עדיין לא חברים שלנו ביוטיוב ובפייסבוק? :( חבל בדרך כלל אנחנו ממש נחמדים:

בונה אתרים » חסרונות של אלמנטור

חסרונות של אלמנטור

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו

על התוסף של אלמנטור דיברתי רבות כאן בבלוג ודיברתי גם על האם זה רעיון טוב לבנות אתר באלמנטור ואני כבר יכול לתת לכם ספוילר שהתשובה היא חיובית.

במאמר של היום אני רוצה לדבר על החסרונות של אלמנטור בשביל שתוכלו לדעת למה אתם נכנסים כאשר אתם בונים אתר בוורדפרס באמצעות אלמנטור ולמרות שמדובר בתוסף מעולה רשימת החסרונות היא גדולה מאוד אז בואו נתחיל.

צפו בסרטון הבא על מנת להבין בצורה טובה יותר מהם החסרונות של אלמנטור

חסרונות של אלמנטור

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

1. מחיר התוסף + שינויים במחיר

אז כמו שאתם בטח כבר יודעים קיימת גרסה חינמית של אלמנטור וקיימת גרסה בתשלום. נכון להיום הגרסה בתשלום עולה כ-$50 לרישיון של אתר אחד ואת התשלום הזה צריך לשלם בכל שנה מחדש במידה ואתם רוצים לבצע עדכונים לתוסף.

כאשר מדובר על כמות גדולה יותר של אתרים אז יש מחירים מוזלים יותר אבל יש גם לא מעט הגבלות לגבי מה שאתם יכולים לעשות עם הרישיון. בתור התחלה את הרישיון אתם יכולים להפעיל רק על אתר שאתם מאחסנים בעצמכם ואסור לכם בשום אופן להפעיל רישיון של אלמנטור PRO על אתר של לקוח שהוא מאחסן.

אני אציין שאם אתם פונים לתמיכה של אלמנטור התשובות שלהם בנושא מאוד לא ברורות ולא עקביות אבל למיטב הבנתי גם כאשר אתם רוכשים רישיון ל-1,000 אתרים אסור לחלק את הרישיון למספר בוני אתרים וניתן להשתמש בו רק בעצמכם.

בנוסף לכך יש לנו גם את הנושא של חוסר וודאות, לא מזמן אלמנטור שינו את החבילות שלהם מעלות של $200 ל-1,000 אתרים לעלות של $1,000 ל-1,000 אתרים. מדובר על שינוי מאוד קיצוני במחיר והשינוי הזה מביא מצב של חוסר וודאות שבו אלמנטור יכולים לשנות את המחיר פעם נוספת ולהגדיל את ההוצאות שלנו.

כרגע עדיין אפשר לבנות אתר באמצעות אלמנטור החינמי אבל גם את הגרסה החינמית הם יכולים להחליט להפסיק בנקודה מסוימת ובכך הם יחייבו גם את הלקוחות שלנו לרכוש אלמנטור פרו והם יגדילו גם העלויות שלהם לבניית אתר. לבינתיים ולמיטב הבנתי מותר לנו להעביר אתר עם אלמנטור PRO ללקוח שמאחסן את האתר לבד אבל אסור לנו להפעיל את הרישיון על האתר שלו.

2. באגים באגים ועוד קצת באגים

אני עושק בתחום של בניית אתרים כבר למעלה מ-10 שנים (זה כנראה כבר מתקרב ל-15 שנים) ואני אומנם לא זוכר מתי התחלתי אבל אני עוסק בתחום של בניית אתרים בוורדפרס כבר לפחות 7 שנים.

עם כל הניסיון העשיר שלי יצא לי לראות לא מעט תוספים לוורדפרס ואפילו יצא לי לפתח כמה תוספים לוורדפרס שאתם יכולים לראות על ידי לחיצה כאן ויש גם סיכוי שאני הישראלי ששחרר הכי הרבה תוספים לוורדפרס וכולם בחינם.

עם כל הניסיון העשיר שלי אני משתדל בעיקר להוריד תוספים שיש להם הרבה הורדות ושהם מספיק יציבים ומגיעים ממקורות מוסמכים ואני יכול להגיד לכם שנכון להיום אלמנטור הוא התוסף עם הכי הרבה באגים שיצא לי לנסות.

יש להם כל כך הרבה באגים שאין כאן אפילו תחרות בינם לבין התוספים האחרים שאני עובד איתם. כל גרסה מביאה איתה סדרה נוספת של באגים ואין לזה פשוט סוף, אני כרגע נמצא במצב שאני מאוד מפחד לעדכן את אלמנטור כי אני לא יודע איזה נזק זה יעשה לאתר.

רק היום גיליתי באג באחת הגרסאות היותר ישנות של אלמנטור שגרמה לכך שהבסיס נתונים של האתר שלי התנפח באופן משמעותי והוא שוקל למעלה מ-200 מגה במקום 10-20 מגה בגלל שהם לא יודעים למחוק גרסאות ישנות של עמודים.

אלמנטור זזים בקצב מהיר מאוד והם כל הזמן מחדשים ומוסיפים אלמנטים חדשים לתוסף, המחיר של כל החידושים האלו הוא כמות הבאגים המטורפת שיש להם ולדעתי המחיר מעט כבד והייתי מצפה מתוסף עם מיליוני משתמשים פעילים להיות קצת יותר יציב.

3. תוסף מאוד כבד (אולי הכבד ביותר)

דיברתי כבר בעבר על הנושא של שיפור מהירות באתר וורדפרס וציינתי שם שאחד הפרמטרים שהכי משפיעים על זמני טעינה כבדים של האתר הוא אלמנטור.

כאשר אתם מתקינים את אלמנטור בגרסה החינמית זה מוסיף לכם לאתר הרבה מאוד ספריות מוכנות, קבצי CSS וקבצי Javascript. אם אתם מתקינים בנוסף גם את אלמנטור PRO זה מוסיף עוד הרבה מאוד קבצים לטעינת העמודים באתר וזה משפיע באופן משמעותי על זמני הטעינה של האתרים השונים ברחבי הרשת.

רבים מבוני האתרים לא יודעים כיצד להתמודד עם ההשפעה הכבדה של מהירות הטעינה ולכן כאשר אתם בונים אתר באמצעות אלמנטור מבלי לדעת מה אתם עושים יש לזה השפעה גדולה על הזמן שייקח לאתר שלכם להיטען.

בנוסף לכל הקבצים שנטענים באתר שלכם אלמנטור טוענים גם הרבה קוד מיותר בתוך העמוד עצמו שאתם לא באמת צריכים ובמקום לכתוב למשל 3 שורות קוד הם כותבים 10-15 שורות וזה משפיע על משקל העמוד (זה משהו שכיח בכל תוספי ה-Page Builder).

לאלו מכם שמתקינים תוספי הרחבה לאלמנטור אז בנוסף למשקל הכבד הזה אתם הופכים את האתר לעוד יותר כבד ואתם עושים לעיתים נזק רציני לאתר מהכיוון של הקידום בגוגל.

אם נתקעתם עם אתר מאוד איטי שצריך לשפר אתם מוזמנים לצפות מתחת בסרטון המסביר איך אפשר לשפר מהירות באתר ואולי זה יסייע לכם עם כמה טיפים לגבי מה אפשר לעשות בנושא.

שיפור מהירות לאתר וורדפרס

4. תמיכה טובה אבל אפשר להשתפר

טוב אז יש הרבה שמבקרים את התמיכה של אלמנטור. באופן אישי אני לא חושב שהתמיכה שלהם גרועה ובמרבית המקרים הם עונים מהר באופן יחסי (תוך כמה ימים). וברמת השירות אני חושב שהתמיכה שלהם טובה בהרבה מחברות אחרות בתחום.

למרות זאת סביר להניח שהתמיכה עוזרת בעיקר לתקלות פשוטות יותר ואם יש לכם בעיה מורכבת יותר הסיכוי שתקבלו מענה שיסייע נמוך יותר. נכון להיום עד כמה שזכור לי פניתי אליהם באזור של בין 5-10 פעמים ועד היום עוד לא הייתה אפילו פעם אחת שהם נתנו לי מענה שפתר לי את הבעיה אז כשאני נתקל בבעיה בדרך כלל אני כבר מנסה למצוא לה פתרון מהצד שלי ולא מהתמיכה של אלמנטור.

אני אציין שבדרך כלל הם עושים מאמץ ומקדישים את הזמן לנסות ולסייע אבל בפועל נכון להיום לי באופן אישי זה לא סייע.

בפסקה הקודמת דיברתי על הבאג החדש שמצאתי שניפח לי את בסיס הנתונים ופניתי אליהם פעם נוספת ואני מקווה שהפעם הם יפתרו את הבעיה וישנו קצת את הסטטיסטיקה. עדכון: פתרו לי את הבעיה ושינו את הסטטיסטיקה.

בגדול למרות שהתמיכה מצוינת לא הייתי מסתמך יותר מידי על התמיכה שלהם. הם אומנם עונים באופן מקצועי ומספיק מהר אבל עדיין בדברים מורכבים יותר ובאגים גדולים יותר של התוסף כנראה ולא תקבלו פתרון מספק.

5. יותר מידי התבססות על התוסף

הטעות הגדולה שמרבית בונה האתרים עושים היא הסתמכות מוחלטת על התוסף של אלמנטור. במאמר שבו הסברתי מה זה וורדפרס דיברתי על כך שאחד הדברים שהופכים את וורדפרס למערכת כל כך פופולרית היא העובדה שמדובר על מערכת קוד פתוח ושהמערכת היא בחינם.

אסור לשכוח שאלמנטור הוא לא תוסף חינמי ורצוי להסתמך עליו כמה שפחות. בניית אתר עם תבנית שמסתמכת באופן מלא על אלמנטור היא בדרך כלל לא צעד נכון כי ברגע שאלמנטור יחליטו להעלות מחירים אתם כבר הפכתם ללקוחות שבויים ולא תהיה לכם ברירה אלה לשלם את מה שהם מבקשים.

אני היום בונה אתרים עם תבנית בפיתוח אישי ולמרות שאני כן בונה עם אלמנטור כי זה הופך את העבודה שלי להרבה יותר קלה אני עדיין מסתמך באופן מאוד משמעותי על התבנית שלי ולא על אלמנטור.

כאשר אני בונה עיצוב בתוך העמוד אני לא משתמש בהגדרות של אלמנטור בשביל ליצור את העיצוב ובמקום אני משתמש בקוד CSS שאני בונה בעצמי עבור העיצוב של האתר. בצורה הזאת אם בעתיד אני אצטרך לשנות את אלמנטור לתוסף אחר יהיה לי קצת יותר קל לעשות זאת מאשר לכם וזה גם מאפשר לי לשנות עיצוב של עמודים באופן גורף בכל האתר.

ודרך אגב אם אתם עדיין לא בטוחים מה זה אלמנטור או אפילו איך ליצור ולערוך עמודים באלמנטור אז אני מזמין אתכם לצפות בסרטון הבא שיעשה קצת סדר ויעזור לכם להבין מה זה אלמנטור.

יצירה ועריכה של עמודים באלמנטור

אז לבנות אתר באלמנטור או לא?

כמו שראיתם יש לאלמנטור הרבה חסרונות וסביר להניח שאם הייתי מקדיש קצת יותר זמן הייתי מוצא כמה חסרונות נוספים אבל זה נראה כאילו המאמר הזה כבר מספיק ארוך.

בשורה התחתונה למרות כל החסרונות שציינתי ונכון למועד פרסום המאמר אני עדיין ממליץ להשתמש באלמנטור על מנת לבנות את האתר שלכם אבל יחד עם זאת אני ממליץ גם לנסות ולהסתמך כמה שפחות על התוסף.

למי שרוצה ניתן לצפות בסרטון הבא והוא יסביר לכם למה אני חושב שזה רעיון טוב לעשות שימוש באלמנטור לבניית אתרים ולמה אני באופן אישי לא הייתי בוחר להקשיב לכל המתנגדים של אלמנטור ושל וורדפרס.

בניית אתר באלמנטור - רעיון טוב? או טעות חמורה?

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר הנדסאי בתעשייה וניהול עם התמחות בשיווק.
מעצב גרפי ומפתח אתרים עם ניסיון מעשי של למעלה מעשור בכל מה שקשור לעולם הדיגיטלי. נינג'ה מומחה למערכת המופלאה לבניית אתרים שנקראת וורדפרס, וזהו בסך הכל :-).

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

מדריך לניהול חנות ווקומרס

רוצים ללמוד כיצד לנהל בעצמכם חנות וירטואלית שנבנתה בוורדפרס באמצעות ווקומרס? במדריך הבא אלמד אתכם צעד אחר צעד כיצד תוכלו לנהל ולתפעל חנות אינטרנטית.

שיפור מהירות באתר וורדפרס

בשנים האחרונות גוגל דוחפים חזק את הנושא של שיפור מהירות טעינה ובמדריך הבא נלמד אתכם כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת שתוכלו לשפר את מהירות הטעינה לאתר שלכם.

אחסון אתרים מומלץ + מחירים

מחפשים אחסון אתרים מומלץ, זול ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות במספר אחסונים מובילים מישראל ומחו"ל לצד המלצות אישיות, ביקורות ומחירים לכל אחסון.

איך לשפר את האתר

רוצים ללמוד איך לשפר את האתר שלכם? בסדרת סרטוני הדרכה הבאים אקח כל פעם אתר קיים ואלמד אתכם מה אפשר לעשות כדי לשפר אותו וכדי להפוך אותו ליותר טוב ויעיל.

כללים לכתיבת תוכן לאתר

כתיבת תוכן לאתר הוא אחד הנושאים החשובים ביותר בתחום של בניית אתרים וקידום בגוגל. במאמר הבא תוכלו לצפות ב-11 כללים חשובים לכתיבת תוכן איכותי לעמודים באתר.

יצירה ועריכת עמודים באלמנטור

בשנים האחרונות אלמנטור (Elementor) הפך להיות אחד התוספים המובילים לבניית אתרים בוורדפרס. במדריך זה תוכלו ללמוד איך ליצור, לערוץ ולנהל עמודים באלמנטור.

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

כלי נגישות