמנטור. נלמד איך להוסיף עמודה עם קופסאות מתהפכות המכילות טקסט ותמונות ביחד עם כפתור הנעה לפעולה.
שיעור 9: הוספת ווידג'ט של עמוד פייסבוק
בשיעור זה נלמד איך אפשר להוסיף לאתר ווידג'ט של עמוד פייסבוק באמצעות אלמנטור ואיך להגדיר אותו בצורה נכונה בתוך האתר.
עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!
אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.
אם אהבתם את הקורס לבניית אתרים ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.